donderdag 24 september 2015

Growing up and staying young

Groot worden en klein blijven

Deze week was een week van kleine, grote dingen:

Ik ging voor het eerst in mijn leven alleen naar een begrafenis, zonder ouders of Karel. Klinkt raar maar voor mij was het een grote stap. Normaal volg ik Karel en doe wat hij doet, ik ken de gepaste gebaren en woorden niet echt... Dit keer deed ik het alleen en het ging goed. Ik kwam thuis en besefte dat dit voor mij een mijlpaal is geweest. Ik was een zelfstandige, volwassen vrouw, die deed wat ze moest doen en ze deed dat goed. Een fijn gevoel.

Ik werd helemaal kinderlijk happy omdat er al marsepeinen patatjes in de winkel lagen.

Ik werd door een collega betrapt met mijn tong uit mijn mond. Dat doe ik om beter te kunnen mikken, al heel mijn leven. Noodzakelijk bij het mooi in partjes verdelen van een kaastaart :)
Zij vond het grappig en ik schaamde me niet. Dat niet-schamen gaf me ook een volwassen gevoel, hoewel ik weet dat mijn tong eerder kinderlijk is.

Vandaag schilde ik 6 appelen, voor het eerst in mijn leven. Ik schil geen fruit, eet dat zo op. Uit onhandigheid en luiheid. Dus mijn appel-schil-score ging op één dag van 0 naar 6. Knap gedaan dus, ook weer heel volwassen.


Dat de eerste appels best rond bleven en de laatste quasi vierkant is dan weer heel kinderlijk :)

Ik maak dus op dit eigenste moment mijn eerste appeltaart, ze staat nu in de oven heerlijk zoet te geuren. Ook iets voor een volwassen Madam.
Dat ik een pakje gebruik van De Rit is dan weer best kinderlijk. Of wijst op mijn bak-onzekerheid...

Twee jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf pannenkoeken (met kunstig omhoog gooien en al, blijkt een specialiteit van mij te zijn waarvan ik het bestaan niet vermoede). Ook weer uit een pakje natuurlijk. Tot ik een jaar geleden ongeveer een geweldig lekker pannenkoekenrecept tegenkwam in de Flow Weekly. Heel lekker én heel makkelijk. Blijkt dat het bijna nog minder werk is dan uit een pakje (want ja, ook daar moet je nog allerlei dingen aan toe voegen!).

Wat zegt dit alles mij? Dat ik een kind-blijvende-volwassen-wordende-Madam ben :) Een opwijking!
En dat ik vaak meer kan dan ik denk, vreesde, vermoede.
En dat dingen soms eenvoudiger lijken maar het dan eigenlijk niet zijn.
Wat je zelf doet, doe je beter ;)
Ik moet meer durven, loslaten, trots zijn, geloven in mijzelf.
Ik kan best veel, als ik het maar zelf geloof.
Fijn!

Iemand een lekker, eenvoudig appeltaart recept voor mij?

Groei begint met je huidige situatie
als een nieuw startpunt te zien.
-Robert Tew-

Maak er nog een fijne opwijkende donderdag van!
Liefs Els

Ps: Na een half jaar zijn de niet-verkochte DingenDieFijnZijn terug thuis, na hun avontuur bij Tsé Tsé. Daarom vanaf nu tot 3 oktober: 2+1 gratis. En er is nog maar 1 setje EchteElskaarten....

21 opmerkingen:

 1. Hoeveel wil je er (recepten)? Bakken is zo heerlijk als het buiten herfstig is. Lekker warm, lekker geurend, dat doet een mens deugd. O ja, ik heb zelfs receptjes waarvoor je je appels niet eens hoeft te schillen - lekker lui hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig. Niet tegenstaande ik inmiddels toch wel 'middle aged' ben, doe ik ook nog steeds mijn best om eindelijk eens volwassen te worden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijf maar lekker kinderlijk volwassen ,en heb vertrouwen in jezelf. En ja appeltaart recepten ,zal er een opsturen. ,maar ik tik ook regelmatig op google in en dan stromen ze je huiskamer in .....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb wel een recept van makkelijke appelcake van de plaat. Staat op mijn blog, onder de categorie bakken. En de appels hoef je niet persé te schillen ( haha )
  Succes !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Jij maakt mega-grote stappen!! Zolang je maar kind blijft hè!
  Makkelijk receptje; https://konikmaartoveren.wordpress.com/2014/03/04/recept-eenpots-appeltaartcake/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een heerlijk inkijkje Els, leuk geschreven! Dat de appeltaart maar goed mag smaken (vast wel!).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gedaan! Fijn hè, trots zijn op jezelf :-) Kinderlijk = menselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet te volwassen worden he?? Dat is saaaaaaai. ;-))) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ge zijt goe bezig meisje !! En vooral, luisteren naar Esther, die heeft overschot van gelijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. sluit me bij mijn naamgenoot aan....niet te volwassen worden hahahaha
  Jij bent goed bezig
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeh, mijn favoriete taart! Wat benijd ik Karel. Die van ons komt al sinds jaar en dag uit het ovenkookboek van Atag (en dan heb ik het over toen Els(je) nog een Elsje was :) 'ouwerwets' lekker.
  En verder Zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Appeltjes altijd schillen, veel niet zo fijne dingen op de schil ;)
  Appeltaart is heerlijk, hier een recept voor kleintjes met - nog eentje van het seizoen - walnoot en jawel karamel --> http://camillaskrachttoer.blogspot.be/2010/10/appeltaartjes-met-walnoten-en-karamel.html

  Geniet van de zon vandaag, en mochten het toch wolken zijn: geniet van de wolken!

  Camilla

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor alles moet een eerste keer zijn ....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Volwassen worden en zijn is prima, mag je ook best trots op zijn. Maar verlies nooit het kind in je in stand te houden. Dat maakt het leven zo leuk en leef je met een glimlach of schaterlach :-)
  Appeltaart mmm die tijd komt ook weer aan. Je brengt me op een idee om daar ook weer eens mee aan de slag te gaan. Straks ook fijn appels plukken in een heuse boomgaard. Maar die uitnodiging zal ik wel ergens in oktober gaan krijgen.
  liefs Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blijf toch nog een heel groot beetje "kinderlijke" Els hé... dat "volwassen" geeft misschien en voldaan gevoel maar op de duur is het heel erg saai! Mmmm klinkt goed appeltaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Niks mis met kinderlijk, teken dat je gewoon lekker jezelf kunt en durft te zijn. Soms zijn we een beetje "verplicht" ons volwassen te gedragen, maar de rest van de tijd doe je maar gewoon op zijn Els - dat lijkt me veel leukerder ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ben een beetje aan het bijlezen hier :-). Grote smile nu op mijn gezicht. Volwassen worden en het kind in je bewaren: het is een kunst. En grappig, ik kocht vorige week ook kant en klare bakmixen voor aaron zijn verjaardagstaart, maar ik gebruikte ze niet en deed het helemaal zelf. Weet niet wat dat was, even een vertrouwensdip, nergens voor nodig, wznt inderdaad: vaak is wat je zelf maakt beter :-).

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!