dinsdag 11 juni 2019

De Zonnegloed

Blije beestjes

Zondag gingen we eindelijk naar De Zonnegloed. Dat is een sanctuary waar (verwaarloosde) wilde dieren die niet terug de natuur in kunnen een thuis krijgen voor de rest van hun leven. Dat wist ik. Mijn verwachtingen waren daarom niet zo hoog qua park. Ik dacht eerder aan nood-opvang, zoiets. Maar De Zonnegloed is een prachtig, modern, dier- en bezoekersvriendelijk park.

Het is een groene oase die geurt naar dieren en vlierbloesem, de zon scheen stralend en de dieren straalden mee. Dat klinkt melig maar het was wel zo. De beestjes lagen te soezen tussen de boterbloemen, vlogen rond in gigantisch grote rennen en speelden als kleine kinderen in het water. Ik zag echt nog nooit zo veel happy dieren bij elkaar.

En dat maakte mij happy. Hoewel ik ook wat heb moeten huilen... De redenen waarom elk dier daar terecht gekomen is hangen namelijk, naast veel info over het dier, ook aan hun verblijf; hartverscheurend. Een beer die in een hotel moet dansen ter vermaak van de toeristen, en dat op een plaat waar elektriciteit op staat!?


En nu dolt die met een vriendje in het water. Hartverwarmend hé!
Dus komende vakantie weet u waarheen.
Steun deze lieverds en heb zelf een fijn dagje uit. Win-win.

Mij steunen mag ook nog altijd ;) Er zijn nog bundels en de buttons van reeks 1-2 en 3 zijn nog verkrijgbaar. Per reeks maar ook los, per stuk. Mail me maar. 

Momenteel ben ik bezig in Handboek voor mindere dagen, ook een aanrader!

#dankbaredinsdag
Dankbaar voor al dit moois. En jij?


''Als morgen de wereld vergaat dan zou ik vandaag nog een boom planten''.
-Maarten Luther-

Fijne dag nog,
Els

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 


7 opmerkingen:

  1. Jeetje wat een vreselijk verhaal over een beer die moet dansen op een plaat die hem schokken geeft. Gelukkig dat die nu een beter leven heeft....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, jij bent naar De Zonnegloed geweest! Je verslagje maakt me helemaal blij. Wat is dat toch een fantastisch initiatief... Toen ik er voor het eerst ging, had ik alles ook veel "amateuristischer" verwacht, maar dat is het dus helemaal niet. Ik heb ze nog weten beginnen als kinderboerderij (ben daar vlakbij opgegroeid), maar hoe ze geëvolueerd zijn is ongelofelijk. Het is zo fijn om te zien wat een mooi project ze uit de grond gestampt hebben. Een absolute aanrader voor een dagje uit én een heel mooi doel dat je daarmee steunt.
    Groetjes, Nele

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh tof, ik las al dat het vroeger 'gewoon' een kinderboerderij was.

      Verwijderen
  3. Wat een leed, fijn dat er dit park nu is. Heerlijk om te zien, die stoeiende beren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kende het niet, maar trek er zeker eens heen als we nog eens aan zee verblijven. Bedankt voor de tip. Mooi initiatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk die twee genietende beren!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!