donderdag 3 april 2014

Op mijn blote knietjes

Een op-wijking met een kruiske ;)

Als klein meisje wou ik non worden. Ik had mijn eigen altaartje gemaakt en zat daar regelmatig op mijn knietjes te bidden. Jaja, een echte brave was ik :)
Dat kwam omdat wij een echt 'Tante Nonneke' hadden, in Gent. Dat was dus een tante van mijn papa en eens per jaar gingen wij daar op bezoek.
Ik was dol op dat klooster: zo ruim en stil en rustig. Er waren ook heel veel boeken en ze deden daar allerlei soorten handwerk. Er was een grote tuin en alle nonnetjes waren zo lief.
Klinkt geweldig he, vandaar dat ik dus graag non wou worden.

Al snel ontdekte ik 'de jongens' en toen was het natuurlijk over met mijn non-droom. Toen begonnen mijn ouders er van te dromen, een dochter die non werd (ipv jongensgek)  :)
Nu snap ik wel meer en meer wat mij aantrok in het klooster. Ik hou nog steeds van rust en lezen én handwerken en tuinieren. Ik zou alleen de buitenwereld niet willen missen. En zeker mijn ventje niet.

Ik kocht recent wel iets in de kringwinkel dat ons huisje toch iets meer klooster-allure geeft:
Mooi he! En dat voor voor maar 5 euro!
Hij moet nog een mooi kleurtje krijgen (geel denk ik) en een nieuwe zitting (moet ik nog uitvogelen hoe je dat doet). Eigenlijk hebben we er geen plaats voor, zoals je wel kan zien. Maar de koe mag bijna terug buiten in haar 'weitje', nu het toch al zo goed weer is.
En ach, ooit vinden we er wel het gepaste plekje voor! Ondertussen is het hier weer wat meer zen, ten huize Dingen die fijn zijn :)Ik maakte ook nog wat boekenleggers! Pas na het 2de visje besefte ik dat ik er mijn eigen labels aan kan hangen! Jawel, sinds maandag heb ik mijn eigen 'Dingen die fijn zijn' -labels! Net echt ;)

Leef nu het leven dat jij
je later wilt herinneren.
 

-?-

Maak er nog een op-wijkende of opgewekte dag van!
Veel liefs
Els


13 opmerkingen:

 1. He, ik had vroeger ook een tante nonneke in Gent. Misschien waren ze wel in hetzelfde klooster ? Je kerkstoel herinnert me aan de tijd dat ik er zelf ooit eens 2 kocht op een rommelmarkt, maar ze zijn nooit mee verhuisd vanwege plaatsgebrek.
  Leuk om je eigen labeltjes te hebben he ! t Zijn schoontjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die had ik ook twee nonnen tantes en een heeroom ofwel pater,ja het zijn best aparte dingen om als kind mee te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah wat leuk dat bidstoeltje heet het toch ??
  Ik heb het al eens eerder gezien en dat uit de kringloop leuk de boekenleggers met je eigen label hoe lux :) geniet ervan
  Lieve groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook iets met nonnen, maar dat zal vast wezen omdat ik in een klooster groot gebracht ben, ja ja, heel verwent door de nonnekes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lieve visjes, mooi label.

  Mijn echtgenoot heeft drie tante nonnekes en twee nonkels pastoor (allemaal broers en zussen, er zijn er in dat huishouden maar twee getrouwd waaronder gelukkig ook mijn schoonpapa) Aan mijn echtgenoot is niets daarvan te merken (toch niet tot op heden, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkige verjaardag!

  Daarvoor kwam ik eigenlijk langs!
  HEEEEEL dikke kussen en een hug van het kan niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps,
  ik vul zopas mijn agenda in en zie dat het vandaag de derde is (dat had ik op deze pagina ook kunnen checken maar mijn verstand is moe op dit moment)

  dus ik ben voorbarig geweest.

  Een gelukkige verjaardag, morgen, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een dag later opwijkend, want dat is het vandaag zeker......alvast gefeliciteerd!!!!

  Dit is een mooi geschreven blogje. Kan je zien dat het toch een vertekend beeld geeft dat met het klooster. Wat jij graag doet kan gelukkig ook buiten het klooster gedaan worden. En als je toch non was geworden hadden we je blog moeten missen. God dank dat je lekker jongensgek bent geworden;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele dikke proficiat! De zon mag dan wel niet schijnen, ik wens je toch een dag vol zonneschijn en warmte in je hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey hey, wens je een heel fijne verjaardag!!!!
  Laat die stoel zeker nog maar een keertje zien in de nieuwe kleur.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ... en nu kan je ook weer lekker mals op je knietjes zitten :-) Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je verjaardag, alsnog.
  Rust, regelmaat en reinheid!! Heerlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihihi wat herkenbaar...nou ja nooit een non willen worden eerder het tegenovergestelde whahahaa ja dus jongensgek. Maar als ik echt helemaal gek van een 'jongen' ben, kan elke jongen nog zijn best doen maar ik ben inmiddels al lang verkocht ;).
  Ik hoop dat mijn kaartje ook op tijd binnen was, ik heb het twee dagen ervoor al gepost hihi. Ik was eens op tijd. Hoop dat je een geweldige dag had.
  Maarreh ik ben afgeleid, zal door die jongens komen...hihihi.
  Heb al sinds mijn jeugd een bidstoel...op de slaapkamer en in gebruik als kledingrek :). Manlief gebruikt hem vandaar dat het me nu weer invalt als ik hem zie staan ;). Maarreh ik geloof dat ik me ook wel op mijn plek bij de nonnen zou voelen als heilige hihi als aards engeltje maar tsja zondig dan wel weer met een man...mijn man :p. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!