donderdag 24 april 2014

Lekker dirty...

Donderdag, op-wijkdag!

En wat voor een! Tot een uur geleden twijfelde ik nog, toen kwam er een liedje voorbij op StuBru en ik WIST het!!!Het is Dirty Dancing dag :) Oh wat was ik daar gek van! Oh wat ben ik daar nog steeds gek van!
Ik  heb die film wel 100den keren gezien...


Soms niet heel de film hoor. Doorspoelen naar mijn favoriete momenten! Zoals hierboven, dat blijft de zin en dé scène!


Ik zat zelf op ballet dus het dansen was geweldig om te zien! Ik oefende ook heel hard, zoals Baby.
En maar wachten op mijn Johnny ;)


Niet alleen het dansen maar ook de romantiek vond ik geweldig. Lekker zwijmelen en dromen van mijn  Johnny, die Karel bleek te heten ;) En heel eerlijk: net iets minder goed danst ;))


Ik werd groter en ouder én kocht mijzelf gouden Dirty Dancing schoenen :) Ze lijken er goed op hé?
En echt waar: ik kan daar goed op dansen! Veel beter dan op platte schoenen of Dr. Martens (dat had je mij 20 jaar geleden echt niet moeten zeggen)!

Ik ging door een wilde fase (veel zwart, hardcore (niet de house versie), brede broeken, band-shirts,...). Maar Dirty Dancing bleef, stiekem dat wel, mijn favorietje! Ook de muziek vond/vind ik geweldig.

Toen werd ik ouder, kwam mijn 'Johnny' tegen en biechtte mijn liefde op. En jullie kennen hem, het is een brave he! Mijn cd's mochten veel op, we gingen naar de musical in Londen (daar heb ik de badges van), we dansen samen op The time of my life (niet dé dans, de lift lukt nog niet) en kijken bijna elk jaar nog eens naar de film!
Al bij al ben ik eigenlijk beter af dan Baby ;)

Oh, die film is zo belangrijk voor mij. Echt een deel van mij/mijn jeugd. Ik kan geen boomstam voorbij lopen zonder mijn pasjes te oefenen ;) Ik ben nog altijd dol op roze! En als ik dan al eens op de radio kom en een plaatje mag kiezen kies ik natuuurlijk The time of my life!

Ik krijg zo een energie van die muziek! En de film én het dansen en...
Een echte klassieker he!
Zijn er ook fans onder jullie?

Nobody puts baby in a corner.
-Johnny Castle-

Maak er nog een lekker rozige dag van! Ik dans hier nog wat door de living ;)

Liefs
Els

12 opmerkingen:

 1. Zo een geweldige film. Ook ik kijk het nog steeds. En zeker ook al 100 keer gezien. In mijn omgeving werden ze er bijna gillend gek van, nu kan ik lekker alleen weg zwijmelen. Enne de ogen kunnen nog steeds een beetje prikken aan het einde.
  Dansen is heerlijk en als ik een goede dag heb dan dans ik weer eens wat, zo lekker en je krijgt er zoveel energie van.
  Dit is ook een beetje mijn op-wijking van vandaag.

  Liefs Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Big girls don't cry? Big girls do cry!
  You're my Some Kind of Wonderful!
  I'm your Love Man!
  You're the Time of My Life!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige opwijking.
  En o zo mooi geschreven! Dansen doe ik oooo zo graag. Helemaal niet zo goed als in deze film. Ik kan mij helemaal niet herinneren wanneer ik de film nog eens zag.. is echt al even geleden. Sinds mijn ventje en ik samen zijn, maak ik geen tijd meer voor zulke momenten... eff een pijnlijk besef. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie opwijking lekker doordansen. Nee zelf heb ik het niet met deze film ben ook ver daarvoor geboren maar snap het wel hoor .....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh wat een reclame... ik durf het bijna niet zeggen maar ik heb die film nooit gezien (oeioeioei) Dat moet er nu maar eens snel van komen denk ik... Je maakte me wel heel nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, foei tante! het is -werkelijk waar- de enige dvd die ik bezit, je mag hem altijd eens lenen :-)

   Verwijderen
 6. haha weet je waar ik nu naar zit te kijken! dirty dancing op tv! Nederlandse tv he! Een beetje multi tasken lukt me wel :) Heb de film ook al regelmatig gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heerlijk film is dat, ook ik kijk hem graag. Die muziek, dat dansen en dat sfeertje, heerlijk. Dus ik deel je passie helemaal

  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was de eerste film die we samen zagen als pas gehuwd koppel. Na de film zijn we dansend door het park naar huis gegaan, op zo een zwoele zomeravond in mei :)
  Ik ben ook fan, zowel van het verhaal als van de muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ja... kan nog steeds niet bevatten dat Patrick Swayze er niet meer is!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!