donderdag 12 februari 2015

Op en neer

Life is a rollercoaster

De op-wijking van deze week is het volgende: hoe moeilijker ik iets vind om te zeggen, hoe sneller ik het er uit moet gooien.
Dus bij deze: ik ben ontslagen.

Ok, hartslag 200 maar het is er uit. Oef!
Vanaf 1 april zit ik zonder werk. Ik ben zelfstandige dus dat wil zeggen: geen recht op een uitkering. Vanaf 1 april gaat de geldkraan dus toe.
Zeer angstaanjagend.

Mijn ouders kregen een mooi overnamebod, kwam zo maar uit de lucht vallen... Dus ipv nog 3 jaar voor hen te werken blijkt het dus minder dan 3 maanden te zijn.
Korte opzegtermijn, grote paniek...

Zoals jullie al lazen, weet ik het even niet meer...
Niet wat en hoe en wanneer.
De oude Els was al voor het eerste het beste gaan solliciteren. Want ik sterf bij het idee vanaf april geen inkomen meer te hebben.
De nieuwe Els luistert naar haar man en therapeut en laat alles eerst even bezinken...

Hoe groter de stress en angst, hoe meer die oude Els naar boven komt blijkbaar. Ik dacht dat ik haar best klein had gekregen, maar na het nieuws stond ze er weer in volle glorie...
Dus nu steek ik mijn energie in die oude Els wegwerken en proberen alles op een rijtje te krijgen.
(Wat wil ik en hoe en vooral wat niet.)
Ipv naar een job te zoeken of te gaan solliciteren...

En ik weet dat dit de goede manier is, op lange termijn. Maar op korte termijn bezorgt deze manier me enkel meer stress...Pfff...

Na een dikke 4 jaar lijk ik weer op 0 te staan. Weer aan de grond, geen werk, geen inkomen, geen toekomstperspectief...
Nooit gedacht dat ik hier weer (zo snel) zou staan.

Op goede dagen (uren, minuten,...want het schommelt hier nogal snel) zie ik het positief: jihaa, weer een kans om meer Els te worden. Weer een kans om mijn leven nog een betere wending te geven.
Op slechte dagen zie ik enkel mijn beperkingen: sinds 2010 ben ik ouder, wat angsten rijker en heb er een PTSS bovenop. Geen job-materiaal dus...

Het gaat hier als in een echte rollercoaster ferm op en af...

Karel heeft werk, we hebben wat spaarcenten en leven veel goedkoper dan in ons voor-leven.
Even geen inkomen van mij overleven we wel, en toch...
Dit is niet echt Dingen Die fijn Zijn ;)

Ik weet (hoop) dat het weer een geweldige kans gaat blijken te zijn, a blessing in disguise, maar nu zie ik het even nog zo niet...

Ach, ik ben niet alleen ouder maar ook wijzer. Ik ben hier al eens geweest, moet het toch makkelijker maken he...


En ik heb een geweldige man, ik heb jullie, de lente komt er aan...
Alles komt goed, ooit.

Ik wou dat het al ooit was ;)


Ik ga dus maar toepassen wat ik zelf al zo vaak zei en wat echt werkt: op zoek blijven gaan naar de kleine Dingen Die Fijn Zijn!

En mij optrekken aan lieve post en wijze woorden:


Iemand een goed job-idee voor mij?
36 jaar, een 15 jaar oud licentiaat diploma Criminologie (nooit gebruikt) en al 15 jaar ervaring in de verkoop.
Met een grote liefde voor klanten, plantjes, beestjes, schrijven, creëren, bloggen, boeken,...

Ik bedoel het niet concreet hoor, mag natuurlijk wel ;)
Ik denk dat ik gewoon niet eens weet welke jobs er allemaal bestaan, voor mensen met mijn kwaliteiten. Dus tips en ideetjes en richtingen zijn welkom!

Blij dat het er uit is, ik hou niet van vaag gedoe.
Maar de eerste week mocht ik het nog niet zeggen en de tweede ging het echt niet...
Deze week voelde ik mij (dankzij de bungalow ;) ) er wel toe in staat, oef!

Hoop is een prachtig, positief woord dat me doelen
laat stellen om naartoe te werken zonder
gehecht te zijn aan het resultaat.
-Bernie Glassman-

Merci voor het luisteren, liefs Els

18 opmerkingen:

 1. Het komt goed. Echt. Neem de tijd. En inderdaad nog meer tijd om Els te worden. De Els die je wilt zijn. Het is hier allemaal ongeveer op dezelfde manier gegaan. Ik ben opnieuw begonnen, financieel echt niets 'over' en ik ben gelukkiger dan ooit tevoren. Je gaat op een heel andere manier om met dingen en echt, je kunt jezelf meer en meer accepteren. Alles heeft een reden. En dat is altijd positief!! Zet 'm op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfoeh moeilijk. En herkenbaar! Zulke flashbacks heb ik de laatste tijd ook gehad. Oude onzekere ikke die het altijd goed wil doen voor een ander, voor een ander gaat denken en dan niet dicht bij haarzelf blijft. Verdomd lastig, maar door tijd en rust te nemen en t te laten bezinnen komt er weer ruimte en zie ook ik weer die zelfverzekerde ikke.
  Logisch dat dit voelt als een domper. Dat mag er ook zijn. Maar het opent ook grote deuren. Om weer de Els te worden.
  Ook open je een deur bij mij. Ik voel een logje opkomen, merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh get wat moeilijk hè... Denk je dat je alles onder controle hebt...
  Tuurlijk komt alles weer goed! Maar dit is inderdaad even níet fijn...
  Ik denk zeker dat je hier een positieve draai aan gaat geven, op z'n Els'!!!
  Liefs en sterkte van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die lieve Karel van je en je therapeut hebben het bij het recht eind! Niet hals over kop op de eerste job afgaan maar nadenken... nadenken over wat je echt wil... Maar met al je ervaring in de verkoop : laatst vroegen ze bij Robuust in Antwerpen een halftijdse verkoopster... dat had misschien nog wel iets voor jou geweest...? Ik vond dat daar in ieder geval een keileuke winkel... info@robuust.me Ik zag het op hun facebookpagina.
  Ik wil niks opdringen hé maar het viel me zomaar ineens te binnen.
  En anders rustig aan, er komt sowieso iets uit de bus... op 't gemakske aan!
  Alvast knap dat je het kon vertellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte! Goed dat je weet wat je sterke punten zijn. Waar je goed in bent. Er komt vast wel een baan voor je waar je dat in kunt gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het komt goed. Geen paniek ! Dit is echt geen "opmonterpraat". Iemand die wíl werken, vindt altijd werk ! Neem gewoon de tijd, solliciteer op 't gemakske, en voor ge het weet is die nieuwe weg voor Els 2.0 daar !! Echt waar !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw Els, dat is best wel wat. Heftig. Ik ga je geen advies geven, want dat heb ik niet. Alleen: luister naar jezelf en het stemmetje van je diepe innerlijk, laat alles een tijdeje bezinken en het zal duidelijk worden. Een quote die mij vaak helpt is 'Als je troebel wayer met rust laat wordt het vanzelf helder.' Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed dat je het hier durft te delen, dat je het doet. En zeker is het eng, maar waarschijnlijk toch niet zo eng dan dat het in jouw hoofd nu is. Zoek eens op internet naar competentietesten? Gewoon om een idee te hebben?
  Warme groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die angst en onzekerheid moet je even de ruimte geven. Dit is niet zomaar iets. Hard wegstoppen leidt alleen maar tot een grotere explosie later, geloof me. Geef het aandacht, maar probeer er tegelijkertijd niet door overspoeld te raken (ik weet het, écht niet makkelijk). Jij komt hier bovenop, ik weet het zeker. Jij krijgt van het universum niets voor je kiezen dat je niet aankunt. Ergens wacht er een mooie kans op je. Heel veel liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien heeft het zo moeten zijn en komt er gauw iets heel moois op je pad! Ik hoop het voor je. Ik begrijp je angst hoor, ik houd zelf ook erg van financiële zekerheid! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh els wat een toestand al voel je het nu niet je komt er weer sterker uit maar helaas moet je eerst door de hindernis ,als ik je verhaal lees denk ik zo vaak misshien moet je eens een boek gaan schrijven of iets in die richting doen...maar kom eerst maar eens lekker bij kost veel energie dit soort dingen ,sterkte dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geen goede raad, enkel een dikke knuffel en de wetenschap dat altijd alles weer op zijn pootjes komt. Ooit ja. Misschien zelfs sneller dan je denkt. x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik zag u via andere blogsters...zo kom je elkaars blogje tegen...zal zeker hier blijven lezen...groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh Els toch dat is shit zeg. Maar jij bent er een die altijd weer op zijn pootjes terecht komt en dat hoeft inderdaad niet snel ... Lekker op je gemak alles op een rijtje zetten en je energiepeil weer wat opkrikken.
  Ik weet niet of dit raar klinkt, maar heb je nooit eens gedacht om zelf een winkeltje te beginnen - kringloop of leuke hebbedingetjes of iets in die trant?
  Waarbij je ook zelfgemaakte artikelen kunt verkopen of zo?
  Waar een deur sluit opent zich vervolgens een raam waardoor je een wijdsere blik krijgt over een groter geheel .... misschien is dat uitzicht een goeie inspiratie om iets te gaan doen waardoor je helemaal jij kunt zijn en alle passie te stoppen in iets unieks. Dikke knuffel en het komt wel goed met jou! x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. o potverdikkie dat is inderdaad wel even heel vervelend nieuws.Tuurlijk is je eerste reactie paniek! Ineens weet je even niet meer hoe je toekomst eruit zal zien. Maareh zie het anders ook als een deur die voor je geopend word. Wie weet wat voor leuke baan of andere bezigheden je straks kunt gaan doen waar je anders nooit terecht zou zijn gekomen!Succes he!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oei Els, ik schrik ervan! Wat vervelend!! Ik zou in mijn oude "ik" waarschijnlijk ook meteen in paniekmodus zijn geschoten... Wat een stress zal dit je opleveren! Gelukkig hebben jullie wat reserves zodat de "we staan binnenkort op straat" stress je bespaard wordt. Maar leuk is anders! Ik leef met je (en jullie) mee, heb zelf ervaren door Marco's werkloosheid wat een stress dit met zich meebrengt, voor jezelf maar ook voor jullie samen. Maar nogmaals, wat heb je een lieve schat!

  Een voordeel van die reserves is ook dat je even de tijd hebt om alles te laten bezinken en eens goed te bedenken wat je wil en wat er mogelijk is. Zoals mijn voorgangsters al zeiden is dit misschien nu net de manier om iets te kunnen gaan doen wat helemaal Els is. En die ooit, die komt zeker!!
  Een hele dikke knuffel! X Natalie
  PS. Ik wist dat we wel wat raakvlakken hadden maar we blijken ook nog eens even oud te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jemig, dat is zeker niet fijn!! Kan me goed voorstellen dat je eerst echt even flink in paniek bent. Het is idd wel het beste om het even te laten bezinken maar jee, het vliegt je wel naar je keel, knap mens die dan volledig kalm blijft. Goed dat jullie er even tussenuit geweest zijn, dat helpt al om het met wat meer afstand te bekijken. Onder die paniek zit volgens mij wel een Els die heel positief is ingesteld, vertrouw op jezelf, geef het de tijd en ook ik ben ervan overtuigd dat het goed komt. Misschien niet gelijk, maar op den duur wel. Misschien wel een hele rare tip... maar die schoot gelijk door mijn hoofd, omdat ik denk dat je dat zou kunnen, voor zover ik daar natuurlijk over kan oordelen... schrijf een boek??
  In ieder geval heel veel sterkte!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een verhaal Els! En wat jammer dat je nu geen werk hebt. Maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je heel vaak later zegt: Het heeft zo moeten zijn, want er is iets goeds voor in de plaats gekomen dat anders niet gebeurd was. Niettemin wens ik je veel sterkte. Geloof in jezelf!! Groeten Ingeborg (@vanbor.nl)

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!