donderdag 25 juli 2019

ASMR...

Oftwel een breinorgasme.

ASMR oftwel een breinorgasme. Breinorgasme is een woord met een foute bijklank maar het zegt wel goed wat het is. Voor wie niet weet wat het is, lees even hier.
Vorige week had ik het al over mijn 'lastige letters': ptss en hsp. Iemand wees me er op dat ik ook de letters e l s heb en dat is waar :)
Maar ik heb ook de letters ASMR, alé hebben, ik ben er ontvankelijk voor. Karel bijvoorbeeld niet. Jij wel?

Als kind heb ik dat al ervaren, vooral als iemand mijn haar knipte. (Jammer genoeg is mijn huidige kapper nogal bruut en heb ik het bij hem nooit.) Het fijne aan de technologie is dat je alles online kan vinden. Dus ook ASMR-filmpjes. Mijn favoriete artiest op dit vlak is ASMRAurette. Zij is er jammer genoeg met gestopt en heeft alles online weggehaald. (De connectie met 'orgasme' maakt dat sommigen mensen de makers van die filmpjes uitschelden enzo, vandaar...) Maar iemand heeft de filmpjes op zijn eigen kanaal mogen plaatsen, dus we kunnen ze nog zien, oef!

Nog even voor alle duidelijkheid: het heeft NIETS met seks te maken. Het is een tintelende sensatie in je hoofd. Meer niet. Hoewel, dat klinkt ook weer zo negatief. Ik las er net een boeiend boek over: Het geheim van ASMR. En dat toont aan dat het ook meer is dan dat.
Er is dringend meer wetenschappelijk onderzoek nodig want het zou onder andere ook ontspannend werken op de spieren. Net wat ik nodig heb. Ik ga dus wat vaker filmpjes kijken. In het boek staan trouwens veel tips om zelf aan de slag te gaan om die prikkels op te wekken en misschien zelf wel YouTube-artiest te worden. Als iemand een filmpje maakt hoor ik het graag!
En wie is er allemaal ASMR-ontvankelijk? Zou het iets met hsp te maken hebben? Super boeiend, ik hou mijn ogen en oren open voor verdere ontwikkelingen.




Life is not about finding yourself,
it's about creating yourself.
-Nieuwsbrief Eva Daeleman-

Hou jullie fris en denk aan medemens en dier.
Nog een fijne opwijkende donderdag!
Liefs Els


Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!

4 opmerkingen:

  1. Oh? Ik heb dat ook wel eens! Nooit van gehoord!
    Tot nu toe geen verband kunnen leggen met de omstandigheden, als ik het kreeg vond ik het ook wel een beetje eng... niet dat het een vervelend gevoel is, maar toch; het zijn je hersenen hè!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het kan geen kwaad hoor, ik vind het wel lekker voelen.

      Verwijderen
  2. Ik kende het begrip helemaal niet. Ik vrees dus dat ik er niet ontvankelijk voor ben. Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!