donderdag 26 juni 2014

Wauwelen...

Een op-wijking of een neer-wijking of....

Geen idee wat het is of hoe je het moet benoemen. Kies dus zelf maar...
Ik denk veel na (te veel?), ook over mijzelf. Ik analyseer mijzelf (te diep?) en niet alleen in therapie.
Ik denk dan veel en lang en diep en bedenk dan vanalles en kom meestal niet tot oplossingen maar wel tot dieper inzicht. Er over praten is moeilijk, onduidelijk en eigenlijk een soort van wauwelen...

Ik ga seffens iets delen. Waarom? Omdat ik denk dat delen goed is. Niet enkel voor mij maar misschien ook voor iemand die dit leest, wie weet...

Geen zin in wauwelen? Sla dan maar even over ;)

Er zijn dingen die ik doe of denk waar ik niet zo tevreden over ben. Die dingen heb ik als kind geleerd of afgekeken of ingelepeld gekregen of... Door mijn ouders of school of vrienden of media of...
Plots besef ik dat wat ik denk/doe/voel/...niet echt bij me past en dat ik er vanaf wil. Dat is meestal niet makkelijk, soms quasi onmogelijk. Toch probeer ik het. En weet je hoe? Meestal door knal het tegenovergestelde te gaan denken/doen/voelen/... Wat ik gisteren besefte is dat dit ook geen oplossing is. Want eigenlijk laat ik mijn nieuwe gedrag///... dan toch weer hard bepalen door het oude gedrag///....
Snap je!?

Hoe het dan wel moet, awel daar ben ik nog niet uit...Iemand tips/tricks/...?

En soms denk je dat het wel je eigen gedachten/gedragingen/gevoelens zijn maar merk je plots dat ze toch gekleurd (te veel) zijn door anderen, zonder dat je je dat eerder gerealiseerd hebt...en dat is dan best wel eng. Je kan natuurlijk niet allllllees dat je denkt/doet/voelt eerst even aan de toetssteen 'echt en goed of moet verdwijnen' toetsen vooraleer je aan je leven begint. Dus dat kom je dan maar gaandeweg te weten. Zelfinzicht zeker?

Ben ik nu laat in mijn ontwikkeling ofzo? Hebben jullie dat al allemaal 'op orde'? Of is dat iets dat nooit 'op orde' komt?

Ik probeer dapper verder te gaan, mijn best te doen en alles met open ogen en hart te bekijken...
Hét woord is probeer...

Genoeg gewauweld:

Voor de Wolkenclub!


Even bijkomen :)

Ik wens jullie nog een fijne donderdag! En alvast een fijn weekend en een nog fijnere vakantie misschien. En de Rode Duivels een geweldige match!

Ahja, aan al jullie lieverds die het willen weten: mijn onderzoek is maandag, de uitslag duurt dan nog 10 dagen... Ik ben soms wel wat zenuwachtig maar het gaat wel. Merci voor jullie lieve woorden.

De gedachten die we verkiezen te denken,
vormen de materialen waarmee we
het doek van ons leven schilderen.
-Louise Hay-

Liefs Els

15 opmerkingen:

 1. Lieverd, ge maakt het uzelf wel moeilijk hé !
  Ik probeer gewoon te leven volgens een stramien waarbij ik me goed voel, zonder anderen te schaden.
  Dat je gedrag beïnvloed wordt door mensen en dingen die je omringen ervaar ikzelf eerder als een verrijking, niet als een probleem.
  Pure essentie van jezelf sijpelt toch altijd wel ergens door hoor, daar moet je zeker niet bang voor zijn; een groot deel van jou essentie maakt dat je jezelf in vraag stelt, en dat is helemaal ok !
  Ik ken je natuurlijk alleen 'virtueel', maar tussen alle creativiteit, dingen-des-levens, en zogenoemde wauwel posts-regels door lees ik vooral dat je een hélé fijne vrouw bent !
  Dikke knuffel xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is dit de rode draad door het leven je bent wie je bent. En ja het ene ga je laten en het ander komt er voor terug ,inderdaad zoals de vorige spreekster al zei als er een goed bezig is ben jij het wel , lieve els ,en sterkte met het onderzoek ,ik denk aan je hoor lieve groet marloes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit me aan bij Carla :
  zo leven dat je jezelf goed voelt, wàt dat ook mag inhouden, zolang het niemand anders schaadt !
  En niet té diep nadenken over wat goed/niet goed is, want wat goed is voor de ene, is dan weer niet goed voor de andere.
  Laat je nooit alléén maar leiden door wat "men" of "de maatschappij" voorschrijft, want op het einde van de dag, of ´s morgens als je wakker wordt, of als je ziek bent, dan is die "men" of "de maatschappij" er niet. De personen die er dàn voor je zijn, dat zouden eigenlijk de enigen moeten zijn waar je echt rekening mee moet houden in je beslissingen...
  Heb ooit een waarheid als een koe gehoord : je kan alleen maar voor anderen goed zijn, als je éérst voor jezelf goed bent...
  Enne, we duimen voor de uitslag van het onderzoek....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh jong, dat is toch wel lang wachten vooraleer je iets weet! Ik duim voor een goede uitslag!
  En dat zogenaamde "wauwelen"? Dat heb ik dan weer misschien te weinig...
  Ik denk vaak niet lang genoeg na... vind ik van mezelf...
  Maar volgens mij ben jij heel goed bezig... op tijd genieten ... op tijd iets goeds doen... op tijd eens niks (goeds) doen... niet piekeren manneke! Doen waar jij je goed bij voelt! "'t Is wat het is", zegt de echtgenoot hier altijd! En zo is dat!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel knap dat je jezelf zo onder de loep durft te nemen, dat kan ook niet iedereen hoor! Als je op je gevoel afgaat zit je altijd goed denk ik hoor...
  Veel sterkte ondertussen met wachten op de uitslag meis.
  Veel liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje je moet misschien niet zo hard voor jezelf zijn. Niemand is perfect, gelukkig maar anders werd het een saaie boel! Doe wat goed voel en doe wat minder goed voelt minder. Eigenlijk heel eenvoudig toch?
  Succes met wachten op de uitslag. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi stukje over zelf beschouwing en ook heel herkenbaar. Want bedenk maar dat er altijd wel iets te verbeteren blijft. Dat noemen ze geloof ik bewust leven.
  Heel veel succes met as maandag het belangrijke onderzoek en dat wachten op de uitslag. Ga maar veel leuke dingen doen in die tussentijd dan vliegt de tijd.
  Gister zag ik je rode duivels winnen. Ook succes vol naar de volgende ronde.
  Wat is het toch een spannend voetbalevenement. Ik kan er erg van genieten

  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog 10 dagen wachten, dat is zenuwslopend, heel veel respect voor de manier hoe je er mee omgaat, af en toe doemdenken of dippen hoort bij het leven. Al speelt de aard van het beestje ook een rol, dat heb je niet in de hand, hoe je er mee omgaat, waar je energie naar toe gaat dat kan je leren, en dat is met vallen en opstaan, en af en toe hervallen. Maar kijk wie niet durft vliegen kan ook niet op zijn bek gaan, en voor zij die durven vliegen en op hun bek gaan, gewoon herbeginnen en blijven gaan, want vliegen is heerlijk, jij bent daarin zeker een fijn voorbeeld voor ons.
  Ik smul ook van het voetbalgebeuren, vooral de heerlijke commentaar voor en na, dat mag nog even duren van mij, gelukkig is er erna De Tour :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Open en eerlijk blogbericht heb je geschreven.
  Waardevolle reacties ook in bovenstaande berichten.
  Herken de kringloop van gedachten.
  Soms op het malende/ piekerige af.
  Dat kost dan zoveel energie dat ik aan gewone taken niet toe kom.
  Voelde dan frustratie.
  Sinds een paar jaar kan ik er beter mee omgaan.
  Bij de indianen hadden ze een speciale tipi voor vrouwen die zich daarin konden terug trekken in de periode voor de menstruatie.
  Daar konden ze nadenken, voelen, analyseren.
  De stam zorgden dan voor de kinderen en andere taken. Zij vonden de periode van reflectie nuttig.
  Tegenwoordig denderen de meeste mensen maar door en noemen deze periode een kwaal (pms).
  Ik probeer! De periode (soms wel twee weken) te omarmen, laat het huishouden wat meer liggen, vraag wat vaker hulp en zeg ook, nu even niet ik zit in mijn tipi. Op de dag van de menstruatie voel ik duidelijk verschil,maak weer afspraken met vriendinnen, haak, kook en poets en voel mij licht en blij.
  Hoop dat je er iets aan hebt.
  Duim natuurlijk voor je goede uitslag.
  Dikke kus van Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Duim voor een goede uitslag!! en wat betreft je gedachten...heel herkenbaar. Ik probeer ook steeds vaker mijn vastgeroeste denkwijzen te toetsen. Kloppen ze wel of ben ik ze zelf gaan zien als DE waarheid?? X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik ben ook een echte wauwelaar. Ik denk, analyseer, praat. Eerst is het abstract, komt er weinig voelen bij. Weten gaat immers sneller.
  En stilaan weet ik echt. Herken ik, besef ik dat ik kan kiezen tussen oud en nieuw gedrag. Lastig is dit nog steeds. Want weten en voelen en toch weer in oud gedrag sukkelen, dat is frustrerend.
  En plots, het lijkt wel zomaar, weet ik echt, heel echt, is het me eigen geworden en vraag ik me af waarom het zo moeizaam moest gaan. Dan jubel ik. Dan is er weer een stukje echte ik bij. En spannende ontdekkingstocht vind ik dat dan. Heel benieuwd ben ik dan naar wat er nog meer aan "ik" te voorschijn zal komen.
  Maar het blijft lang en traag en bijtijds te zwaar. Met de toverspreuk voor snelle verandering kan ik je jammer genoeg niet helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lieve els
  ik zit ik het ziekenhuis te wachten op een vriend die nu behandeld wordt. hij gaat binnenkort dood. maar vandaag nog niet. dus deze dag vieren we. in de wachtkamer vond ik jou in een oude libelle. je zei dat je zo nu en dan een reactie fijn vind. bij deze x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Ingeborg!Bedankt! Veel moed en sterkte aan jou en je vriend! En hoe flink en wijs en mooi om vandaag te vieren!!! Knap!

   Verwijderen
 13. Zo eerst effe een reactie neerzetten voordat ik ga lezen wat de anderen schreven. Ik kan je maar een ding aanraden en dat zijn affirmaties...affirmatie kaarten van Louise Hay...door die regelmatig te trekken...je trekt natuurlijk vanzelf die wat je nodig hebt...lukt het je om op die gebieden in je leven te werken.

  Ik heb gelukkig geen last van wat anderen ooit tegen me gezegd hebben. Alhoewel ik een vervelende boodschap van iemand die me na staat, ook in mijn hoofd kan bewaren.
  Maar ik heb al jong geleerd om naar mijn eigen inzicht te leven. Weet je lieverd er is altijd iemand die wat te 'zeiken' heeft, volg daarom je eigen weg, je eigen gevoel, je eigen normen en waarden...
  Het verhaal van de vader en zoon en de ezel deelde ik al eens...denk ik...maar toch...

  Op een dag gingen Hodja en zijn zoon op reis. Hodja gaf er zelf de voorkeur aan te lopen en zette zijn zoon op de rug van de ezel. Zo gingen zij op weg tot zij een paar mensen tegenkwamen die zeiden: "Zie daar de wereld op zijn kop. De jeugd heeft geen respect meer voor de ouderdom. Die gezonde jongen rijdt op een ezel, terwijl zijn arme, vermoeide vader nauwelijks vooruit komt." Toen de jongen dit hoorde stond hem het schaamrood op de kaken. Hij stapte af en stond erop dat zijn vader verder zou rijden. Zo liepen ze voort, Hodja op de ezel en de jongen te voet. Even later kwamen ze weer mensen tegen die zeiden: "Moet je dat zien! Wat een ontaarde vader, die zelf lekker op de ezel zit en zijn kind laat lopen." Na dit verwijt draaide de Hodja zich naar zijn zoon en zei: "Kom, dan zullen we samen op de ezel rijden." Zo vervolgden ze hun weg, tot zij mensen tegenkwamen die zeiden: "Kijk, dat arme beest! Zijn rug zakt door onder het gewicht van hen beiden, wat een dierenbeulen!" Daarop zei Hodja tot zijn zoon: "Laten we afstappen. Het is beter dat we allebei te voet gaan, dan kan niemand ons nog verwijten maken." Zo liepen ze verder achter hun ezel. Tot een stel voorbijgangers wederom commentaar leverde: "Zie wat voor dwazen er op de wereld zijn. Ze lopen in de brandende zon en geen van beiden denkt eraan op de ezel te gaan zitten." Hodja draaide zich om naar zijn zoon en zei: "Je hebt het gezien, mijn zoon. Hoe je je ook gedraagt, op en aanmerkingen zullen altijd je deel zijn. Leer daarom je eigen mening te volgen."

  Dikke knuffels!!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!