dinsdag 9 juli 2019

Plaats en tijd en een wasdraad

Dankbare disndag

Karel heeft sinds 1 juli een nieuwe job. En daarvoor moet hij een maand op 'stage' in Brugge. Dat betekent kei vroeg opstaan en kei laat thuiskomen.
De eerste dagen gaf dat me enorm veel stress: ik heb het lastig met verandering, ik maakte me zorgen om hem op de baan,... Nu probeer ik van die extra tijd te genieten door extra veel te lezen. Liefst in de tuin, op mijn yogamatje, onder de was. Dat past nog net.




Zoals ge kunt zien is onze tuin er voor de vogels, vlinders, bijen en poezen. Voor ons is er amper plaats. Elk jaar minder eigenlijk. Plaats voor een ligzetel ofzo is er quasi niet. De tafel staat vol eten voor de vogels. En een wasdraad kon ik wel vergeten. Tot Karel dit tegen kwam. De vogels vinden het niet erg, ze gaan er zelfs op zitten :)

Op mijn matje lees en schrijf ik. Mede dankzij het boek van Geertje. En ik huilde er al tranen met tuiten door dit boek. Het leven is dus best wel goed. Al is de ondergrond soms hard en moet ik oppassen voor vogelkak en vechtende poezen (één of ander erotisch spelletje, denk ik)...

Ik zal blij zijn als die maand voorbij is. Toch ben ik dankbaar.
Gewoon omdat het kan.

Al zijn er weer problemen met de tram en zal ik weer eens met de fiets moeten gaan werken...


''Als je alles zwart-wit ziet, verliest de wereld zijn kleur.''
-Hans Peter Roel in 'Op zoek naar de hemel'-

Ik probeer de kleur te blijven zien, en jij?
Fijne dag,
Els

5 opmerkingen:

  1. Ik vind je tuin er toch mooi uitzien : ) Heb je niet de neiging om toch een plekje vrij te maken voor een fijne stoel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms, even. Maar dan zaai ik weer extra pompoenen of radijzen. En ik kocht prei die ik nog moet planten. Dat betekent extra potten en nog minder plaats voor mij :)

      Verwijderen
  2. Wat goed van je dat je het omgezet hebt naar iets positiefs! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je tuin ziet er uit als een echte geniet-tuin. Fijn. Heel gek trouwens: ik ben toch echt wel een lezer, maar in mijn tuin lezen... dat kan ik niet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Els, een klein paradijs en niet alleen voor de dieren. Een inimini plekje tussen al dat moois is er voor jou toch nog wel te vinden !

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!