woensdag 25 oktober 2017

Afwijken van de opwijking

Els wil de wereld redden

Boek per boek, blog per blog wil ik de wereld redden.
Eén van mijn vele opwijkingen :)
Ik sta daar (gelukkig) niet alleen in.
Naomi Klein wil dat ook én doet dat veel beter dan ik.

Ik moet morgen een extra dagje werken maar laat jullie niet in totale losbandige vergetelheid achter ;)
Bij deze mijn recensie van Nee is niet genoeg. Als je wil weten wat we als wereld momenteel doormaken, wat er nog gaat volgen en hoe we dat alles ten goede kunnen keren lees dan dit boek. Het is geen vlotte-zwembad-cocktail-roman maar het leest best vlot én voor het redden van de wereld moet je iets over hebben;)Wow, wat een boek! Koop dit boek, lees dit boek, voel je lastig, schuldig, misselijk en krijg daarna gigantisch veel goesting om de sprong te wagen. “Take The Leap.”

Naomi maakt duidelijk waarom gewoon nee zeggen tegen Trump niet genoeg is. Want Trump komt niet uit de lucht gevallen, hij is de logische eindfase van het huidige neoliberale systeem.

Zij wil dat wij begrijpen waar we vandaan komen omdat we enkel dan kunnen begrijpen hoe we naar een nieuwe wereld kunnen evolueren. Ze begint met uit te leggen hoe het zo ver is kunnen komen (om te huilen, als je al die ellende leest), daarna laat ze ons zien wat er nu aan de gang is én vervolgens waarschuwt ze ons hoe het nog erger kan (heel ongemakkelijk om te lezen). Dan komt het energie-gevende deel, het deel over hoe het beter kan. Door niet enkel nee te zeggen maar ons te verenigen en ja te zeggen. Ja tegen een wereld die goed is voor ons allemaal. En dat wil zeggen vrouwen, vluchtelingen, immigranten, transgenders, inheemse volkeren,…
Enkel als we samen gaan werken, en niet stap voor stap maar met een grote, moedige sprong vooruit, gaan we bereiken wat er bereikt moet worden. Er is geen tijd meer om te palaveren en elkaar te bekritiseren. ‘The time is now.’

Naomi heeft een moedig, actueel, confronterend én inspirerend boek geschreven. Je ogen zullen open gaan, net als je hart en je hoofd.
Lees gewoon dit boek, je bent het jezelf verschuldigd!

 ''Geniet van de kleine dingen. Want op een dag kijk je terug en besef je dat het grote dingen waren.''
-Robert Brault -


Dikke merci voor al jouw steentjes voor een beter wereld,
liefs Els

2 opmerkingen:

  1. Wat is het toch mooi dat deze boeken geschreven worden en minstens zo mooi dat ze gelezen worden door mensen die er wat mee willen doen. Mijn hart maakt een sprongetje elke keer als ik de generatie na mij bezig zie met het maken van een mooiere wereld.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!