vrijdag 11 mei 2012

Tekenen enzo

Zen

Sinds enkele jaren ben ik terug aan het tekenen geslagen. Denk nu niet dat ik ooit 'voor echt' getekend heb, met sinds bedoel ik sinds mijn kinderjaren. Ik ben zo een van die mensen die dachten dat tekenen ofwel voor kinderen ofwel voor profs was. Niets is minder waar, tekenen is voor iedereen! Je moet tekenen omdat je er lol in hebt, omdat het ontspannend is, omdat het leuk is. Niet om iets moois, of nog erger perfect, te maken. Gewoon beginnen en tevreden zijn met wat er komt.
Wat bij mij helpt om de lat minder hoog te leggen is om papier te hergebruiken (want ik zeg wel: doe het voor de fun, maar mijn kritische zelf is soms een ferme domper op de vreugde...). Gewoon een of ander oud stuk papier, dan moet het niet echt goed zijn en kan je wat meer ontspannen. Laat je maar gaan! En niet vergeten: zen!!!

Heb je geen inspiratie begin dan eens met een kleurplaat. Tegenwoordig zijn er veel mooie voor volwassenen. In het tijdschrift Flow zitten er bijvoorbeeld geregeld.

Echt een bezigheid voor een druilerig weekend!

(links naar jullie eigengemaakte kunstwerken of tips voor online kleurplaten zijn altijd welkom!)

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke tekening heb je gemaakt, helemaal enig met die achtergrond. Ik krijg er ook weer zin in. Hier tekenen en kleuren we ook wat af (maar lang niet zo mooi!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie ook zo creatief zijn, veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tekenen is echt een manier van ontspanning! Ik kan het soms niet laten om een leuke kinder kleurplaat in te kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!