zondag 6 januari 2013

Dansing Chocola

Loslaten

Voor dit jaar heb ik een paar sleutelwoorden: controle, loslaten, ontvangen en openstellen. Het een wat meer, het ander wat minder (je begrijpt wel wat hoe).
Ik ben er alvast mee begonnen, tegen wil en dank.
Want onze tweede thuis, den Dansing is niet meer. Voor wie niet uit de buurt is: dat was een supergezellig café in de Kloosterstraat in Antwerpen. Echt iets van ons, ooit samen ontdekt en er nooit meer weggaan. Al meer dan 10 jaar komen we daar, we hebben er heel veel mensen mee naar toe gesleept en iedereen vond het er fijn.
De theekes met een stukske cake, de Thaise veggie soep, de loempiakes met een zoet glaske witte wijn, de tapasschotel voor 2 (waar je gerust met 4 van kon eten), de toffe muziek, de kwakkelende stoelen, de mozaïek zeemeermin, ... maar vooral ook de lieve mensen die er werkten. Echt heel heel jammer! Daarom zijn wij nu dus een beetje dakloos, vandaar mijn vraag: hebben jullie tips voor iets in de buurt ter vervanging? Dus iets gezelligs waar je van ontbijt tot wijntje na mindernacht terecht kan, waar je iets kleins (veggie) kan eten, op zondag een stukske taart eten en waar de muziek tof is en de bediening lief?
Tips zijn van harte welkom!
Bij deze kan ik dus al 2 woorden toepassen: loslaten en openstellen. Toch iets goeds aan dit verhaal ;)

Gisteren hebben we alvast 3 koningen gevierd, samen met mijn ouders en een echt stukske taart:


Thuis kan het ook gezellig zijn he!


Zie je de hyacint, het idee heb ik gestolen van Stins. Sorry :)
Ik ging vrijdag naar de kringloop, op zoek naar taskes maar alle mooie taskes waren op (de schuld van Rok & Rol denk ik) vandaar dat ik maar ander potjes heb gebruikt. Ook wel goed eigenlijk.
En de lente is nu ook bij mij thuis aangebroken :D

Het is natuurlijk ook hét soldenweekend,pfff....
Al die drukte is een ramp voor mij, maar alla, manlief is door al dat fietsen 15 kilo afgevallen en kon dus wel wat nieuwe broeken en hemden gebruiken. En dan is de solden een budgetvriendelijke oplossing he.  Tegenwoordig doen we het simpel, om 10 uur staan wij al paraat en we gaan alleen nog maar naar het Paleis, de Jack & Jones en de H&M. Niet te veel geloop en een beperkte keuze maken het veel eenvoudiger. En voor de grote drukte zijn we al weer weg.
En dan nu een ferme bekentenis: ik koop heel veel kleren op de meisjes afdeling van de H&M.
Bij de kinderen, jawel. Dat past mij want ik ben maar 1.62 m en die hebben meestal veel vrolijkere dingen.
Ik heb mij altijd ingehouden qua prints maar met mijn 4 woorden in gedachten heb ik echt mijn goesting gekocht, kijk maar:


Beestjes! Echt wel mijn ding, maar nu ook wel heel duidelijk van de kinderafdeling. Maar ja, het idee van commentaar laat ik los, ik stel mij open voor wat ik echt mooi vind en controle over wat mensen van je denken heb je toch nooit dus: foert :)

We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad?
-Isaac Shapiro-

Maak er nog een mooie zondagavond van,
liefs Els24 opmerkingen:

 1. Hoi Els,
  Een mooie blog weer. Ik ben het met je eens, gewoon jezelf zijn is lekker authentiek en veel leuker dan standaard. Uit dat oogpunt ben ik ook dol op het tv-programma Joris Showroom, ken je dat? A.s. Dinsdag weer op nederland 1, geen idee of je dat ontvangt maar de moeite van het bekijken waard. Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die dansing klinkt goed, ik ben geen kenner op dat vlak, het Casino in Sint-Niklaas al eens geprobeerd, maar het kan ook aan de vrienden liggen dat het daar mee valt :)
  Solden dat vermijden wij ook,met 3 groeiende kids kan je soms niet anders, zelfde regel hier, stipt om 10 u, 3 zaken niet meer, dan blijf je ook bij solden. Ik ben er dit jaar ook goed vanaf gekomen. Leuke aankopen en groot gelijk dat je je hart volgt en koopt wat je graag ziet zonder je je er iets van aan te trekken. Hertjes en uilen, dat is smelten :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik smolt ook, en Karel voor 1 ding het meest, je kan het al raden zeker :)

   Verwijderen
 3. Ik las het in de krant van Dancing Chocola, jammer. Was idd een leuke zaak. Ze beginnen binnenkort iets nieuw in Wijnegem geloof ik en dat is nu ook niet zó ver hé. 'k Weet wel een paar leuke adreskes in Antwerpen maar 't zijn allemaal koffiebars en die zijn 's avonds meestal toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kom van over het water, dus Wijnegem is best een eind voor ons :)

   Verwijderen
 4. Oh jammer dat jullie eetcafeetje weg is! Ik begrijp je gevoel. Manlief en ik hadden een favo restaurantje, maar dat is nu ook al jaren niet meer en ik denk er toch nog regelmatig aan terug.
  Haha, de kinderafdeling, ik ben er ook regelmatig te vinden voor mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel gezellig je nieuwe kleren en lekker aan doen wat je zelf leuk vind ,leuk die hyacinten gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat grappig dat je gewoon kinderkleding aankan! En die zijn inderdaad veel vrolijker en leuker idd, dus groot gelijk (eh klein gelijk dan ;)
  Ik vind Antwerpen een heerlijke stad om te zijn, maar ik ben er niet zo bekend dat ik je tips kan geven hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je het zoveel jaartjes ergens gewoon bent en danis het er niet meer is dat inderdaad hel spijtig. Ik hoop dat je snel iets nieuws vindt. Die driekoningentaart ziet er lekker uit. Nog een fijne, gezellige zondagavond,x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer dat je cafe'tje weg is! Helaas kan ik je niet aan een ander helpen omdat ik nu eenmaal niet zo bekend ben in Antwerpen. Ben nooit verder gekomen dan Little Buddha in de Luikstraat. (ja-ren geleden geweest en vond het daar toen overigens wel TOP hoor!)

  Wat gezellig dat je ook een hyacinth hebt staan. Wij hadden er een gewonnen met het dobbelspel afgelopen kerst en die is nu al helemaal uitgekomen. Het ruikt zo heerlijk lente-achtig! En sowieso komen buiten alle bollen ook al op. Ik hoop echt niet dat het ineens heel hard gaat vriezen want dan gaan ze misschien dood en dat is toch wel zonde.

  Wat heb je een geweldige kleding gekocht! Ik zou dat ook dragen! Helaas kan ik met mijn 1.76m echt niet meer de kinderafdeling op dus moet ik een beetje harder zoeken om toch nog een vrolijk outfitje bij elkaar te sprokkelen maar och, je krijgt er handigheid in he ;)

  Maak er een mooie week van! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. voor poezen zal dat idd moeilijker zijn :)

   Verwijderen
 9. Oh wat een heerlijke truien kocht je, ik heb dat ook al gedaan hoor op de kinderafdeling van H&M gekocht, ik ben maar 1m58, dus ik pas er ook zeker in :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh tof, we zijn echt met een hoop madammen blijkbaar, fijn!!!

   Verwijderen
 10. Hoezo sorry? Juist leuk om overal ideëen op te doen toch!
  Liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. aarrrghh are you kidding??? dedjuu , oeps mag vloeken?! Ik ga oo,k wel graag naar Fiskebar hoewel dat anders is van stijl maar ook heerlijk spntaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een ramp he!
   fiskebar staat nog op ons verlanglijstje!

   Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!