zondag 19 februari 2017

Dick Bruna

Zondag, maar dan anders

Vorige week zaten we in onze bungalow. En seffens gaan we eten bij mijn tante. Ik mis het bos-wandelen (mag nog niet met mijn peesontsteking) maar de alternatieven zijn niet mis.

Wel mis, jammer, is het overlijden van Dick Bruna. Ik ben niet, zoals velen onder jullie, met hem opgegroeid. Ik kende Nijntje wel, maar dat was het zo wat...
Die schade ben ik als 'volwassene' aan het inhalen!


Als ik op een rommelmarkt of in een kringwinkel één van zijn boekjes tegenkom dan koop ik het! Ik koop ook alle Nijntjes popjes die ik tegenkom (zie Instagram) en alle Memory spellen.
Dat doe ik ook met alles van Fiep en Annie (maar die kende ik als kind al) en met Tiny.
Maar Dick Bruna is toch anders want hij inspireert me voor mijn eigen tekeningen. Geen EchteEls zonder Bruna. Al kom ik nog niet aan zijn tenen. Je moet dat maar eens proberen: zo een 'eenvoudig konijn' tekenen. Eer dat wat op een echt Nijntje lijkt ben je een paar uur verder. Geweldig talent!
"Bedankt voor al je moois en het ga je goed Mijnheer Bruna."

Ben je wie je wilde zijn
of heb je nog je dromen?
-Ralph Waldo Emerson-

Nog een fijne zondag,
liefs Els

10 opmerkingen:

 1. Grappig; ik ben ook niet met Nijntje opgegroeid. Ken hem natuurlijk wel en heb respect voor Dick Bruna's ogenschijnlijk eenvoudige stijl. Nijntje is echt een icoon. Maar.... spreekt mij nog steeds niet aan.
  Fijne zondag!
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou zo van de veelzeggende eenvoud van de tekeningen/illustraties van Dick Bruna. Less is more.
  Fijne rest van de zondag, X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ook ik ben niet met hem opgegroeid. Zou het de tijd geweest zijn. Inmiddels wel de kleinkinderen van nijntje voorzien. Dick Bruna heeft wel iets nieuws gebracht. Mooi dat hij tot in lengte van dagen door mag gaan. Beterschap met je preesontsteking en plezier bij je tante.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben Nijntje pas gaan waarderen toen ik kleuterjuf was. En nu natuurlijk weer met de kleinkinderen. Kocht zaterdag nog een leuk speeltje in kringloopwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben zelf niet met Nijntje opgegroeid maar kwamen via de kleinkinderen er wel mee in aanraking. We zijn wel met elk van onze kleinkinderen toen ze ongeveer 2/3 jaar waren naar het Dick Bruna museum geweest ( Utrecht ). Ze vonden het allemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo mooi en zo simpel maar een ware kunstenaar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben er groot mee geworden en mijn kinderen ook. En straks mijn kleinkinderen vast ook, als die er ooit komen dan he? XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had zelf de Nijntjes-boekjes niet, maar ik las ze wel voor aan mijn jongere nichtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk he dieNijntje boeken, daar kon niemand aan tippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb nog een aantal oude Nijntje boeken liggen. Stuur maar even een mailtje naar xes4040@hotmail.nl.

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!