zaterdag 2 juni 2012

Troost eten

Voor bezoek moet je wat overhebben...

Straks komen mijn broer en zijn vriendin eten vandaar dat ik gisteren nog eens mijn befaamde rabarbervlaai heb gemaakt ( recept hier).


Ik had er zo een zin maar moet natuurlijk nog wachten tot straks.
Vandaar dat we ons als troost een coupke aardbei hebben gemaakt. Heel veel aardbeien en onderaan wat dame blanche ijs, beste gezond dus ;)


Voor het hoofdgerecht is mijne man nu aan het zorgen: vogelnestjes (oftewel eierballen, zoals ik enkele dagen geleden op een Nederlandse blog las). Dat is super lang geleden en ik heb er al heel veel goesting in!
 
Ivm mijn rabarbervlaai. Binnenkort is het rabarberseizoen weer voorbij en  ik zou graag deze vlaai ook eens maken met ander fruit. Iemand tips? Het moet fruit zijn dat ook een beetje 'smelt' om binding te geven aan alle ingrediënten maar het moet ook nog wat bite hebben, niet simpel dus.

Maak er, ondanks het mindere weer, allemaal nog een reuze fijn weekend van!!!

6 opmerkingen:

  1. Wat ziet je taart er lekker uit zeg! Ik heb het even nagevraagd, maar volgens mijn moeder kun je rabarber heel goed invriezen. En dát zou betekenen dat je gewoon altijd deze rabarbertaart kunt maken :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga er al zuur van kijken Els....het is maar goed dat je me niet kan zien.
    Of maak je haar zoet....anders ben ik bang dat ik oversla.....ze ziet er wel heerlijk uit....kon ik maar een stukje proeven!!!!!
    Een hele gezellige avond & lieve groetjes,
    Silvia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt lekker zoet omdat je 2 kopjes suiker recht op de rabarber giet. Het wordt dan zo een beetje een zoete moes, lekker!

      Verwijderen
  3. Ik ben niet zo dol op rabarber, maar het ziet er wel goed uit hoor! Ben meer van de aardbeien :-)
    Fijne zondag!!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!