Recept van mijn grootmoeder
Dit is echt lente: mijn eerste rabarbervlaai van dit jaar. Super makkelijk en gigantisch lekker!Hoe maak je dit zelf:
-bekleed een taartvorm met bladerdeeg, vul de bodem met stukken rabarber (eerst schillen, dan in kleien stukjes snijden)
-daarover giet je 2 tassen kristalsuiker, daarover gaat nog 1 tas bloem (gewone, geen zelfrijzende)
-als laatste giet je hierover 6 (bio-) eitjes die je lichtjes hebt los geklopt met een zakje vanillesuiker
-dit alles gaat dan een halfuurtje in een voorverwarmde oven op 180 graden.
(als je graag een krokantere bodem wil moet je die eerst al wat voorbakken)
Zoals je kan zien heb ik een paar stukjes rabarber apart gehouden. Als je dit met een goede schep kristalsuiker op een laag vuurtje zet heb je snel een lekkere 'rabarberspijs'.
Ik eet dit het liefst warm, direct uit het pannetje. Mijn man eet dat het liefst koud, kwestie van goesting...