donderdag 7 januari 2016

We wijken nogmaals af van een opwijking op donderdag...

Afwijken van opwijkende donderdag

Het nieuwe jaar is al weer 7 dagen bezig, tijd voor een terugblik op een bewogen jaar! Letterlijk en figuurlijk :)

2015 werd voor mij weer een jaar van opnieuw beginnen. Ik zou niet spreken van een Els 3.0 maar het scheelt niet veel!

Mijn 2015 in 10 hoogte- en dieptepunten:

1) Mijn ontslag: Voor mij een donderslag bij heldere hemel, een gevoel van falen en gedumpt worden. Voor mijn ouders gewoon een neveneffect van het verkopen van hun zaak. Beide visies zijn waar, ik begrijp hun kant ook, maar dat begrip maakt de pijn en het verdriet niet kleiner...
2) Het volgen van loopbaanbegeleiding. Enorm vermoeiend, lastig en soms pijnlijk. Maar ook super verhelderend, bemoedigend, levensbepalend. Ik heb hier enorm veel aan te danken, merci aan mijn coach Guido. Wie wat vastzit of niet (meer) echt gelukkig in zijn job is: ga loopbaanbegeleiding volgen. De overheid betaalt dat voor een groot deel en het gaat echt je leven veranderen, doen!
3) De zoektocht naar een nieuwe job én het vinden van die job. Ook weer enorm vermoeiend en ingrijpend maar ook zo geweldig fijn. Ik ben gelukkiger dan ooit op mijn werk. En hoewel het (zeker afgelopen weken) super vermoeiend was en is haal ik er ook veel voldoening, plezier en energie uit.
Ja ik heb een universitair diploma, nee ik heb geen kinderen. Ja ik werk parttime, ja gewoon als verkoopster in een bakkerij.
Volg je dromen, niet je diploma!
4) De tram. Bij mijn nieuwe job hoorde ook de verplaatsing naar 'de grote stad', met de tram. Voor mij, met mijn PTSS, absoluut geen lachertje. En nog steeds niet. Het is winter dus vroeg donker, er was terreurdreiging dus veel militairen overal,... Niet altijd even fijn maar dus wel overleefbaar :)
5) Onze poes Caries haar staart werd geamputeerd op mijn eerste dag zonder werk. Voor ons enorm stresserend en triestig, voor Caries blijkbaar geen enkel probleem. Ook daar viel een les uit te leren. Dieren passen zich snel aan, treuren niet en doen vol goesting verder waar ze zin in hebben. Fijn om te zien.
6) We kochten een retrokoersfiets voor mij. Hoewel ik geen ambitie heb om echte koersen te gaan rijden ofzo kocht ik toch een tweedehandske. Om samen met Karel op avontuur te gaan, fijn en goed voor de fysiek :) Goed voornemen voor 2016: meer samen gaan 'koersen'.
7) Ik bakte kei vaak mijn eigen brood. Een paar keer in de week eten we dus zelfgebakken brood en dat is lekker! Mijn eigen brood bestoefen, bloos :)
8) Ik kocht quasi al mijn kleren tweedehands, op rommelmarkten of in de kringwinkel.
Mijn kleerkast is nog nooit zo vol geweest, voor heel weinig centen. Elke keer als ik die kast opentrek word ik vrolijk. Tweedehands dingen geven mij veel meer bevrediging dan nieuwe, jullie ook?
9) Ik bracht twee keer een lijn Echte Els postkaarten uit. De eerste is al uitverkocht, de tweede kan je nog kopen moest je willen. Doodeng was het, maar al die lieve complimenten en bestellingen deden mij blozen en smilen. Waarvoor nogmaals merci!
10) Karel en ik bleken weer sterker te worden door tegenslag. We waren al een goed team en nu een nog beter. We begonnen samen aan weer een ander leven en het mag gezegd worden, het was weer: ander en beter.En dat is het belangrijkste! Daarom deel ik dit ook met jullie. Mijn blog heet Dingen Die Fijn Zijn en daar streef ik ook naar in het echte leven: veel fijne dingen, dankbaar zijn, liefde geven, lichtpuntjes zien.
Maar het echte leven komt daar vaak tussen. Bij mij maar ook bij jou, bij iedereen. Het is de kunst om het mooie te blijven zien!

Mijn wereld werd een stuk groter dit jaar. Ik ben weer meer mijzelf, meer Els. Vaak hangt dat, bij mij, samen met meer alleen staan. Jammer genoeg.
Meer Els is blijkbaar niet voor iedereen goed nieuws ;) Maar ik sta niet enkel meer alleen, ik ben ook veel zelfstandiger.
Meer Els in een grotere wereld. Meer kansen dus. En die kansen wil ik in 2016 zien én grijpen.

Ik hoop in 2016 meer mensen zoals jullie ook in de echte wereld tegen te komen.
Ik hoop ook dat de echte wereld meer op de geweldige mooie blogwereld mag gaan lijken.
Een wereld waarin delen en geven, aanmoedigen en helpen, complimenten en lief zijn deel uit maken van elke omgang met elkaar.
Een positieve, liefdevolle wereld vol Dingen Die Fijn Zijn!

Vier het leven, moge 2016 voor jullie allemaal een feestje zijn!
Maar niet vergeten: zelf de slingers ophangen, dans zelfs al ben je alleen en zing zelfs als het regent!

My strengt comes from my pain.
-Agnostic Front-

Nog een fijne opwijkende donderdag!
Enne, volgende week donderdag kijken we niet terug maar wel voorruit...
Liefs Els

16 opmerkingen:

 1. Wat vind ik het fijn om dit allemaal van jou te lezen! Dat je zoveel tegenslagen van het afgelopen jaar hebt overwonnen en dat niet alleen, je bent er sterker uit gekomen!!! Je laat zien dat je van doorgaan en vechten voor de fijne dingen zelf groeit!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoera voor jou Els, heerlijk en mooi beschreven en ik ben blij voor je, heel blij
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo Els, ik heb het geloof ik wel vaker geschreven: je komt er wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, wat fijn om te lezen Els!
  Afgelopen jaar hebben wij dit eigenlijk (al dan niet tussen de regels door) al kunnen lezen bij jou, maar het is mooi om het nu zo opgesomd te zien :-))
  Op naar de volgende kleine en grote stappen in een grotere wereld. Ik doe/stap mee! :-)))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige, wijze les weer!! Het is inderdaad niet altijd makkelijk, maar de fijne dingen zien, maakt veel gelukkiger. Ik doe nog steeds vrolijk met je mee!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heftig jaar, lieve Els. Net zoveel wijsheid voor het nieuwe... X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Best wel een succesjaar eigenlijk. 1...en het kwám goed (ik las je link) 2.een fijne en nuttige ervaring 3.het resultaat, een geweldige baan 4.je deed het wel! 5.een goed advies van Caries en gelukkig een spoedig herstel 6.een mooi vooruitzicht 7.Lekker! 8.Leuk! 9.ik zat net naar mijn rek vol echte Elskaarten te kijken :) 10. echte liefde overwint alles en precies wat je quote zegt: Je kwam er sterker uit! en met die wetenschap verder in 2016. XX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo zie je maar! Dingen die fijn zijn blijken helemaal geen dingen te zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor jullie ook weer een jaar met heel veel dingen die fijn zijn...2015 leek me al een topjaar. Dat 2016 even mooi mag worden!
  Zou dat ooit lukken...een echte wereld zoals de blogwereld? Te schoon om waar te zijn?
  Fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk lijstje :) Ennuh met 'Volg je dromen, niet je diploma!' ben ik het helemaal eens. Kiest iets wat bij je past! Ik heb echt een passie gekregen voor de ouderenzorg en heb bewust gekozen voor een team zonder hiërarchie. Dat past gewoon zo niet bij mij, ook al past het wel bij mijn opleiding. En het grappige is; alle thuiszorgorganisaties gaan het nu op deze manier doen. En naar mijn gevoel zorgt dat voor veel meer harmonie, gelijkheid en ook spirit om het samen met elkaar te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een inspirerende tekst schreef jij weer. Je hebt absoluut gelijk: bij tegenslagen niet de moed verliezen, maar zoeken naar dingen die fijn zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt als een bewogen jaar, maar goed bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat heb je mooi gezegd allemaal. Wat een turbulent jaar maar wat heb je veel geleerd en gedaan. Ik hoop voor jou dat deze lijn zich in 2016 doorzet. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi beschreven je jaar vol van veranderingen en dus groeien. Dat je dit jaar nog maar heel veel meer mag gaan durven,ontdekken en vooral Genieten
  liefs Danny

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!