dinsdag 13 november 2012

Puzzelen

Wat en hoe en waarom:

Zondag vertelde ik al dat we nog eens aan een puzzel gingen beginnen, ondertussen zijn we dus gestart:


Je kan zien wie er al het meeste heeft gedaan: de lucht-man ;)
Maar, ik heb wel alles op kleur gesorteerd, pffffff....
Dit moet het worden:


Een herfstig bergtafereel, past bij de tijd van het jaar hé!
Het is er zo een van 'den Aldi' , elk jaar hebben ze die wel een keer of 2. Heel goedkoop (soms wel vloeken omdat de stukjes zo dun zijn dat ze overal en nergens inpassen) en telkens andere prentjes.

Na jaren sparen krijg je dan zoiets:


En dat zijn ze dan nog niets eens allemaal... Ze zijn niet allemaal 'van den Aldi' hoor, sommige zijn ook 'van de Sint'. Een paar zijn erfstukken van mijn ouders en 1 is helemaal chic, deze:

Een erfstuk van mijn overleden moemoe. Van haar heb ik (onder andere) mijn liefde voor puzzelen (ook kruiswoordraadsels). Aan deze heb ik vroeger nog met haar gepuzzeld, het is nog steeds een van mijn favorieten. Ahja, geen lucht en gras ;) En de gezichtjes zijn het allerleukste, niet altijd even gemakkelijk hoor, soms krijgt er wel eens iemand even de verkeerde ogen in ;)
Er hangen natuurlijk ook warme herinneringen aan vast...

In het begin is puzzelen voor mij telkens weer even afzien: de kantjes, sorteren, veel achtergrond enzo. Maar op den duur is het echt verslavend, hoe verder we vorderen hoe moeilijker om te stoppen. Je komt dan in zo een lekkere Flow, zalig! En bij een puzzel kan je ook lekker 'tetteren' :)
Ik prijs mij gelukkig dat Karel mijn liefde voor puzzelen deelt. Zo veel mogelijk proberen we zondagavond vrij te houden om echt iets samen te doen, thuis. In de zomer is het dan meestal een potje scrabble en in de winter een puzzel.
Klinkt idyllisch hé!? Dat lukt zeker niet elke week hoor, maar de keren dat het wel lukt doen dan extra deugd.

Maak er allemaal nog een warme, knusse week van!
Liefs Els


28 opmerkingen:

 1. Ja in het begin is puzzelen helemaal niet ontspannend he, maar als je er eenmaal lekker in zit kun je ook niet meer stoppen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het gevoel van puzzelen, lekker he?
  Jij ook een warme nieuwe week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je een lieve puzzelaar! Ik maak er weleens een met zoonlief, en inderdaad , zo eentje waar je dan een paar dagen over doet en ieder detail leert kennen.... Heerlijk voor dit soort sombere dagen!
  Ik wens jou ook een hele fijne week, groetjes van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. fijn week en samen met de zoon puzzelen lijkt me heerlijk!

   Verwijderen
 4. Ik ben nooit zo'n puzzelliefhebber geweest. Maar mijn schoonvader en zwager zijn wel echte puzzelliefhebbers. Als ze dan weer bezig zijn mag ik toch graag even meezoeken naar een juist stukje. Maar een hele puzzel is mij nog nooit gelukt helaas. Nou ja, de k3 puzzel van mijn dochters kan ik wel maken. Met zijn tweetjes lijkt het me wel een stuk leuker om te doen. Wat zal dat gezellig zijn bij jullie zijn op zondagavond. Veel succes met het maken van de rest van de puzzel.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De lucht-man is wel al bijna klaar, aan het prentje te zien :-) Zooooo fijn meid, geniet er dubbel en dik van als het lukt!! En supertof die puzzel van je moemoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons gaat dat met perioden,en ieder heeft zijn voorkeur, de jongste maakt graag die met heel veel tekeningen (met haai, slang,..) van een bepaalde tekenaar waar ik nu even niet op kom.
  En manlief liefst landschappen en dieren. Leuk dat jullie dat samen doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Karel heeft er ook zo een, van bij hem thuis nog, weet effe ook niet hoe die noemt...

   Verwijderen
 7. Dat doe ik ook graag. Al is het wel lang geleden. Vroeger maakten we er zelfs van 5000 stukken. Ken je die met die cartoons? Ook leuke. http://www.babylonpuzzels.be/7-jan-van-haasteren?gclid=CIPv-azhzLMCFXHLtAodGSEA6g

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo hebben wij er een, het is mss die die Marina bedoelt?
   Die zijn idd tof, en ook niet zo makkelijk als je zou denken!

   Verwijderen
  2. Ja die bedoel ik, de Sint komt hier op een ideetje :)

   Verwijderen
  3. Er zit ook altijd een haaienvin in de puzzel verstopt.

   Verwijderen
 8. heerlijk, even helemaal je gedachten verzetten en lekker puzzelen. Ik doe het veel te weinig. Ik weet nl nooit waar ik die puzzel moet laten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat enig die poppenpuzzle ,ja ik houd er ook wel van maar doe het nooit meer misschien straks met Bram weer ,maar ja ik doe al vanalles en vind ook alles zo leuk lieve groet en lekker door puzzelen, knap die luchten man ...lieve Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezelligheid! Heerlijk als je zo een 'hobby' delen kunt :-) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey lieverd ik heb niet zo veel berichtjes achtergelaten, maar heb dit wel gelezen :).
  Geniet jij lekker samen met je mannetje van al die dingen waar jullie zo samen van kunnen genieten. Vooral denkend aan hier in blogland dat het leven samen zo kan afgelopen zijn. Geniet geniet! Maar volgens mij doen jullie dat al volop samen ;).
  Dikke knuffel van Susan die dit weekend lekker gaat genieten van haar mannetje die nu nog ligt te slapen naast me en ik heb de afgelopen dagen ook genoten van de tijd die ik heb gedeeld met mijn dochter die nu in de bus zit naar Parijs samen met haar vriend. Of wie weet zijn ze al aangekomen en zijn ze samen aan het genieten van die prachtige stad. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn weekend voor jullie tweetjes lieverd!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!