dinsdag 28 april 2015

Dank zeggen

Dank zeggen op dinsdag

Dank zeggen op dinsdag en bij uitbreiding op elke dag is een mooi initiatief.
Eentje dat echt werkt, dat is al wetenschappelijk bewezen. Mensen die bewust bezig zijn met dankbaarheid zijn gelukkiger.
En aangezien ik een beetje geluk wel kan gebruiken ben ik een fervente beoefenaar van dankbaar zijn.

Zoals ik al eerder zei gaat het hier op en af. Er vloeien nog vaak tranen maar in kleinere hoeveelheden. De meeste dagen begin ik met een fikse fietstocht en dat geeft mij energie tot de middag. En hoewel ik ganse dagen druk bezig ben met nuttige (maar meer nog met niet-nuttige) dingen begint het vaak na de middag wat zwaarder te wegen...
Ik ben telkens blij als Karel thuiskomt :)

Ik ben natuurlijk ook bezig met de zoektocht naar werk. Meestal levert dat niets op en dat is dan teleurstellend, af en toe levert het iets op en dat is dan het angstaanjagend :)
Loslaten en laten komen wat komt he....

Ondertussen ben ik dankbaar voor de vele kleine wonderen die mij omringen.
Wonderen waarin ik een hand had maar ook wonderen waar ik niets voor hoefde te doen.
Eigenlijk is gans de lente een wonder op zich he!
Als je graag wonderen in het echt gaat aanschouwen, neem dan hier alvast een kijkje. Dan kan je dit weekend op pad. (Dit is een Belgische site maar er bestaan vast ook wel Nederlandse initiatieven.)

De wonderen in mijn leven:


Zelfgebakken brood, met de hand dus zonder machine. Een wonder. Ruikt lekker, smaakt lekker én heel bevredigend werk!


Mijn Adukiboon-plantje. Gekweekt uit een boon uit de biowinkel! 6 bonen onder een nat keukenrolletje gelegd, goed vochtig gehouden en wachten maar... Gisteren had ik plots 1 plantje en 5 beschimmelde bonen ;) Regrowth is geweldig!Een mandje vol groen uit de tuin:  postelein, snijbiet en savooibladeren. Dat wordt smullen vanavond.
Mijn savooiplantjes deden vorig najaar niets, nu groeien ze als kool ;) Niet in de vorm van een savooi maar wel op een stengel!? Ach, de bladeren zullen wel even lekker zijn denk ik dan maar.


Die geur, die kleur, die vrolijkheid! En witte wolkjes voor de dames (en heer) van de Wolkenclub!Zo, als dat geen wondere wereld is om dankbaar voor te zijn! Vele #Dingendiefijnzijn.
Pffff, diepe zucht en ik voel mij plots veel vrolijker. Gewoon door het allemaal eens op te schrijven.
Jaja, ik blog wel voor jullie maar toch ook best wel voor een groot deel voor mijzelf hoor.
Bloggen is therapie.

Het zijn de dingen die we denken te weten die
ons er juist van weerhouden dingen te leren.
-Claude Bernard-

Nog een fijne dankbare dinsdag lieverds!
Liefs Els

12 opmerkingen:

 1. Mooi Els! En ook wel herkenbaar..zit soms ook in een tweesprong & vind het heerlijk en relaxed als vriendjelief thuiskomt. Wat een troost he die mannen!!
  De natuur is een geweldige vriend daarbij. Wat een moois ook op je foto's! Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat is je sering al ver duidelijk warmer bij jullie ,en je doet het goed hoor het valt echt niet mee als je meer zou willen en geduldig moet zijn ,mooi broodje ,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi blog weer , en ja ook ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad komt. Het kleine kan je zo intens gelukkig maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben stiekem een beetje jaloers op uw seringen ;-)... 1 van de lekkerste geurtjes uit de natuur, zonder twijfel ! Een mens zou voor minder dankbaar zijn !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bloggen is de beste therapie! En wat zijn je seringen er vroeg bij... hier nog niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat groei en gebloei! En stiekem bloei en groei jij ook aan alle kanten hoor. Gewoon een nat keuken rolletje over je heen leggen en even wachten en dan tadaaaaa daar is die je droombaan of dat ene ding waar je altijd naar op zoek was of gewoon het gevoel van tevreden met jezelf te zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh jullie seringen zijn al volop in bloei.... hier is het nog wachten...te veel schaduw...
  Mmmmm ik ruik het broodje tot hier!
  (Alles ok met de vosjes...ik zag er net weer 2! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een heerlijke blogposts weer, ik geniet ook zo van de wolken en de prachtige seringenboom die hier in de tuin in bloei staat en andere mooie planten, roze voert hier de boventoon!
  En ik moest ook denken aan de zin 'na regen komt zonneschijn' nadat het hard geregend had op Elfia en daarna de zon heerlijk ging schijnen!
  En wat heerlijk dat je je brood zelf gebakken hebt, ik maak er altijd eentje in de broodbakmachine ;). Ennuh op mijn vrije dagen komt er soms heel weinig uit mijn handen...vandaag een boek van Nora Roberts gelezen, iets waar ik normaal de tijd niet voor neem. Het komt allemaal goed schatje! Neem maar de tijd! Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superwolken deze dagen, eh, ik heb al massa's foto's gemaakt.
  Hier staan twee grote seringenstruiken aan de straatkant, als ik de oprit oprijd met het venster van de wegen open, ruik ik ze zelfs tot in de auto.
  Lekker thuiskomen.
  Maar ik zou nog liever thuiskomen als er iemand zelfgebakken brood voor mij had klaarliggen.
  Geurt nog beter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik ben nog elke dag dankbaar. En ja, sommige nieuwe ontwikkelingen zijn doodeng. Maar door er in te geloven, komt het goed. We kunnen het!! Ondertussen staat hier de vensterbank vol met stekjes. Veldsla, broccoli, aubergines, zonnebloemen. Binnenkort alles verpotten en dan over een poosje alles naar buiten!! Heerlijk om te zien hoe alles groeit en bloeit!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Els,
  Wat fijn dat alles goed het zo goed doet in de tuin, ik denk dat het je een beetje helpt de mooie dingen te blijven zien. Ik leef met je mee, weet ook dat het leven een gevecht is maar jij gaat dit winnen! Samen met Karel en al dat moois om je heen. Dikke knuffel Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, opschrijven helpt zeker!! Ook al een wondertje opzich. Wat jij al niet allemaal in de grond stopt, haha, die bonen heb ik hier ook staan, zelfs nog niet eens gegeten, laat staan in de grond gestopt, maar het is wel een idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!