dinsdag 31 augustus 2021

Back to...

In mijn geval: werk.

Na een maand vakantie vlieg ik er seffens weer in, met frisse tegenzin ;) Want de vakantie was zo fijn... En een maand vakantie is lang. Dat is een nadeel én een voordeel. Ik heb al mijn vakantie in één keer, van de moeten, net in de dure periode. Maar een maand zorgt er wel voor dat je er eventjes helemaal uit bent. Dus piekt het even vanochtend :) Komt wel goed. Tegen vanavond ben ik het weer gewoon. 


Dankbaar op deze Dankbare Dinsdag. Voor het moois wat is geweest, voor het moois dat nog komt en voor mijn werk. 

Zin in een zalig boek? Lees dan het super fijne boek: Graag gedaan, Noni Blake
 
En als jij of je familie op de één of andere manier ook een nieuwe start gaat maken: veel succes, plezier en vertrouwen!

Welk een genot is het om rust te voelen in het hart van de chaos.
-Virginia Woolf-

Een fijne week gewenst,
Els




Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

donderdag 26 augustus 2021

dE LeeSclub las

Vermoorde onschuld

Goedemorgen Leesclubbers! Thee en koekjes klaar? Het is er het weer voor ;) Blij dat jullie weer mee hebben gelezen, met Vermoorde Onschuld deze keer. Een week later dan gepland maar alla, we zijn er en we kunnen beginnen.
 
Nog eerst even over ons volgende boek, dat wordt De Godden Broers. Een prachtig boek dat me helemaal betoverde. Het is immens mooi qua verhaal en schrijfstijl. Het deed me aan Bart Moeyaert denken, ferm compliment. Dat boek bespreken we hier samen op donderdag 7 oktober.
 
 
Karel leest al zijn ganse leven strips, 'maar strips' dacht ik een tijdje. Totdat hij me wat van zijn favorieten liet lezen. Strips en zeker graphic novels zijn veel meer dan 'prentjes-boeken', dat heb je tijdens het lezen van Vermoorde Onschuld wel gemerkt zeker!? Ik moet nog wel leren om langzamer te lezen, opdat ik dan ook ten volle van de illustraties kan genieten. Nu 'vlieg' ik er vaak door zoals door een roman. Toen ik Vermoorde Onschuld uit had heb ik wel teruggebladerd omdat ik extra wou genieten van sommige prachtige illustraties. Ik moest het verhaal ook even laten bezinken want het is best heavy. Op de één of andere manier raakt het je harder als er naast letters ook beelden te zien zijn hé? Binnenkort verschijnt er een Strip over Anaïs Nin, die heb ik natuurlijk al gereserveerd. Benieuwd! Het najaar ziet er echt veelbelovend uit... 
 
Maar eerst even mijn recensie van Vermoorde Onschuld:
 

Vermoorde onschuld. Scenario: Sylvie Roge. Tekeningen: Olivier Grenson.

 

Als fan van de foto’s van Maria Svarbova werd ik meteen verliefd op de prachtige cover van deze graphic novel. Ik hou ook enorm veel van zwemmen. Dat heeft er al voor gezorgd dat ik De meisjeskleedkamer als één van mijn lievelingsboeken kan noemen en dat zorgt er nu voor dat ik Vermoorde Onschuld aan dat lijstje kan toevoegen.

 

Uiteindelijk blijkt het amper over zwemmen te gaan maar dat kan de pret niet drukken. Hoewel pret een misplaatst woord is om bij dit boek te gebruiken. Hoe graag ik het ook gelezen heb: het leven van de hoofdpersoon Fanny (een jonge, lieve vrouw die dol is op haar tweelingzus) is verre van prettig.

 

We beginnen het verhaal met haar arrestatie op Kerstavond. Hoofdstuk na hoofdstuk reizen we terug in de tijd en zien zo Fanny en haar zus Tania opgroeien, als dochters van een verbitterde, boze moeder. De enige periodes in hun leven die echt fijn voelen zijn de zomervakanties met hun oom en tante aan zee.

 

In tekeningen die tegelijk realistisch en poëtisch zijn, uitgewerkt in een sober kleurpalet met enkele rode accenten, zien we de meisjes opgroeien. We worden meegesleept en ontroerd, we ontsteken in woede, voelen af en toe kinderlijke vreugde en lezen verslaafd verder. Het scenario van debutante Roge is spannend, raakt je in je hart en ziel en smeekt om een verfilming. Al vrees ik dat het moeilijk zal worden om de schoonheid van deze beeldroman te evenaren.

 

Nestel je in de zetel met een dekentje, een kussen (om deze zware klepper te ondersteunen) en een zakdoek. Geniet van de reis die je door dit boek gaat maken. Fanny en Tania vergeet je nooit meer. Bedankt Sylvie en Olivier: jullie samenwerking heeft een parel opgeleverd!


 
Ik hoor graag jullie mening! Lazen jullie al vaker strips/graphic novels? (Hebben jullie nog leestips?) Was je ook zo onder de indruk van het verhaal? Hield je ook zo van de tekeningen en het sobere kleurgebruik? Tof dat Amy ook voor bij kwam hé!? Deed het boek je nadenken over jezelf? Je familie? Eventuele familiegeheimen?
Zo benieuwd naar jullie ervaring!
 
Jullie weten dat ik graag mijn liefde voor boeken deel hé!? Noem het een opwijking ;) Ik deel ze hier op mijn blog, in onze Leesclub, op mijn Instagram (voornamelijk in mijn stories) en op verschillende boekenplatforms (mijn Goodreads zie je in de rechterkolom op dit blog). 
Ik hou van boeken, ze zijn één van de belangrijkste dingen in mijn leven. En er verschijnt zo veel moois! Dat valt niet bij te houden maar ik doe ijverig mijn best.  

In het najaar verschijnen er (onder andere) nieuwe boeken van: Charlotte Van den Broeck, Lara Taveirne, Siel Verhanneman, Griet Op De Beeck, Deborah Levy,... Feest dus! 
Ik vind het heel fijn om te horen of te lezen dat mensen mijn tips (op)volgen. (Als je iets leest dat ik heb aangeraden hoor ik graag je mening!) Deze week ontdekte ik per toeval dat ook de VRT mijn tips leest. Kijk maar even hier. (Tip 8 en 15). Wat een eer!

Het is geen weer om buiten te komen dus nestel je in de zetel met een goed boek. Ik lees momenteel Vos & ik
 
Het geluk behoort aan hen die aan zichzelf genoeg hebben. 
-Aristoteles-

Nog een fijne opwijkende donderdag, bedankt voor het meelezen!
Els 



Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  
 
 
 
 
 
 

dinsdag 24 augustus 2021

Zomaar wat dingen

Wat dingen die fijn zijn:

Zomaar wat dingen die fijn zijn op deze #dankbare dinsdag:
 
*We hebben weer baby-meesjes in de tuin. Ik gok op koolmezen maar ze zijn zo pluizig dat ik het nog niet kan zien. Ze wonen hier niet hoor, daarvoor is ons koertje te klein. Maar ze komen hier wel volop eten. Wij voederen het hele jaar door dus... We hebben tegenwoordig veel mussen, koolmezen en wat pimpelmezen!
 
*We zagen Blue Valentine, een film met mijn favoriete Michelle Williams én Ryan Gosling! Wat wil een mens nog meer ;)? Het is een aangrijpend verhaal, heel goed geacteerd (veel geïmproviseerd las ik). Aanrader.
 
*Ik las: Op zoek naar de moederboom. Dat is echt een boek dat iedereen zou moeten lezen. Zo boeiend en hoopgevend. Het moet anders maar het kan ook anders. Wij moeten de bomen redden opdat de bomen ons gaan redden. 
 
*De zolen van mijn sneakers waren bijna verdwenen dus was het tijd voor nieuwe. Ik kocht, net als Karel vorig jaar, Veja's. In de Supergoods winkel te Antwerpen. Super leuke winkel, er werken lieve mensen én ze hebben ook een winkel in Gent én één in Mechelen! Allen daar heen :) Van de schoenen ben ik heel tevreden, ze voelden van dag één aan als sloefkes. Heel belangrijk voor mij! Ik vind het fijn om minder te kopen én als ik dan toch iets koop is het extra fijn als het duurzaam (en vegan) is. 
 
*In onze vakantie bezochten we, zoals afgelopen jaren, het Wilpark van Han. We deden wederom alles te voet (ook de weg van het park terug naar de uitgang) zodat we het zo veilig mogelijk hielden. We waren er bij opening op een maandag en liepen bijna de hele wandeling alleen. Veilig maar ook lekker rustig. En nog een voordeel: we zagen veel meer dieren dan anders! (Het park is vooral op de dieren gericht, minder op de bezoekers. Dus je loopt kans om ze niet (allemaal) te zien.)

*De zon schijnt nog eens vandaag!
 
*Er zat prachtige post uit Zweden, van de lieve Lotte, in mijn brievenbus!

*Donderdag doen we (een weekje later dan gepland) weer van dE LeeSclub, hoera!
 

 
Sometimes good things fall apart so better things can fall together.
-Marilyn Monroe-

Er is dus veel om dankbaar voor te zijn. Fijn!

Maak er nog een mooie #dankbaredinsdag van,
liefs Els
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   



donderdag 19 augustus 2021

Daar ben ik weer

Vakantie, of niet.

Karel is sinds gisteren terug aan het werk, ik ben nog een dikke week thuis. Dus ik voel me nog wel een beetje in vakantie-modus maar ergens ook weer niet, snap je?
 
We hebben twee mooie weken gehad vol bomen en boeken en thee en taart. We wandelden super veel (onze langste wandeling was meer dan 20 000 stappen). Ik liet 9 geluksplanten achter en las 12 boeken (boekjes). Alvast een leestip: Ademloos
 
We bleven in het land maar sliepen wel 2 nachtjes in de Ardennen en 1 nacht in Gent. Volgens Karel is het pas echt vakantie als je in een ander bed slaapt, is misschien wel een beetje waar. 
 
Ik kreeg 1,5 paniekaanval. Heb ongeveer 1000 keer gelachen, niet gehuild en klom 3 keer op een (telkens andere) hoge toren (vol doodsangsten maar toch gedaan).  
 
We bezochten 4 boekenwinkels en ik kocht 0 boeken, en 1 puzzel. Die 0 is omdat ik stress krijg als ik de stapel ongelezen, nog te lezen, boeken hier in mijn rek zie staan :)
 
Omdat ik nog met een redelijk vers litteken zit zwom ik niet buiten maar wel 3 keer binnen. We genoten van Zomergasten (Alfred was mooi) en God's own country.
 
Eigenlijk deden we gewoon wat we anders graag doen, maar dan meer en soms anders. Zoiets.
 
Dit was de hoogste toren.
 
Ik nam foto's van Maria's, wolken, mosjes, stenen en herfstige bladeren. Ik schreef mijn zorgen weg en probeerde mooie herinneringen met mijn pen te vatten.
 
Ik staarde in het water, zag waterwolken en waterbomen. Stond heel vroeg op en ging soms heel vroeg slapen. 
 
Het was een mooie vakantie, ik ben nog volop aan het bekomen van alle fijne indrukken...
 
To plant a garden is to believe in tomorrow.
-Audrey Hepburn- 
 
Nog een fijne opwijkende donderdag lieverds,
Els
 

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!