donderdag 8 september 2016

dE LeeSclub las weer een geweldig boek

Eleanor & Park

Hier zijn we weer! Theeke en koekje klaar?
Daar gaan we!

Eerst en vooral: dikke merci om weer mee te doen!
Hier alvast een foto van ons volgende boek:


Britt-Marie was hier van Fredrik Backman. Dit is het derde boek van Fredrik, een schrijver die super vlot en grappig schrijft maar toch steeds een gevoelige snaar weet te raken. En je aan het denken zet... Als dat niet goed klinkt!?
We spreken terug af tegen donderdag 6 oktober, ok?

En dan nu E&P. Ik las het voor de tweede keer en genoot even hard als de eerste keer. Wat een geweldig ontroerend, hartverwarmend, pijnlijk boek.
Opnieuw een young adult boek vol wijsheid en volwassenheid.
Een boek met 2 geweldige opwijkende hoofdpersonen en boeiende nevenpersonages.

Door afwisselend Eleanor en Park aan het woord te laten krijg je een duidelijke kijk in hun hoofden en leefwerelden. (Je leeft direct echt totaal met hen mee.) En die zijn zo verschillend.
De wereld van Eleanor is zo triest, het tandenborstel en maandverband verhaal grepen me zo aan. Net omdat dat voor ons (de meeste onder ons toch) doodnormale basis dingen zijn.
Het is zo jammer dat een geweldig iemand als Eleanor niet de kansen krijgt die ze verdient. Mijn hart breekt als ik denk aan de kinderen in de echte wereld die zo moeten opgroeien. Kinderen die geen eerlijke kansen krijgen, die starten met een achterstand en die in stilte lijden achter de schermen. Kinderen die nooit onbezorgd kind kunnen zijn.

De ontluikende liefde tussen E&P is zo mooi en ontroerend en puur en het is zo jammer dat ze niet kan blijven duren ("Jezelf zijn maar in een beter versie" : smelten!) Ik had ook een vriendje tijdens mijn middelbare school, het duurde 18 maanden en ik was kapot toen het uitging. Maar het ging uit omdat het niet meer werkte, niet omdat we geen eerlijke kansen kregen. Dat maakt dit boek zo triest.

Een eerste liefde kan zo mooi zijn hé, zo intens en obsessief wordt het nooit meer. Misschien wel goed ook :)
De schooltijd kan zo hard zijn. Achteraf bekeken zie je ook dingen die je toen niet zag. Dat bepaalde stoere kinderen geen geweldige thuis hadden. Dat sommige alternatieve kinderen het niet waren uit overtuiging maar uit gebrek aan geld.
Ik ben zo blij dat ik niet meer op school zit!

Hebben jullie ook zo genoten van dit boek? Ik duim voor een vervolg en ik hoor graag jullie mening!

Iets helemaal anders: ik verga al 10 dagen van de jeuk, sta vol rode vlekken en er komen er maar bij en bij. Ondanks het innemen van antihistaminica. Daarom heb ik gisteren bij de huisarts een injectie gekregen en moet ik meer pillen innemen. Netelroos is de diagnose.
Over 2 weken moet ik huidtesten ondergaan om te testen waar ik allergisch voor ben.
Iemand van jullie hier ervaring met?
Door het slaapgebrek en de sufheid door de medicijnen ben ik niet echt helder van hoofd, ik hoop dat deze blog toch goed te lezen was ;)?

Wanneer je jezelf in de weg staat,
lijkt alles je in de weg te staan.
-Ralph Waldo Emerson-

Nog een fijne opwijkende donderdag en lees ze!
Liefs Els


11 opmerkingen:

 1. Ik kon het boek niet tijdig te pakken krijgen in de bieb. Maar nu wil ik het beslist nog lezen!!
  En verder wens ik je beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga het boek ook nog eens lenen bij de bieb. Lijkt me mooi! En jij heel veel beterschap, netelroos klinkt niet goed! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap met je netelroos. Ik kan je helaas niet helpen. Ik heb vroeger wel eens wat gehoord over een tortelduif die je dan moest aaien maar ik weet niet meer of dat tegen netelroos of gordelroos was en bovendien, zo zei men, als jij beter bent is de duif dood en dat is dan ook weer zielig.
  Het nieuwe boek ga ik proberen te lenen. Vanwegen de vacantie stond het lezen op een laag pitje maar nu is er weer meer tijd ( hoop ik )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig geen ervaring met netelroos, maar ik leef met je mee. Zalf van Aloë vera, schijfjes komkommer misschien?
  Ik vond het boek indrukwekkend mooi, zo ontroerend. Over het niet oproken van de tampons, zonder uitleg verkregen.
  Het einde was wat mij betreft zo open dat ik er wel mee kan leven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aj, netelroos schijnt bepaald niet prettig te zijn.. Sterkte!! En oooo.... Backman is geweldig! Ik heb het boek over oma gelezen, fantastisch. Zo leuk ook dat er eens een coming of age boek over een meisje gaat. Ik meen dat er binnenkort een nieuw boek van hem uitkomt, dat mag ik lezen voor een site waarvoor ik boeken review. Ik houd je op de hoogte. O ja, tof dat je Brene ook kent! Ik had nog een ander boek voor je in gedachten, kom ik even niet op. Ik kom bij je terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jippie weer en nieuw boek heb er echt naar uitgekeken! En Eleanor en Park ik vond het en geweldig boek. Zo puur en zo mooi beschreven en idd ook ik had zo te doen met die lieve Eleanor, pff voor het eerst op bezoek bij de ouders van je vriendje mens ik voelde de spanning....Ik hoop echt op ene vervolg die arme ontredderde Parker...

  Netelroos, ik weet dat het binnen de homeopathie goed te behandlen valt. Probeer zelf vast regelmatig brandnetelthee te drinken om vast te zuiveren..

  Dikke knuffel!

  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En joehoeoeoe Britt-Marie komt morgen in huis via meneer Bol, kijk er naar uit!

   Verwijderen
 7. loop enorm achter. eerdaags weer eeen inhaalslag,lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik loop helemaal achter en been het nooit weer bij... ik ga helemaal afhaken met lezen... ik heb er echt geen tijd meer voor... veel te veel te veel te... hobby's voor het moment. :-( Maar ik noteer de boeken voor ooit... dat is dan toch al mooi meegenomen. :-)
  Oei die netelroos is niet leuk... heb nog nooit zoiets gehad... hopelijk ben je niet ineens allergisch aan de poezen??? Of zonneallergie? Ik duim dat het snel weer helemaal weg is.
  Alvast een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer toch dat lezen me teveel energie kost. Ik las graag mee maar ben afgehaakt. Maar zo krijg ik toch nog wat mee. Je zoekt bijzondere mooie boeken uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!