dinsdag 30 september 2014

Dag van de klant

Dankbaar

Zaterdag deden wij (in de winkel waar ik werk) naar jaarlijkse gewoonte weer mee aan de dag van de klant. Ik vind dat een fijne dag: geschenkjes uitdelen en extra blije gezichten is leuk he!
Ik hou ook wel van het contact met klanten, dat is het fijnste aan mijn job.
Een babbeltje slaan over het weer, een luisterend oor zijn, grapjes maken,.. en vooral proberen ontdekken wat iemand fijn vindt en dat dan ook 'geven'.
Want niet iedereen is hetzelfde he...

Zaterdag was het om nog een reden extra fijn: in de ochtend kwam er een Nederlands koppeltje om belegde broodjes. Altijd fijn, Nederlanders over de vloer :) Gebeurt niet elke dag, maar die dag wel 3 keer (waarom waren jullie allemaal op pad?)...
Dat koppeltje waren fijne mensen en ik had een leuke babbel met hen. Ik heb niet durven vragen wat ze bij ons in de buurt deden ;)
In de namiddag was ik vrij en ging ik met Karel naar de Permekebib in Antwerpen en daar voor de deur zag ik dat koppeltje weer! Ik zag ze, zij zag mij, ik wuifde, zij wuifde terug. Toen riep ze haar vriend en die zag mij ook en wuifde ook! Zo stonden wij 4 daar even te wuiven (ondertussen Karel ook) en heel breed te glimlachen. Moet een raar zicht zijn geweest :)

Wel, ik heb nog uren met een big smile gelopen! Omdat toeval zo fijn kan zijn én omdat het ook fijn was dat ze mij nog herkenden. Zo zonder schort en mét zonnebril.

Dat is het fijne aan 'de verkoop', je kan op kleine en soms ook grotere manieren een fijn deeltje worden in iemands leven. Voor even of voor langere tijd.
Daar doe ik het voor :)

Nog een tip aan jullie 'als klant': ge je op reis of verhuizen vertel het dan even aan de mensen van 'jouw winkel' , dan weten zij waarom ze je (een tijdje) niet gaan zien.

Fijn toeval verhaal he!? Het leven kan zo mooi zijn!


Daarom nog een symbolisch bloemetje voor al 'mijn' fijne klanten!

We zien de dingen niet zoals zij zijn;
we zien ze zoals wij zijn.
-Anaïs Nin-

Nog een fijne dankbare dinsdag!
Liefs Els

14 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal! Ik herken het uit de tijd dat ik als student nog in een winkel werkte. Ik kom nu (ruim 10 jaar later) nog wel mensen tegen waarvan ik denk 'waar ken ik die toch van.. om dan veel later te bedenken dat ze toen altijd bij me aan de kassa kwamen.
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toeval... Een hele mooie quote. Fijne dinsdag nog, liefs, Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk verhaal en wat een mooi gebaar de dag van de klant
  lief bloem/herfst stukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is raar hé, dat een glimlach van een onbekende zoveel emotie kan veroorzaken...
  De meeste mensen kijken immers ook altijd zo zuur... Ik let daar dikwijls op, op de fiets bijvoorbeeld. En dan zeg ik iedereen die ik kruis goeiendag. De meesten reageren niet eens, maar bij sommigen zie je een blije verbazing op hun gezicht en een glimlach.
  Vriendelijk zijn kost niks. Maar het brengt zoveel op...
  En een vriendelijke winkelmadam, da is het plezantste wat er is voor de klant ! 'T is logisch dat die nederlanders nadien zo vriendelijk waren zunne Elske, want gij behoort tot een uitstervend ras...spijtig genoeg... maar ja, de klanten van tegenwoordig zijn ook niet meer zoals ze vroeger waren, vermoed ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zit hier met een grote glimlach. Pracht verhaal, lief bloemetje
  lieve groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o wat leuk en zo'n fijn moment! Ik ben heel benieuwd waar je nu eigenlijk werkt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een fijn verhaal weer van jouw hand. Maar het zal je verbazen dat dit veel vaker voorkomt als je er op let. Jij leeft nu zo bewust en merkt het op en dat zijn dan die gouden stralen die je dag kleuren. Maar toeval bestaat niet he....
  het valt je toe :-)

  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi verhaal!
  En die tip, als die door een paar persoenen word uitgevoerd, dat zou pas echt mooi zijn.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook wel benieuwd in wat voor soort winkel je werkt. Ze kunnen in ieder geval blij zijn met zo'n verkoopster!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke ervaring :-)

  Werk zelf in de bibliotheek, waar alles 'gratis' is.
  Dat werkt zo fijn; "o u bent toch bezig met de serie van Diana Gabaldon"? "Er is een nieuw deel uit".
  De aangename verrassing op hun gezicht (ik word gezien als klant) maakt mijn dag goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben je toch een lieverd :D. Ik zit hier te glimlachen om je lievigheid en ook om je enthousiasme. Wat superleuk van dat Nederlands koppel, ik krijg bijna zin om ook eens langs te komen. Wie weet doe ik dat wel ooit ;). Knuffies!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel erg lief ben je, gewoon een klein babbeltje en even zwaaien kan een heel groots gebaar zijn. Toeval bestaat niet denk ik.
  En volgens mij mag je best vragen aan zo'n Nederlands koppeltje wat ze in de buurt doen, wij doen daar over het algemeen niet zo moeilijk over volgens mij ;-)

  Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi verhaal en herkenbaar, hoewel ik niet in een winkel werk. Fijne week!! En sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!