donderdag 21 november 2019

dE LeeSclub las: Handboek voor mindere dagen.

Goedemorgen leesclubbers,

Hier gaan we weer! Handjes in de lucht: wie heeft er allemaal meegelezen?
En wie heeft er, net als ik, veel aan gehad?
Blij zo vele handen te zien ;)

We lazen dus het geweldige Handboek voor mindere dagen. Dat gaan we seffens samen bespreken, ik kan niet wachten, maar eerst:


Ons volgende boek: De sterrengever!  Ik heb al veel geweldigs gelezen van Jojo maar dit is toch echt een boek dat er uitspringt; haalt zeker mijn 2019 top 10 (met meer dan 100 boeken op de teller dit jaar zegt dat wel wat!) Het is net als het Handboek een ideaal boek voor op donkere koude dagen als deze. Het geeft je een warm hart, een glimlach om je lippen en goesting om vollenbak te gaan leven. Dat hebben beide boeken gemeen: een zachte schop onder je kont ;)
Ik heb dat wel nodig af en toe, jij?)
We lezen dat boek samen en bespreken het hier op donderdag 9 januari. (Je krijgt wat extra tijd in verband met de feestdagen.) 
Oh ja, de Sterrengever is redelijk recent dus misschien nog niet in de bib of tweedehands te vinden: koop het dan voor jezelf en leg het later onder de kerstboom voor een geliefde. Dubbel plezier! Kan je ook nog doen met het Handboek. Goed voor je budget én het milieu!

Maar vandaag hebben we het dus over het prachtige handboek van de inspirerende Eveline Helmink. Thee en koekjes klaar? Lindebloesem van Piramide en zelfgemaakte speculoos (met een pakje van Aveve, maar toch).
Hier gaan we:

Dit boek ziet er langs alle kanten als een plaatje uit; helemaal mijn goesting. Dus eerst even een applausje voor vormgeefster Annelinde Tempelman.
Daarna een groot applaus voor Eveline. Wat een prachtboek! Dit handboek is een bijbel; een boek om op je nachtkastje te leggen om het altijd dicht bij je te hebben. Mijn onderlijn-potlood heeft overuren gemaakt. Ik sleepte het boek (en het weegt best wel wat) met me mee op de fiets naar het werk, op de tram naar de dokter, in bed… Ik kon het niet naast me neerleggen.

Dit is geen klassiek, positief zelfhulpboek. Dit is een no-nonsens boek vol praktische tips, quotes en wijsheden van mensen van allerlei aard. Helmink tackelt ook een paar wijdverspreide ‘wijsheden’ zoals #regretnothing en #afscheidnemenbestaatniet. Met tips uit haar eigen leven (het roze pluisvest), tips die ze las (Pema Chödrön komt veel aan bod bijvoorbeeld) en haar jarenlange ervaring door haar werk voor Happinez magazine komt zij tot een gigantisch hoge stapel wijsheid die ze met de nodige humor, knipogen en Instagram-waardig vormgeven, voor jou en mij gebundeld heeft.

Ik heb gelachen, gehuild, gegrinnikt (checken of je likes afnemen, de Disneyfilm Coco kijken in de plaats van  ingewikkelde boeken over familieopstellingen lezen,…) en super veel herkend of erkend.

Dit is een boek dat je een hart onder de riem steekt, een schop onder je kont geeft, een troostende arm om je heen legt en ondertussen zacht en lief is voor je ziel. Het lijkt echt alsof Eveline dit boek speciaal voor mij heeft geschreven. Dankzij haar talent en ervaring als bladenmaakster geldt dit ongetwijfeld ook voor jou. Dus gun jezelf dit geschenk en kruip met een dekentje op de bank en verslind dit boek van cover tot cover. Elke pagina is mooi én boeiend en vol wijsheid. Je mobiel hou je binnen handbereik om foto’s te nemen van al die prachtig geïllustreerde quotes; levert je ongetwijfeld meer likes op ;)

Eveline is nog lang niet oud genoeg om zo wijs te zijn maar ze is het toch, dat bewijst ze met haar shortcuts. Ik denk dat het haar nieuwsgierigheid, eerlijkheid, moed en beginners-mind zijn die haar tot deze wijze, inspirerende vrouw hebben gemaakt. Een vrouw die weet hoe ze een pracht van een boek moet afleveren. Dank, dank, dank.



En, wat denk jij? Hou jij ook zo van die no-nonsense stijl? Ik krijg hier pep en goesting van. Ik hoop jij ook.
Lees je weer mee de volgende keer?

En in verband met Sint- en Kerst-pakjes: er zijn nog een paar bundels van mij te koop. Ergens tussen vaalwit en flessengroen is een klein warm lichtje, voedsel voor de ziel, voor iemand die je écht graag ziet. Voor amper 5 euro maak je mij en iemand anders héél blij! Alvast dikke merci!


''Iemand werkelijk helpen is iemand helpen zichzelf te helpen.''
-Paul van den Berg-


Nog een fijne opwijkende donderdag,
Els


Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

4 opmerkingen:

  1. Dank weer voor je tip! Heb Normale mensen ook verslonden, dus ik kijk graag altijd even welke boeken je tipt ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mindere dagen ligt klaar om gelezen te worden. Ik denk erover om het kado te doen aan iemand die veel support kan gebruiken! De sterrengever heb ik net gereserveerd, maar er is veel vraag naar. Bedankt voor je boekentips, X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De boeken sla ik over maar jouw bundel Tussen vaalwit en flessengroen vind ik wonderschoon geschreven. Om te lezen en nog eens! Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!