donderdag 3 maart 2016

Dingen Die Fijn Zijn Helpt

Mijn Jezus-complex, noem het een opwijking

Zij die mij al wat langer kennen weten het, er schuilt een kleine meisjes-Jezus in mij. Ik wil niets liever dan dat de wereld mooi en vol liefde is en daar probeer ik mijn steentje toe bij te dragen.
Combineer dat met mijn liefde voor Cheryl Strayed en dan krijg je Dingen Die Fijn Zijn Helpt.
Ik ben een wannabe Cheryl, in het klein. Zoals ook mijn voettocht totaal niet aan de hare kon tippen ga ik nu weer in kleine mate een Cherylke (proberen) doen, met jullie hulp!
Eindelijk vertel ik jullie over mijn langverwachte brievenrubriek:) Mijn idee is gebaseerd op volgend geweldig boek:


En dit boek is dan weer gebaseerd op een echte rubriek (Dear Sugar) waarin Cheryl als Sugar vragen beantwoorde van lezers. Vragen over het leven, problemen, angsten, dromen, plannen, concrete vragen,... Je kent het wel.
Vanaf nu mogen jullie (anoniem) jullie brieven aan mij sturen (via mail of post of reageer hieronder)!
En ik ga jullie proberen helpen: #DingenDieFijnZijn :)

Maar aangezien ik niet 'bijna alles heb meegemaakt' vraag ik jullie hulp. Samen kunnen we meer dan alleen. Als ik een brief toe krijg zal ik die op mijn blog zetten (anoniem als je dat wil) en kunnen we samen een oplossing of hulp proberen bedenken.

In therapie leerde ik veel, wat ik met jullie wil delen. Daar leerde ik ook dat ik meestal het antwoord wel zelf weet maar dat nog niet besef of wil inzien of durf toegeven of... Soms helpt het dus om het ook eens van iemand anders te horen. Soms zie ik het zelf niet omdat ik er te dicht bovenop zit, ook dan helpt het als iemand anders je even afstand doet nemen.
Dat alles kunnen wij hier samen doen. Soms zullen we het niet eens zijn, ook goed. Voor diegene die een antwoord zoekt zijn meerder antwoorden des te boeiender.
Hebben jullie er zin in? Ik alvast wel! Doorheen de jaren leerde ik jullie kennen als wijze, empathische, lieve Madammen dus dat zit alvast goed.

Laat jullie brieven maar komen, brieven van vrienden/familie/buren/...zijn ook welkom. Geen vraag te groot of te klein, noch te raar of te gewoon. Dingen Die Fijn Zijn Helpt staat open voor iedereen. Wees welkom!

Probeer! Proberen leidt altijd tot iets.
-David Viscott-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
liefs Els

8 opmerkingen:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!