zaterdag 29 juni 2013

Het leven en hoe het loopt...

Het loopt nooit zoals je verwacht...

Bij mij toch niet. Ik had mijn leven zo anders voorgesteld, jaren geleden. Ik studeerde af als licentiate criminologie en dacht op weg te zijn naar een bloeiende carrière gecombineerd met een aantal kinderen en een geweldige man. Die geweldige man is er gekomen, maar de rest...

Ik had mijn eigen zaak en werkte 6 dagen op zeven, 11 uur per dag. 6 Jaar heb ik dat gedaan, ik kan het mij nu niet meer voorstellen. Door omstandigheden werk ik nu bij mijn ouders in de zaak, 5 dagen van 6 uur. Een Groot verschil. Die extra uren thuis zijn geweldig: voor mijn creatief leven, mijn blogleven, ons huishouden, onze relatie,...
Nadeel is natuurlijk wel: minder centjes. En centjes heeft ne mens nu eenmaal nodig...
Maar begot niet zo veel als ik dacht!
Ik weet niet of het toeval is of een andere kijk op de dingen of een combinatie van beide maar wij komen heel goed rond met minder.
We zijn tegenwoordig beide gek van rommelmarkten:


Oogst van vandaag.
en kringlopen en zelf dingen maken:

Kastje van de rommelmarkt.

Prikbord en beeldje van de rommelmarkt.

Labels alla Ingthings (haar boek).

Origami tasjes, ook van Ingthings (haar blog).
en zelf dingen koken en bakken:

Mijn rabarbervlaai, deze keer ook met aardbeien.
en naar de wolken kijken, volledig gratis:en in de Wibra/ Zeeman/ Action hebben ze heel goedkope, toffe dingetjes:

Oogst van de dag, alles 1 euro.
en 5 dagen Engeland is geweldig! Langer en verder hoefde echt niet.

En 1 glaske drinken in een gezellig cafétje en met zijn tweetjes lekker tetteren is veel fijner dan een hele avond ergens op een drukke plek veel centen uitgeven....

Misschien is onze levensstijl wel 'van de moeten' veranderd. Maar zo voelt het niet. Ik ben gelukkiger, creatiever en leef bewuster dan vroeger. En bewuster leven leidt tot meer genieten, van kleine dingen. Dingen die fijn zijn ;) Veel blogmadammen leven zo, dat weet ik. Maar in de 'echte' wereld wordt je dan wel eens raar bekeken. Want daar moet alles meer en duurdere en groter en...
Daar doe ik niet meer aan mee.

Dat wil niet zeggen dat ik nooit twijfel en mij soms minder voel. Want al heb ik (bewust) geen kinderen en geen groot huis en geen indrukwekkende carrière en al wil ik dat ook niet, toch voel ik mij soms minder. Slaat de twijfel toe: ben ik wel goed bezig, moet ik niet meer zus of zo...Zoals de 'echte mensen'.
Herkenbaar?

Ach, leven is twijfelen en wankelen hé. Is vallen en opstaan. Is proberen je hart te volgen, tegen die luide stemmetjes in je hoofd in. Is proberen jezelf te vinden en te blijven.
Leven is niet altijd even makkelijk....
Maar het kan wel heel schoon zijn, zeker als je kan delen.
De mooie dingen en de minder mooie.
En blogland is een 'deel-land' en dat is geweldig fijn!
Merci en laten we vooral gezellig verder doen samen :D

Waar het verleden je heeft gebracht, staat vast. Hoe je verder reist, bepaal je zelf.
-Kirsten Hubbard-

Fijn weekend,
liefs Els11 opmerkingen:

 1. Ik herken je gevoel wel ..
  Wij leven van zeer weinig geld en omdat ik erg ziek ben , zijn we ook erg aan huis gebonden.
  Maar daardoor niet minder gelukkig!
  Waarschijnlijk wel gelukkiger dan de meeste mensen. Waarom? Omdat we de GROTE kleine dingen van het leven nog zien...
  Wij zien de geluksmomentjes en de schoonheid van het leven.
  Net als jij.
  Maar idd, soms geven mensen je het gevoel dat je lager dan hun staat. Maar ach, dat is even een steek, en daarna leg je het naast je neer.
  Want wees nu eerlijk... wij zijn toch veel rijker als hun?
  Wij leven!

  Liefs * Haakjuffie *

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Els, wat zeg je dat weer mooi... ( ha, dat kan ook niet iedereen !)....
  Wat een rijdom om je eigen keuzes te kunnen maken en je hart volgen! Veel mensen staan daar niet eensbij stil, da's eigenlijk armoedig toch?
  Liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve els wat verwoord je de dingen weer goed,laat je niet leiden dorr mensen die vinden dat je meer of beter moet ,die zijn zichzelf nog niet tegengekomen ook voor deze groep komt eens een moment ,wees maar blij dat jij zo rijk bent met de dingen om je heen ,met zijn alle kunnen we van jouw ook nog veel leren ,lieve groet en lekker doorgenieten blijf het midden van de plank zoeken en wankel niet volgens mij doet je het fantastisch,lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er iemand is die zoveel geluk uit kleine dingen kan halen ben jij het! Twijfel dus nooit of dat wel goed genoeg is! Ik las ergens laatst een spreuk: doe je dingen omdat mensen ze van je verwachten of omdat je ze zelf leuk vindt? Ik heb ook nog te vaak de neiging om voor optie 1 te gaan, wat wordt er van me verwacht? Maar als ik verder nadenk weet ik dat het nergens op slaat. Dus gewoon lekker door blijven gaan zoals nu hoor, dat voelt toch goed!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De wereld is chaotisch, wij moeten daar niet teveel aan wennen...
  Blijf je gevoel volgen. Bewandel je pad, stop jezelf te vergelijken met anderen. Het is goed zoals jij het doet.
  Ik doe het al een paar jaar met het minimum en het lukt me prima! Het is maar net waar je je prioriteiten legt!! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi lieve Els,
  Volgens mij ben jij een "echt-mens" en zij die meelopen in de maatschappij, zijn gewoon "kudde-mensen". T'is toch leuk om niet in de rij te lopen, om gewoon je eigen ding te mogen en kunnen doen. Laat ze maar kijken, ze zijn jaloers omdat jij het lef hebt je "eigen" leven in handen te nemen. En hoe je daartoe bent toegekomen is niet het aller belangrijkste, dat je het hebt gedaan en volhoudt is veel belangrijker. Blijf lekker jezelf!!!! Je bent een fijn mens!!!
  Liefs, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alles heeft twee kanten, het is de kunst om de andere kant te ontdekken, alleen sterke mensen blijven zoeken...en vinden!
  Zoals jij!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat heb je prachtig beschreven en ik sluit me er helemaal bij aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey lieverd, jij bijzonder mooi mens, ben jij maar lekker jezelf. Je bent goed zoals je bent!
  En inderdaad van minder geld wordt je heel creatief, leuk is dat toch, veel leuker als dan alles maar zomaar te kunnen kopen. Ik hou ook van kringlopen, drink water uit mijn flesje van thuis en vul bij op een toilet als we onderweg zijn. Ook op vakantie doen we lowbudget en daar heb ik totaal geen moeite mee en vind ik gewoon een uitdaging. Net zoals een outfit voor mezelf samen stellen voor weinig geld met kleding van de kringloop, rommelmarkt en uit mijn kast ;).
  Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oja, wel herkenbaar inderdaad hoor, jezelf niet goed genoeg voelen! Gelukkig voel je steeds beter wat bij je past en niet wat bij je wordt verwacht!
  En leuke vondsten hebben jullie gedaan op de rommelmarkten!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!