dinsdag 8 mei 2018

#Meiplasticvrij

Dankbaar

Op deze Dankbare Dinsdag ben ik iedereen dankbaar die op grote en kleine wijze deelneemt aan #meiplasticvrij!
Wijzelf doen ook mee.
Onder andere door dit:

Wasbaar maandverband! Ik dan toch, hier doet Karel niet aan mee :)
Na bijna 2 jaar zien ze er al iets minder nieuw uit maar ben ik nog steeds kei content! En heb ik al bergen plastic uitgespaard.
Als je op bovenstaande link klikt kan je zien waar ik ze kocht. Ondertussen kan je ze zelfs als bij bol.com bestellen! Waar wacht je nog op!?

''Dooi, met haar zachte overreding is krachtiger dan de hamer van dondergod Thor. De ene smelt, de ander maakt brokken.''
-Henry David Thoreau-

Liefs Els

8 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je er zo blij mee bent. Ik vond het dragen wel okee, maar als ik ze dan moest vervangen miste ik toch het wegwerp maandverband.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maandverband heb ik, gelukkig, niet meer nodig maar we letten wel het hele jaar op dat we geen of in elk geval zo min mogelijk dingen in plastic verpakking kopen. Wanneer zoveel mogelijk mensen meedoen moet het toch zeker ééns tot fabrikanten doordringen wat we willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze heb ik ook niet meer nodig. Maar voor het minimeneerke hebben we herbruikbare luiers. Daarmee wordt ook een hoop afval uitgespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn ook nog eens mooi Els! Mijn moeder had witte, van katoenen badstof (met knoopsgaten?) en die hingen te drogen op het rekje in het trapgat. Vond ik genant wanneer ik met een vriendinnetje naar mijn kamer ging. De vrouwen van mijn moeders generatie voelden het echt als vooruitgang dat er wegwerpartikelen kwamen. Zij ploeterden wat af, alleen al met de was. Zie witte stoffen maandverbanden maar eens netjes schoon te krijgen.
  Ik heb ze gelukkig niet meer nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga wel meer terug in de tijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarschijnlijk heeft mijn zelfgemaakte wasmiddel er mee te maken. Maar na 5 jr verliezen de inlegkruisjes hun zachtheid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ook, ik denk er over om ze eens in de droger te steken?

   Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!