donderdag 2 november 2017

Els en de mannen

Geweldige mannen

Vandaag wil ik graag een paar mannen in de bloemetjes zetten die wél goed bezig zijn, heel goed zelfs. Mannen met opwijkingen waar ik jaloers op ben.

Want we zouden het bijna vergeten maar veel mannen zijn geweldig (lief). De mijne bijvoorbeeld :)

Deze week las ik een interview met Daan Roosegaarde (in Humo's Groene Gids) en ik wist weer waarom ik zo dol op hem ben. Daan streeft naar schoonheid, op meerdere manieren. Hij wil de wereld meer proper maken maar en passant ook mooier. En dat doet hij zoooo goed. Waar wij vaak schrik hebben (lijkt het wel) dat we voor een groenere wereld veel gaan moeten inleveren laat Daan ons zien dat we er een prachtige, magische, sprookjesachtige plek voor in de plaats kunnen krijgen. Fijn!

En Dave Hakkens die ons laat zien dat plastic geen wegwerpmateriaal is. Ook een geweldige, wereldverbeterende man. Met zijn machine die plastic smelt en zo omvormt tot iets nieuws. Hij toont ons hoe weinig er nodig is om echt een verschil te maken. Knap!

Zo een mannen zetten mij aan tot dromen en geven me goesting om zelf aan de slag te gaan.

De wereld veranderen, mooier maken, het kan op verschillende manieren.
De boeken van Sjoerd Kuyper doen dat ook, op hun manier. Ik heb net Robin is verliefd voorgelezen aan Karel, in bed. Net als de andere boeken van Sjoerd die we al lazen een topper. Sjoerd toont ons hoe we op een kleine manier kunnen genieten van de kleine dingen en van elkaar. Mooi!

Of de Seizoenen reeks van Karl Ove Knåusgard, pareltjes van een gevoelige man én vader. Deze reeks biedt een blik in het hoofd en het leven van een man die naast vader en man ook schrijver en observator is. Boeiend!

Watou, Kunstenfestival.
Man, vrouw, trans, interseksueel,... Het zou er allemaal niet toe moeten doen. Laten we gewoon met een open blik en hart naar elkaar kijken, elkaar proberen begrijpen én er samen iets moois van maken.

''Het grootste probleem met communicatie is dat we niet luisteren om te begrijpen maar dat we luisteren om te antwoorden.''
-Roy T. Bennett-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
liefs Els8 opmerkingen:

 1. Weer een mooie blog, Els!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn er nog wel, de goeien! ;-)) Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dave Hakkens ken ik niet. Ik ga eens kijken. De andere mannen kan ik ook zeer waarderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi en wat een leuke tips en linken weer. Om te onthouden. Zeer zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet nog op ons station gaan kijken naar Daan’s kunstwerk... Ben benieuwd.
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik de geweldige mannen (en vrouwen) langs zie komen op tv krijg ik altijd hoop dat het nog wel goed komt met de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!