maandag 14 mei 2012

Rommelmarkt

Koopjes

Gisteren naar een rommelmarkt geweest, en de zon scheen!!! Wat was dat fijn, kan echt deugd doen hé!?

De laatste tijd kom ik overal verwijzingen naar Tiny tegen. Toen ik een kraam zag waar ze Tiny boeken verkochten kon ik het dan ook niet laten. Hoe ouder ik word hoe meer dingen ik van vroeger terug in mijn bezit wil hebben. Jammer genoeg had ik een moeder die meer van 'den opruim' was dan van het bewaren...
Ach , als het om zoiets kleins als Tiny boeken gaat valt dat budgetgewijs nogal mee. (2 euro per boek)
Het derde boek dat je kan zien kostte maar 0.50 euro! Het is uit een reeks (van Casterman) die ik niet kende, een school-achtig boek. Dit boek gaat over planten, bladeren, wortels, zaden,... Zelfs nog leerrijk voor mij ;)

Het schilderij dat je kan zien is iets speciaals (ook 2 euro). Het is al de derde keer dat wij die afbeelding in een andere versie tegen komen. Ik kan het niet laten om ze telkens weer te kopen.

Het is elke keer op een ander medium 'geschilderd' zoals je kan zien. Iemand enig idee van wie die afbeelding is of wie er op staat afgebeeld?
Ja, ik weet het, niet iedereen vind mijn smaak even geweldig... Gelukkig mag ik van mijn man meestal mijn gang gaan, als het niet te duur is. Hoewel, gisteren stelde hij zijn veto tegen een schilderij van het huilend zigeunerjongetje (kennen jullie dat, ook lekker kitsch?!). Aangezien het ongeveer 2 vierkante meter groot was moest ik wel toegeven dat hij gelijk had. We wonen nu ook weer niet in een giga groot rijhuis...

5 opmerkingen:

 1. Hoi Els,

  Het is een prachtig schilderij en als het goed is moet het "Madonna met kind" voorstellen.
  Probeer het maar eens via google dan kom je "jouw" schilderij vanzelf tegen.

  Leuk blog heb je trouwens, ik ga je volgen!
  lieve groet, When-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Heb al eens gekeken en kwam enkel een aanbod op Marktplaats tegen, dus niet echt uitleg ofzo. 'k Zoek nog wel eens verder!
  Leuk dat je mij wil volgen!
  groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om dezelfde schilderijen toch zo verschillend te zien!
  En wij hebben ook nog 2 Tiny boeken, leuk he?
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Tiny is echt leuk jeugdsentiment. Soms heeft een mens dat nodig, even alleen maar mooie, fijne en positieve dingen :))

   Verwijderen
 4. Oh Tiny die was ik helemaal vergeten! Oh als het goed is heb ik daar nog boeken van. Denkelijk wel bij mijn moeder in de garage. Want als je twee grote huizen in een moet passen tsja dan gaat dat soms niet. Dus staan er nog spullen in de garage van mijn moeder. Als God het blieft win ik de jackpot en kunnen we een eigen huis kopen met genoeg ruimte voor onze hobbies!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!