donderdag 7 augustus 2014

Beetje boos...

Opgepast dit is een beetje een bozig berichtje...

Deze week maakte ik het voor de 'tigste' keer mee: ik vertel dat ik criminologie heb gestudeerd in Gent en de vraag die daar direct op volgt is: waarom heb je dat niet afgemaakt?
Vroeger werd ik daar beschaamd van, nu boos. Waarom denkt iedereen dat ik dat niet heb afgemaakt!?
Ik ben licentiate criminologie, elk jaar braaf geslaagd en enkel in mijn eerste jaar een klein tweede zitje gehad...
De persoon die me dit laats 'lapte' ken ik al jaren, fijn was het niet. Je weet dan wel ineens in wat voor hokje je stond geklasseerd ;(
Zie ik er dan zo dom uit!? Ik denk het wel eigenlijk, maar mijn allerliefste ontkend dit al jaren. Wat natuurlijk lief is van hem maar onjuist, denk ik. Vroeger zou ik zeggen 'vrees ik'.

Mijn op-wijking van deze week is dan ook er bewust/onbewust dom uitzien en mij zo gedragen, nem!
Zeker sinds ik New girl en Zooey Deschanel heb ontdekt.
Jess, to Julia: I brake for birds, I rock a lot of polka dots, I have touched glitter in the last 24 hours, [...] and I find it fundamentally strange that you’re not a dessert person. That’s just weird, and it freaks me out. And I’m sorry I don’t talk like Murphy Brown, and I hate your pantsuit. I wish it had ribbons on it, or something to make it just slightly cuter.

 You can order them like that?
Jess, to Julia: I’m about to go pay this $800 fine, and my checks have baby farm animals on them, bitch!


En laatst las ik een artikel over een nieuw soort van madammen/meisjes: de bewust naïeve zoals Zooey. Maar ook Eva Mouton en Miranda July hoorden daar bij. Geen slecht gezelschap he! Dames die heel goed bezig zijn, slim zijn, er goed uitzien én bewust naïef leven/zijn/doen...

Ik heb een universitair diploma maar doe er niets mee, ik werk gewoon in een winkel waar ik onder andere broodjes voor de klanten maak. En ik doe dat graag. Is dat dom? Misschien is dat wel extra slim ;)

En ik draag bollen en strepen en beestjes als juwelen en elke dag een (maffe) badge. Vandaag deze:

En ook nog eens roze ;)

En ik lees best 'literaire boeken' maar even graag kinderboeken, knutselboeken, spirituele zweverige boeken,... en de Opzij naast de Flow.
Sorry Connie maar je staat bijna naast Kluun ;)


Ik hou van roze en Jip en Janneke en ik koop speelgoed voor mijzelf op rommelmarkten:Ik slaap met een knuffel én met Karel ;)
Ik luister naar Beethoven maar ben ook dol op Johnny Cash en nog doller op Life of Agony:Soms, als het feest is ofzo, zie ik er best volwassen uit met een mooi kleed en lekkere hakjes knalroze, dat dan weer wel..) maar dikwijls draag ik kinderkleren van de H&M:

Ik pas daar nog in en die kosten minder en zijn meestal veel fleuriger :)

Ik schrijf niet foutloos, kijk amper nieuws (ik word daar mottig van, volg het wel via radio) en rijd op een fiets vol bloemen...

Maakt dat alles mij dom? Naïef?
Het eerste niet, het tweede misschien wel, so be it.
Hokjes denken is dom, nem!

Waar ik vroeger beschaamd zou zijn ben ik nu beledigd. En besef ik: zo een mensen wil ik niet om mij heen.
Jullie kennen me al langer (zo) en de meeste van jullie vinden me wel ok, denk ik. Dat is Blogland, vol toffe Madammen! Madammen die graag in een 'naïevere wereld' vertoeven, denk ik. Is Blogland dat niet een beetje? In de goede zin hé!
In 'real life' (dat van mij dan toch) komen er niet zo veel mensen voor die mij 'aankunnen'. Hoe meer 'Els' hoe minder vrienden lijkt wel... Maar dat is dan maar een jammere bijzaak (pijnlijk ook hoor, maar minder pijnlijk dan niet mijzelf zijn).
Ik kan eens polsen bij Eva Mouton of Zooey of Miranda ;)

En in de tussentijd ben ik hieper blij met mijn ventje en jullie!

Blijf jezelf; authenticiteit oefent aantrekkingskracht uit.
-Daniel Herrero-

Maak er nog een lekkere jij-dag van!
Vol op-wijkingen en van die dingen!!!

Liefs Els

21 opmerkingen:

 1. Wat voor redenering is dat nu ?

  "Ik heb criminologie gestudeerd." zou bij mij overkomen alsof je het wél hebt afgemaakt en je diploma hebt behaald. Ik zou dan zeggen: "COOL!"
  Maar om nu direct te vragen "Waarom heb je dat niet afgemaakt?" is dat niet een beetje kortzichtig? Zegt dat niet meer over die persoon dan over jou? Want misschien is die daar ook aan begonnen en heeft die het zelf niet afgemaakt?

  Persoonlijk zie ik het nut van een diploma criminologie ook niet in als je in een winkel staat, maar misschien ben je tijdens je studie met bepaalde zaken in contact gekomen waardoor je dacht 'Neen, het is toch niks voor mij...' Dan heb je wel groot gelijk om een carrièreswitch te maken natuurlijk !

  Enfin: je hebt groot gelijk om je leven te leven zoals jij het wil, kijkend door een knalroze bril met bloemetjesmontuur en zonder al dat gemor en gezeer van anderen ! Ik wou dat ik dat ook een beetje meer kon...

  Liefs, Me.
  PS: Keep up the good work, criminologe !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom denken ze in hemelsnaam dat je je studie niet afgemaakt hebt, Het überhaupt insinueren dat dat zo is zegt eigenlijk al genoeg over de intelligentie van de vrager... Wat leuk om een kijkje te krijgen van jouw persoonlijkheid, ik vind het juist supertof dat je dat invult zoals JIJ dat wil, compleet met felroze, maffe badges en "meneer beer" zoals wij het IKEA beertje noemen. Word juist heel vrolijk van je blogpost, wat fijn dat je je frustraties duurft te delen. Heel goed juist dat je niet in de grijze massa op wil gaan, keep on going!!! Liefs, Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lieverd jij bent zo goed bezig en ik kan alleen maar chapeau zeggen voor wat jij allemaal hebt bereikt in de afgelopen jaren dat ik je volg. Wordt jij maar lekker wie je bent ennuh criminologie zou jij nu denkelijk helemaal niet meer willen bestuderen. Ik denk niet dat iets is wat nu bij je past en soie so be it! Sjiet aon de luij! Volg jij maar lekker je gevoel, be happy met het maken van de broodjes, met het dragen van vrolijke kleding en broches. You rock girl en mensen die bij je passen komen vanzelf op je pad, zoals ons ;).
  Ennuh daarmee ben je in geen enkel op zicht naïef hoor! Je bent gewoon Els met al haar opwijkingen waar velen ons mee kunnen vinden. Dikke knuffels vanuit Londen, ik maak me wat wolkenfotoowtjes en zag zelfs gisteren op een grafsteen en moest natuurlijk meteen aan jou denken :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een boze Els,
  dat maken we niet vaak mee.

  Groot gelijk van je verontwaardiging te verwoorden.
  Hopelijk leest de dommerik die jou stomme vragen stelt dit mee. that'll teach him/her..

  Elske meiske, je bent perfect zoals je bent, je stijl past helemaal bij jou. En alles wat je hierboven beschrijft, herken ik bij mezelf. Helaas pas ik niet in de kinderkleding, want die zie ik ook altijd liever dan de grotemensenkleren. Ik heb dat ook met schoenen: meestal heel jaloers op de kleurige kinderschoenen. Gelukkig is er hier één winkel waar ze grote maten kinderschoenen hebben. Zoveel te meer comfort aan de voet, en inderdaad een stuk goedkoper.


  roze en Jip en Janneke zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel goed gezegd ! Maar tegelijkertijd ook zó herkenbaar. Ook ik doe wordt door mijn beroepskeuze als dom en naïef gezien. En ook door de dingen die ik om mij heen verzamel (kitsch en vrolijke kleurtjes) zien mensen mij als "anders". Ik ben pas in de beschamende fase dus heb nog wat pasjes te gaan voordat ik net als jij kan genieten van de "naïeve status". Knap van je. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je past gewoon niet in een hokje. En dat maakt het voor sommige mensen een beetje moeilijk. Je zou ze kunnen verrassen.... IEKS! Da's ENG!!
  Go girl! Jij bent Uniek, Bijzonder! En je maakt mensen aan het lachen; een zwaar onderschatte eigenschap.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Els, meisje, één gouden tip : veeg je voeten aan hetgeen andere mensen over je zeggen/denken...
  Ik begrijp héél goed dat je boos/verontwaardigd bent over de stupiditeit van sommige mensen, maar zijn die mensen het wel waard dat je je energie aan hen verspilt ? Gewoon negeren, laten doen, laten praten, en zelf lekker jezelf zijn ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Audioslave maakte er een mooie song voor: Be yourself ;-)
  Blijf jezelf er zijn al genoeg anderen, heerlijk hoe jij redeneert, niemand zou in een hokje moeten passen en in kinderkleding van de H&M trouwens ;-) #Jaloers :-P
  Geweldige post! En geweldig om die leuke foto's te zien .....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Conny bijna naast Kluun, geweldig!!! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh els je bent een mens naar mijn hart en ik zou je nu wel even willen knuffelen, zo puur en zo echt blijf maar lekker zo hoor diegene die het niet begrijpen zijn helaas hunzelf al jaren kwijt ,jammer laat ze maar goed gaan zoeken ze weten niet wat ze missen ,laat maar los en de echte blijven over hoor ,liefs marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Naïef?? Dom?? Wij zijn ONSZELF!! En dat zouden meer mensen moeten doen. De massa doet maar. De massa denkt maar. Mensen die je niet begrijpen... je maakt zelf de keuze of ze op je pad behoren of niet. Blijf alsjeblieft wie je bent. Gevoelsmensen zijn er echt genoeg!! Ook op jouw pad komen ze, als je de anderen een andere route laat nemen... Kop op!! I like you!!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. quelqu'un me demande
  comment je conçois la vie
  surtout par ces temps-ci

  je lui réponds
  je ne peux que la voir
  en rose

  quelqu'un me demande
  si je la perçois encore ainsi
  hors de mon paradis

  je lui dis pour moi la vie
  c'est de la
  prose

  prendre le temps
  me faire des illusions
  croire dans le bon
  flâner dans les champs
  appelle-moi naïve

  ne pas juger vite
  tresser des marguerites
  refuser d'être
  sur le qui-vive
  appelle-moi naïve

  uit Naïve van Axelle Red

  Moest ik aan denken, toen ik dit las.
  En vind het ook van toepassing op mij in zekere zin.

  Alleen werk ik wel volgens mijn diploma en is dat zeer zwaar.
  Hoe vaak heb ik al niet gedacht dat ik liever iets low-profile zou doen?
  Met meer tijd voor mijn gezin en mijzelf...
  Dus wie is dan de slimme?? Hmm, als je gelukkig bent, zou ik zeggen: gij!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wees lekker jezelf, daar kun je toch trots op zijn. Er zijn al genoeg '; anderen':-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waarom volgen wij jouw gezellige, unieke blog denk je?
  Omdat je Els bent natuurlijk!!
  Zulken mogen er meer zijn, daar wordt je tenminste blij van :-)
  Zelf als je boos bent ben je nog lief ;-)..
  Mirjamxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maar waarom vraag je jezelf af of je er dom uitziet als iemand aan jou vraagt of je je studie dan niet hebt afgemaakt? Welke conclusie trek JIJ dan over het niet afmaken van een studie? Zou je jezelf dan onbewust wel dom vinden? Of een andere reden? Het was het eerste wat ik dacht toen ik jouw blog las want in jouw woorden lees ik dat juist jij degene bent die twijfelt of je er dom uitziet..nadat iemand ervan uit is gegaan dat jij je studie niet hebt afgemaakt. Of heeft diegene letterlijk tegen jou gezegd dat je er dom uitziet en hij daarom wel dacht dat je je studie niet hebt afgemaakt? En tsja...wat is dom? Wanneer vind je iemand of jezelf dom? Ook dat is voor ieder mens heel verschillend. Ik ben geen studie begonnen omdat dat niveau voor mij te hoog was, ik ben moeder en huisvrouw...en toch vind ik mezelf zeker niet dom ;). Ik heb weer andere kwaliteiten is mijn motto ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Blijf maar lekker je kleurrijke, vrolijke zelf ! Jij bent zo OK. Ik zou achter die zijn rug eens keihard mijn tong uitsteken en mijn twee duimen aan mijn voorhoofd zetten en dan wapperen met mijn andere vingers ! Frustratie weg.
  Ik word op één of andere manier ook altijd aangetrokken tot kinderboeken, speelgoed, knuffels en alles wat kleurig en fleurig is. Niets mis mee, toch ?
  Liefs, An

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Niks zo heerlijk als je fijne zelf zijn! Niets aantrekken van de rest. Ik heb een masterdiploma en vond mijn studie erg interresant maar zou nooit in m'n leven op master niveau willen werken! Ik ben 31 en ik word blij van kinderspullen zonder dat ik kinderen wil. Ik lees ook graag kinderboeken, ben er nu eentje aan't lezen zelfs ;-) Ik vind mezelf soms ook wat naïef, maar eerlijk gezegd vind ik dat een positieve eigenschap, ik vind mezelf hierdoor veel positiever in't leven staan! Blijf wie je bent Els, want je bent een ferm fijne madam! En vandaag op Facebook vroeg ik me nog af, waar zou Els werken? Hmmmm je maakt gewoon lekkere broodjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. als ik dat zo lees, ziet gij er juist een heel normale uit, in de goeie zin van het woord ! ge kent uzelf tenminste! en ge komt ervoor uit! en ge doet niets mis!
  ik heb ook een vriendin die criminologie heeft gestudeerd, en ook afgemaakt, maar daarin werk vinden is ook niet simpel hè
  broodjes maken : zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. oja....en ik stap zelf dus ook nog altijd niet naast de witte strepen van het zebrapad, nee jong, dan eten de haaien u op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!