zondag 10 april 2016

Onverwachte vondsten en ontmoetingen...

Je weet nooit wat het leven nog in petto heeft...

Dat leer je vooral op rommelmarkten en in kringwinkels. Soms scoor je een hoop toppertjes, soms kom je thuis van een kale reis. Vandaag was onze eerste rommelmarkt van dit jaar (uiteraard weer eentje van Goegekregen).
Enne...het was een toppertje, dat belooft voor dit jaar :)


Een werkkleed, een feestkleed én een happy rok: allemaal maar 3 euro!

Een bak vol beestjes: 1 euro!
Tof hé!? #Nevergrowup :)

Het mooiste moest nog komen. In Park Spoor Noord dronken we na de rommelmarkt nog een glaasje toen ik mij plots bekeken voelde... Ik keek terug, keek nog iets beter en gelijktijdig zagen de 'kijker' en ik dat we inderdaad juist keken... Ik was het en hij ook...
Het bleek één van mijn beste vrienden uit mijn tienerjaren te zijn. 20 jaar geleden zei hij, ik dacht dat hij gek was maar hij bleek gelijk te hebben (ik ben echt oud aan het worden).

Ik besefte een aantal dingen:
-ik ben écht oud aan het worden
-de laatste keer dat hij me zag droeg ik Dr. Martens, nu ook (weliswaar andere en ik heb ze ook een jaar of 15 niet meer gedragen maar nu dus weer wel)
-ik ben de enige van ons groepje van toen die iedereen nog wel eens ergens ziet (sommige bewust, andere per ongeluk zoals vandaag)
-ik ben altijd meer een jongens-meisje geweest dan een meisjes-meisje
(maar op mijn werk, tussen veel Madammen voel ik me dan weer wel heel goed)
-het deed me veel deugd te zien dat hij happy was

Conclusie:
Sommige dingen veranderen, andere niet. Er zijn dingen die even verdwijnen om dan weer te verschijnen in je leven. Mensen, het dragen van Docs of zwart, interesses in muziek,...

Ooit was ik volledig mijzelf, later raakte ik mijzelf volledig kwijt (ik raakte nog wel meer kwijt) maar nu ben ik er al een tijdje weer.
Volledig veranderd maar ergens ook niets veranderd.
Niet altijd even zen en happy maar in de basis wel gelukkig. Met wie ik ben, wat ik ben, met wie ik leef, hoe ik leef, waar ik werk, wat het leven me brengt...
Zoals vandaag: wat een hoop geschenkjes op deze zalige zondag.

Hou je oren open, hou je hart open en blijf geloven. Als het vandaag niet is dan is het wel morgen, de dag dat ook jij je geschenkjes krijgt!Wanneer jij je realiseert dat er niets ontbreekt,
is de hele wereld van jou!
-Lao Tse-

Nog een zalige zondag gewenst,
liefs Els

14 opmerkingen:

 1. Fijn om iemand uit je tienerjaren plots terug te ontmoeten. Ik ontmoette enkele jaren geleden op de night of the proms een man waar ik ooit naast zat in de muziekacademie. Hij had me wel eerst herkend, ik moest wat langer nadenken.
  PS leuk jeanskleedje heb jij gescoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk allemaal! Mooie aanwinsten voor weinig geld en zo'n mooie ontmoeting die herinneringen oproept!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap dat je jezelf weer zo terug gevonden hebt. Dat is zo makkelijk nog niet. Wat een kick om thuis te komen met zulke rommelmarktvondsten. Vrolijk geel rokje. En wat leuk om je jeugdvriend weer tegen te komen! Die wens had ik ook ( hij niet, illusie armer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Koopjes op de rommelmarkt zijn super leuk maar zo'n ontmoeting is waardevol! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een fijn verhaal om te lezen! Een top dag voor jou met je mooie koopjes, leuke ontmoeting en je gelukkig voelen! Fijn!
  Lieve groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke spulletjes en een mooie ontmoeting

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een fijne toffe dag! Dat lees ik! En je kleedjes zijn tof! Dat Jeans is helemaal geweldig... Oud? Jij? Pfff...Snotneus! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie woorden. Ik ben mezelf heel lang kwijt geweest, maar nu ik weer terugkom bij mezelf ontdek ik dat ik ook in de tijd dat ik me niet mezelf voelde, toch nooit ver bij mijn kern vandaan ben geweest.
  Mooie kringloopvondsten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zo'n ontmoeting teweeg brengt, toch mooi om zo terug te kunnen kijken en de dingen te zien die veranderen en die hetzelfde blijven. En zeker ook te zien wat je nu hebt en daar content mee te zijn. Mooie aankopen gedaan, de # maakt me wel nieuwsgierig, ga ik dan Els zien die boerderijtje speelt , haha, dat deed ik vroeger altijd met die plastic beestjes. Speel ze en nog een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk als je zulke mooie fijne dingen vindt.
  Super leuk.
  Fijne avond,
  liefs
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf! En een mooie Els-spreuk. Doet niet onder voor Lao! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo mooiii, hartverwarmend. Lieverd ik ga ervandoor. Ge bent goe bezig :). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!