donderdag 3 mei 2012

Moestuin vraagje

Uitdunnen!?

Hieronder een foto van mijn experiment met Chinese kool. Ik ben al zo ver 'tuinier' dat ik weet dat ik moet uitdunnen, maar hoe begin je aan zoiets? En wanneer?
Alle tips en tricks zijn van harte welkom!!!

Vorig jaar heb ik dit ook al eens geprobeerd. Toen had ik blijkbaar de goede plantjes uitgetrokken en enkel de sukkeltjes laten staan, er is toen niets van in huis gekomen.
Ik besef ondertussen ook al dat ik gewoon van in het begin wat minder enthousiast moet zaaien. Maar ja, daar is het nu lichtelijk te laat voor...

8 opmerkingen:

 1. Ik zou de dikke erin laten en de dunnekes er voorzichtig uitpietsen...
  B

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ok, klinkt goed. In theorie...(ben niet zo heel handig, dus...)Zal het in de praktijk uitproberen van zodra er even een zonnetje schijnt! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooi potje kool. Ik vind het altijd zo jammer dat ik niet alles kan houden. Ik vind het ook zo sneu voor al die plantjes die weg moeten. Maar om mooie kool te krijgen moet je hard zijn. Dus inderdaad de kleinsten en zwaksten eruit. En straks als ze nog iets verder gegroeid zijn, allemaal in hun eigen pot tot ze zover zijn dat ze de tuin in kunnen. Veel succes

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Anja, voor de tip! Ik liet ze gewoon in diezelfde pot staan. Misschien was dat het probleem... Ik zal ze binnenkort overplanten.
   Ik moet wel zeggen dat ik geen echte tuin heb, enkel een koertje dus ze zullen uiteindelijk wel in een pot moeten blijven. Maar ik denk niet dat dat een echt probleem is, vorig jaar heb ik zelfs prei in een pot gekweekt. Ok, echt groot werd hij niet maar hij was wel heel lekker!
   Groetjes Els

   Verwijderen
 4. Hoi Els,

  Je kunt ook een pincet gebruiken, verder helpt geduld ook, hoe voorzichtiger hoe minder plantjes je beschadigd. Als je volgende keer zaait kun je het zaad mengen met een beetje zand, dan zaai je automatisch dunner. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Laura,
   bedankt voor je goede tips!!! Dat dunner zaaien met zand zal ik zeker volgende keer toepassen.Lijkt mij inderdaad makkelijker en duidelijker. En het pincet ligt al klaar!
   Groetjes Els

   Verwijderen
 5. Voor nog meer tips kun je ook eens kijken bij Jelle: http://www.makkelijkemoestuin.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ga ik zeker eens een kijkje nemen!
   Groetjes Els

   Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!