donderdag 24 januari 2019

Geluk zaaien is gelukkig maken

Geluksplanten en geluksvissen, een update!

Noem het een uit de hand gelopen opwijking maar op iets meer dan 5 jaar tijd hing ik al 378 Geluksvissen op en liet ik al 165 Geluksplanten achter. Op de vissen kreeg ik 70 reacties, op de planten 51.
An sich is dat niet veel maar de reacties die ik wél krijg maken alles goed. Op de één of andere manier komen mijn gelukjes vaak bij mensen terecht die het net nodig hebben. Een oma op weg naar haar kleinkind op het kerkhof, een broer die gaat wandelen om het verdriet van thuis even te vergeten; maar ook een mevrouw die net gaat trouwen, een meisje wiens broer een moeilijk examen heeft, een mevrouw op haar eerste wandeling na chemo... Of een juf die ook zoiets op poten gaat zetten met haar kleuters. Soms krijg ik maanden later een update-foto van een plant, ook kei tof! Mensen delen al baby's van mijn baby-planten uit!

Ik ben zo dankbaar voor elke reactie, omdat ik dan weet dat mijn attentie gevonden is én een nieuwe thuis heeft. Vaak laten mensen gewoon even weten dat ze het gevonden hebben maar soms krijg ik dus hele verhalen mee. Mooie, verdrietige, hoopgevende verhalen.

Ik krijg dan een beetje het gevoel even een lichtje in de duisternis te zijn en daar doe ik het voor. Op naar de 400 en 200 :)

Als je nog twijfelt om zelf iets op poten te zetten: doen! Goed doen doet goed voelen!



 ''Wanneer we plezier maken, leven we werkelijk. In onze vrije tijd ontwikkelen wij ons ware zelf.''
-Agnes Repplier -

Nog een fijne opwijkende donderdag,
Els

Ps: Net een geweldig boek uit: Hotel zonder sterren. Wow, ik wil direct meer van Lara lezen!



5 opmerkingen:

  1. Wel fijn dat je af en toe antwoord krijgt! Nog leuker dat je het met ons deelt! Heerlijk om te lezen. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat zo'n mooi initiatief van je. Op mijn visite kaartje staat: Een glimlach kan je dag veranderen en als ik mijn kaartje aan iemand geef krijg ik daar altijd een glimlachende reaktie op. Ik weet zeker dat je met een sprankje licht iemands leven even kan veranderen. Positieve dingen blijven delen is onze kracht, alleen beseft niet iedereen dat. Hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat vind ik nou echt leuk om te lezen, dat er toch mensen zijn die hebben gereageerd op jou vissen en plantjes. Fijn ook dat ze gevonden werden door iemand die op dat moment iets liefs nodig had.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat je regelmatig reactie krijgt! Ik merk dat ik alles wat ik geef minstens terugkrijg. Van een glimlach tot fijne post (waarvoor dank)!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super plezant moeten die reacties zijn. Ik ben er jaloers op daarom ga ik eens nadenken wat ik zou kunnen doen. Een beetje zon in iemands leven brengen, geeft ook voor jezelf een rijk gevoel. Ja echt, ik ga er werk van maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!