zondag 15 juni 2014

Ze leeft nog ;)

Engeland enzo

Sommigen onder jullie, die mij al iets langer volgen, zullen het wel al geraden hebben: wij zaten weer 5 dagen in Engeland, Longleat Forrest (Center Parcs). Om 'veiligheidsredenen' vertel ik dat liever niet op voorhand op mijn blog...

Het was de derde keer op rij en het was weer geweldig! Ik wist niet dat het zo zomer kon zijn daar ;)
Sinds mijn 'na' leven ben ik niet zo goed meer ivm spanningen en nieuwigheden enzo...dus daarom is het fijn om naar iets gekends te gaan.

Voor het vertrek waren er wel wat hobbels maar toch hebben we ferm genoten.
Over de eerste hobbel (eigenlijk een bobbel) twijfel ik al een week of ik het wel ga vertellen...maar alla (Brené Brown indachtig): donderdag voor onze vakantie ging ik op jaarlijkse controle en blijkbaar zit er iets in mijn borst en daarom moet ik een echo laten nemen, binnenkort... Geen fijn nieuws, zeker niet met de vakantie voor de deur. Maar ik maak me niet te veel zorgen (meer, eerst even wel) want het voelt niet kwaadaardig. Waarom ik dit dan toch vertel: niet om jullie bezorgd te maken ofzo, wel omdat ik het zo erg vind dat er een taboe rond borstkanker bestaat. Jaren geleden had mijn moeder het, nu heeft haar zus het en elke keer merk ik dat er echt een groot taboe rond heerst. En dat vind ik jammer: dat is toch totaal niets om je over te schamen! Is het omdat het om het lichaamsdeel 'borst' gaat!? Geen idee, maar fout vond en vind ik het wel. Dus daarom voel ik mij nu geroepen om mijn 'bobbeltje' te delen. Het zal wel niets zijn en dat laat ik dan nog wel weten aan jullie maar ik wil bij deze alvast een beetje helpen het taboe te doorbreken.
Voila!

Hobbel twee, zoals vele van jullie, vrees ik: zondagnacht hagelde onze carport kapot, samen met veel van onze groenten en bloemen...Dan in het donker moeten vertrekken, zonder een goed zicht op de schade is best eng. Maar ondertussen zijn we (vooral Karel) al volop aan de herstelling bezig dus dat komt goed.

Hobbel drie: na jaren zonder problemen naar Engeland te hebben gereisd werd nu mijn identiteitskaart ingehouden bij de douane...Blijkbaar is er na de overval 4 jaar geleden (al mijn papieren werden toen gestolen) iets fout gelopen en is mijn nieuwe kaart ipv mijn oude geblokkeerd. Nu pas viel een ijverige beambte zijn oog er op. Vandaar dat mijn 'gestolen' kaart werd ingehouden...

Toen werd ik bijna gek, drie hobbels op korte tijd en we zaten toen nog niet eens op de boot!!!!
Dan is het tijd voor diep inademen en beseffen dat er maar 5 dagen 'op reis' zijn en dat ik daar en dan de keuze had om die fijn door te brengen of te blijven 'flippen'... Ik koos voor het eerste en het werd een geweldige reis...
Mijn jaren yoga en meditatie hebben blijkbaar zijn vruchten af geworpen ;)

Zaterdag zat ik al bij de politie en morgen mag ik bij de gemeente een nieuwe kaart aanvragen, alles komt dus goed hoor. Ik blijf geen 'zonder papieren' ;)

Komende week brengen we nog gezellig samen door, buiten gemeentehuis en dakwerken gaan we ook nog 'teen en tander' fijns doen, horen jullie vanzelf wel, eens...

Hoe was dat dan, Engeland:

Vogelvriendjes op de boot.

5 rijdende huizen zag ik, op 5 dagen!? Is dat daar normaal?

Lekker buiten eten, de eerste keer in 3 jaar!

Voor de Wolkenclub! Engeland=wolkenland!

10 Geluksvissen gehangen, nog geen reacties...

Dicht bij de 'koekes' geweest!

Tor in Glastonbury, de heuvel beklimmen is een soort van meditatie op zich...

Dit stuks schors viel speciaal voor mij uit de boom!

3 taartjes voor 2 personen, er over ;)?

Grijze eekhoorn, speciaal he. Bij ons zijn ze oranje... (proficiat aan Oranje trouwens!).

Veel zon, we hebben ze naar hier gestuurd hoor!

Stenen-walhalla! En verboden er te rapen...

Die stenen liggen op Chesil Beach (van het boek).

Bloemen, groen en zee-blauw: mooi!

'Mijn' Kerk: Knowlton Henge.

Dan moet ik telkens aan give away en bloggen denken ;)


Een echt fotomodel he!

Wij zeggen: hallo blogmadammen!!!

Lapjesboom aan Knowlton Henge, het roze gehaakte (touwtje) onderaan is dat van mij, van vorig jaar! Speciaal he!

Jullie zien het: veel moois en liefs én lekkers én fijns!
Voedsel voor de ziel!!!

Veel dingen in het leven zijn mogelijk
zolang je niet weet dat ze onmogelijk zijn.
-Norton Juster-

Ik wens jullie allemaal een geweldig fijne week!
Maak er iets moois van,
liefs Els

20 opmerkingen:

 1. Ohh Els ik vind het aller eerst goed van je dat je je bobbeltje hebt gedeeld!Zo is dat WEG met dat belachelijke taboe en ondertussen gaan mijn fingers crossed voor jou!Wij zijn een week geleden ook thuis gekomen van 5 dagen Engeland!Voor ons de eerste keer,maar wat is het heerlijk daar en ook ik plaatste een grijze eekhoorn op mijn blog...misschien heb je het wel gezien al...misschien ook niet want toen ik thuis kwam en daarna blogde over de reis was jij al in de voorbereidingen voor jullie reis.Wij gaan er zeker nog vaker heen....weer een ander stukje Engeland ontdekken!Je geluksvisjes vind ik altijd zo leuk die je verspreid...een ander zoveel geluk gunnen moet jezelf toch ook wel ten goede komen lijkt mij! ;-)

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tob niet het komt toch anders...
  Dat zij mijn oma altijd. Je bent een sterke vrouw Els. Dat voel en zie ik aan alles.

  Kijk naar boven!
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kiekeboe Els !
  Ik volg je nog niet zo lang (ben nog maar pas in blogland komen wonen), dus ken je voorgeschiedenis niet, maar ik vind het super dat je over bobbelkes praat, open en bloot ! Het is inderdaad nog altijd een taboe, ik vraag me dikwijls af waarom...
  En de rest van de hobbels, ja wadde... Chapeau dat je gewoon hebt gezegd "foert, ik ga genieten op vakantie" !
  En ik duim ook voor je, het komt goed !! Een positieve ingesteldheid is de helft van elke genezing - en dat komt niet van mij, maar van een dokter...
  (Geweldige eekhoorn, a propos ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bravo voor de taboedoorbreking !
  Borsten zijn 'dingen die fijn zijn' :-)
  Bravo voor de 'foert' en het genieten !
  En merci dat we mogen meegenieten via je prachtige foto's !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve els wat ben je toch een bijzonder mens ik denk aan je ,fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 6. even geleden dat ik nog ben komen meelezen, maar wat fijn om je weer te lezen.
  borsten zijn idd fijn, en ik hoop dat dat voor jou zeker zo mag blijven en dat je snel fijn nieuws krijgt
  zag mij er een fijne vakantie uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke vakantie hadden jullie ondanks een hobbelige start. Prachtige foto's!
  Ik duim voor je eerste hobbeltje, het tweede is je Karel al aan het oplossen (wel ellendig van de plantjes), en het 3de komt ook al direct in orde! Straf dat men dat pas na 4 jaar ontdekt!
  Geniet van jullie 2de vrije week!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Els,

  Dapper van jou (alweer) om je borstenbobbel bespreekbaar te maken. Hopelijk komt het allemaal goed.
  Bobbel 2 is blijkbaar ook al in herstel (kan wel geloven dat het best eng was) en bobbel 3 moet inderdaad heel hard aangekomen zijn op het moment dat je em in je gezicht kreeg.
  Ik duim voor jou om zo snel mogelijk bobbelloos te zijn.

  Mooie vette vogel op jullie boot.
  En buiten eten is inderdaad top!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Drie taartjes is veel te weinig voor twee personen !!.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh lieverd ik lig even wakker op de vroege morgen...hoop dat het bij even blijft ;).
  Maar moest toch echt effe reageren. De titel trok me bij de bloglovin post omdat ook wij over een aantal weken naar Engeland gaan.
  Maar pff kan me voorstellen dat het toch wel allemaal effe heel heftig is zo voor vertrek, mega knap van je dat je je niet hebt laten kisten en dat je zoals jullie zeggen fier op de boot gestapt bent! Chapeau voor jou, chapeau voor jullie!
  Dankjewel ook voor het delen van het knobbeltje, ik hoop van harte dat het goedaardig is of als het kwaadaardig zou zijn dat het allemaal goed komt. Je vertrouwen daarin is natuurlijk het beste zo overkom je ook deze hobbel. Alleh ik ga weer een poging doen. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sterke Els, wat ben je dapper, hoe je met alles om gaat. Een aantal zaken zijn al opgelost en met dat knobbeltje komt het vast ook wel in orde, je bent alert geweest en dat al heel wat. Ik weet niet of het taboe is of angst dat ons verlamd om er niet over te praten, delen en er over praten helpt om ook dit obstakel te overwinnen.
  Engeland zag er top uit, heel rustgevend en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn van je om over die bobbel te vertellen, bij mij is het nu iets langer als een jaar geleden dat ik een bobbel voelde,ik ben het hele trajekt doorlopen en voel me goed als je eventueel vragen mocht hebben ik zal je proberen te antwoorden.Engeland is een mooi land ik ben er een paar keer geweest voornamelijk in Canterbury.
  Groetjes Simonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sjonge, wat een onrustige start van je vakantie zeg...
  En zulke heerlijke Engeland foto's! Ik wil ook graag weer eens!
  Fijne vakantie verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh bah, ik had ook ooit een bobbel, maar gelukkig was het niks. Is toch even schrikken!! Komt zeker goed.
  Aan de foto's te zien hebben jullie heerlijk genoten! Haha, die give-away foto is enig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sterkte Els. Een paar jaar geleden had ik hetzelfde voor. Het knobbeltje is toen verwijderd en bleek niet kwaadaardig. Bang was ik niet maar ik weet nog hoe het mij even door elkaar geschud heeft. Komt vast goed. Ik wens je snel een vlindertje op je rok. ;-) Fijne vakantie hebben jullie blijkbaar gehad. Ondanks al die hobbels toch kunnen genieten... ik zie het niet iedereen doen. Chapeau! x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heftige ' hobbels' zo voor een vakantie. Wel goed en knap dat je je vakantie hierdoor niet heb laten verpesten! Want wat een mooie foto's! Geweldig!! hihi en moest vooral lachen om het stukje bij dat dat bord! En wat een leuk idee..die geluksvissen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind die 3 taartjes er echt niet over hoor! Lieve Els, groot gelijk heb je, over bobbeltjes en andere hobbels praten is het beste wat je kan doen! Mijn vingers zijn gekruist en mijn kaarsje brandt ... jullie hadden in elk geval een prachtige vakantie met prachtige foto's! Weet je al of die rijdende huisjes normaal zijn? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lieve Els,
  Fijn dat je de borstkanker hobbel met ons wilt delen.
  Zo kan jij al het verschil maken in deze wereld.
  Zal met al mijn positieve gedachten aan je denken.
  Warme groet van Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. IK heb jaren geleden ook een bobbel, cyste laten verwijderen. Eentje van een apen-noot groot (lees: 2cm op 3cm), best groot dus...
  Gelukkig was alles ok! Heb er wel een litteken aan overgehouden, iets wat ik niet meer zie. Maar nu ik je verhaal lees, word ik er weer aan herinnerd. Niet erg, maar dan krijg ik die angst van toen terug in mijn keel, buik.

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!