donderdag 1 augustus 2013

Inspiratie verzamelen

Schriftjes enzo

Ik ben een verzamelaar, dat zullen jullie wel al doorhebben. Ik verzamel niet alleen dingen maar ook ideetjes, mooie woorden, mooie afbeeldingen, mooie quotes, ...
Veel werk ;)
Soms vraag ik me wel eens af : waar doe ik het voor? Ik heb stapels volgeschreven schriftjes, volgekriebelde agenda's, kalenders, mappen vol artikels,...En geen kinderen om ze later aan over te dragen; maar alla. Ik doe het toch maar, al is het enkel voor mijzelf.
Op onze slaapkamer zijn wij volop aan het klussen, het is er weer voor ;). Voor het klussen moet er opgeruimd worden en dan pas zie je hoevéééél je al verzameld hebt!
Mijn verzameling schriftjes bijvoorbeeld:Stapels én stapels. En daar begon ik pas in 2006 mee.
(Niet op de omliggende chaos letten!)
In die schriftjes kleef ik alles wat klein genoeg is en mij boeit: verpakkingen, prentjes uit tijdschriften, labels, krantenartikels, snoeppapiertjes,...'Op de wilden boef hoor', niet kei netjes ofzo.
Elk schriftje krijgt ook een tijdschrift-papieren-cover en een bladwijzer.
( Regelmatig liggen er in de HEMA in het koopjesmagazijn pakken schriftjes voor geen geld. Aangezien ze toch een  cover krijgen en volgekleefd worden moeten het geen mooie, dure zijn hé!)

Even meekijken wat er zoal inkleefd?


Breed geïnteresseerd zijn is soms een vloek ;)
Maar toen ik ze zo allemaal samen zag vond ik het wel fijn om te zien,ik ga ijverig blijven verzamelen ;)
Als ik sterf kunnen ze een museum vullen met mijn 'hartsdingen'....

Doen jullie ook zo van die dingen? En zo ja, mag ik weten wat?
En ja, ik weet het, tegenwoordig kan dat allemaal digitaal enzo. Maar ik heb geen Facebook, Smartphone, Twitter, Pinterest...en ik denk dat ik dat best zo hou! Ik heb het nu al druk genoeg met mijn blog en verzamelingen ;)


 Gisterenavond was mooi!

En mijn Ingrid-tasje is eindelijk af! Oef, pfffffffffffff...Het was wat zweten en probleem-oplossen-onderweg maar het is gelukt!!! Mooi?

Toen leek geluk
vanzelf te komen.
Nu is het zoeken naar.
En soms
-het mooiste-
het zomaar vinden bij elkaar.
 -Els-

Geniet nog van deze mooie donderdag!
Liefs Els
14 opmerkingen:

 1. Nee, echt verzamelen zoals jij dat doet doe ik echt niet. Ik begin er wel aan maar maak nooit een schriftje vol :) Wel gaaf dat je er al zoveel hebt!

  Wat is je Ingrid-tasje mooi gelukt zeg. Echt knap! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja dat doe ik ook de ene keer wat meer dan de andere keer maar vooral het terugzien is erg leuk ,en ja je moet het lekker voor jezelf doen ,als je wel kinderen zou hebben willen ze het vaak ook niet.liefs marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awel ik heb wel pinterest en online is alles te vinden
  Maar ik ben zelf ook met een SCHRIFT gestart waar ik al mijn toffe haakpatroontjes in ga noteren
  Want ik heb boeken, tijdschriften, internet,maar op het einde weet ik niet meer waar te zoeken
  Een ouderwets schrift jong, dat is nog jet beste
  Ik heb er ook zo eentje voor recepten
  En alleen die dat echt in de smaak vallen en gemakkelijk zijn, mogen daarin
  Dat wordt meer gebruikt dan mijn plank vol kookboeken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je brengt me volledig op idee om je te bedanken :-)))
  Liefs, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee die schriftjes! Ik ben er ook over aan het denken zoiets bij te houden voor mezelf, zie zo vaak mooie plaatjes voorbij komen die ik dan eigenlijk wil bewaren. daar is zo'n schriftje dan perfect voor :-

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe dat ook! Niet alleen prenten, artikels en quotes uit tijdschriften zitten erin maar ik schrijf er ook gedichten, gedachten, zelfs blogideetjes en andere dingen die ik niet wil vergeten in neer. :-) Blijven verzamelen hoor! Leuk tasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben een breed verzamelaar: schelpen, keulse potten en kruiken, vogeltjes (niet levend), geweien, skeletjes, veertjes, houten paddestoeltjes enz. Enz. Mijn schoonzoon schudt regelmatig het hoofd en zegt dan: dat moet er later allemaal uit hoor als jullie doodgaan..... Maar ik weet stiekem dat dan de verzameling gekoesterd wordt.....;).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zeker mooi geworden je ingrid tasje.
  heel veel mensen verzamelen van alles. Pinterest hahah bijvoorbeeld.
  en een ordner heb ik waar ik heel veel in spaar, soms haal ik er dingen uit die ik weg doe, maar er gaat weer heel veel terug in.
  blijft gewoon leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik verzamel ook... schriftjes!
  Mooie schriftjes, klein of groot. Stickers, mooi papier.. enz!
  Verzamel ook stukken uit woontijdschriften, huizen die ik mooi vind. Bla bla..
  Ga zo maar door! :-)

  En waarom? Tja.. Iets wat ik mooi vind kan ik moeilijk afstand van doen!
  Lees ook de Flow, daarin straat het ook beschreven.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een superleuke schriftjes !
  Ik verzamel van alles.,, eigenlijk is ons hele huis een verzameling op zich, want alles komt van kringloopwinkels, rommelmarkten og gekregen. Wijj houden niet heel erg van nieuwe spullen, maar sommige dingen moeten wel .
  Ook alles wat mensen me sturen bewaar ik zoveel mogelijk. Hou nu eenmaal van dingen die met liefde zijn gestuurd en gemaakt ♥
  Je tasje vind ik erg mooi geworden, en je luchten zijn waanzinnig!
  Fijne dag xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk dat schriftenidee... Je brengt me op idee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je tasje is al het zweet en gezwoeg waard geweest, mooi hoor! Fijne verzameling schriftjes, vooral blijven verderdoen hoor. Ik hou een boekje bij met alle boeken die ik al gelezen heb, en wanneer ik ze uit had en ook welke films ik gaan kijken ben en met wie en wanneer :-) Ik heb ook een boekje welke dingen ik opgestuurd heb naar anderen en ik hou een plakboek bij met allemaal spreuken en foto's die me inspireren om het positieve in het leven blijven te zien. En ik heb wel pinterest om alle mooie dingen te verzamelen die ik nog wil maken. Ik deed dat eerst met een excellijst maar ik vind het wel overzichtelijker via pinterest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey lieverd ik ben een verzamelaar in hart en nieren, sinds ik blog ben ik weer andere dingen gaan verzamelen als voorheen. Ik probeer om het wat in te perken want het huis staat al vol en ik ben slecht in dingen wegdoen.
  Ik heb wel nog wat klappers staan met pagina's van de libelle en margriet, maar daar doe ik niets mee. Ik heb eigenlijk al veel te weinig tijd zo in een dag, maar verkeer wel graag op pinterest. Ben nu veel in de steampunk sfeer aan het verzamelen vanwege mijn Elf Fantasy Fair outfit en wat dacht je van kanten kleedjes?! Hihihi zoveel andere leuke ideëen op Pinterest gezien daarmee. Geniet jij maar lekker van je schriftjes en je tasje is so cute! Chapeau lieverd! Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!