dinsdag 27 augustus 2019

#Dankbaredinsdag

Ook als het even niet meezit.

Zondag reden we helemaal naar Hulst. Karel ontdekte daar ooit tijdens een fietsrit een vijver met bomen (lees: schaduw, fris) en dat is ondertussen ons favoriete leesplekje op warme dagen. Maar niet alleen dat van ons, blijkbaar.
Zondag zaten er al mensen en het is daar piepklein dus wij konden er echt niet meer bij. Teleurgesteld dropen we af...
We waren dus voor niets naar daar gereden, hadden voor niets de wandeling doorheen het hoge gras en brandnetels en... gemaakt; gepakt en gezakt met stoeltjes, drinken en koeken én stapels boeken.
Pff...

Moedeloos reden we wat rond in de buurt. Alternatieven waren er niet echt. We eindigden totaal teleurgesteld op een kleine parking vol afval en hondenuitwerpselen (Ruim dat op mensen!). Maar het was te warm om rond te blijven rijden en benzine kost geld en blijven rondtoeren is niet echt ecologisch. Dus zochten we een plekje aan de rand van de parking, onder de bomen met zicht op een maïsveld. We hoorden auto's langsrazen, de geur was soms niet echt aangenaam en mijn humeur ook niet ;)

We begonnen te lezen en na een uur of twee lag Karel te slapen, er babbelden wat fietsers op een bankje wat verder en mijn boek was uit. Het was toen, toen pas, dat ik besefte dat we daar ook goed zaten. Uit de zon, onder de bomen, op een mini stukje proper gras. Het was er geregeld best stil, het was er fris, we hadden boeken en elkaar. En er hoefde even niets.

Lang verhaal om te zeggen dat ik toen besefte dat het niet gaat om wat er al dan niet is maar wel om wat je er over denkt. Want het viel daar best mee, in vergelijking met weet ik veel waar. Het viel tegen in vergelijking met ons ideale plekje maar dat blijven denken levert niets op, behalve een slecht humeur ;)

Nu nog die wijsheid vasthouden en blijven toepassen. Want echt, ons denken bepaalt de wereld om ons heen.

Ik las vanochtend dat deze Banksy in Dover is verdwenen. Zo jammer! Gelukkig heb ik mijn foto van 9/8 nog!

Daarom #dankbaredinsdag: voor dat plekje op die parking, de fijne middag en de opgedane wijsheid.
Wat denk jij over anders denken?

'Het is vaak heerlijk rusten in het gras dat je ergens over hebt laten groeien.''
-Cees Buddingh-


Nog een fijne, warme, hete dag!
Liefs Els


Ps: Nood aan een warme schop onder je kont? Lees: Wat een tijd om alleen te zijn.

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

5 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat die Banksy is verdwenen, maar misschien komt er een nog mooiere voor terug.
    Anders denken valt soms niet mee, maar wanneer het je lukt, levert het je vaak toch voldoening op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoe je uiteindelijk de omslag kon maken. Ik herken het wel: je hebt een bepaalde verwachting, en dat wil je dan ook graag. Dan is het best even slikken als die verwachting niet wordt ingelost. Maar mooi dat je uiteindelijk toch weer tevreden kon zijn met wat er dan wel was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het zijn de kleine dingen die ertoe doen . In een leven van hectiek. Mooi blogje,Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi. Ik herken het denkpatroon. Altijd denken: wat voor iets positiefs kan ik hier uithalen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi optimistisch denkpatroon. Ga ik toepassen. Toch wel niet makkelijk vrees ik. Ik zal heel hard mijn best moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!