donderdag 25 september 2014

Daily doodlen...

We gaan weer op-wijken ;)

En we blijven een beetje in de sfeer van vorige week.
En we gaan een beetje in jouw richting José!

Want we gaan:Doodlen (?) met Taro Gomi. Leuk vind ik dat! Ik hou van tekenen, al 'kan' ik het niet. Met 'kan' bedoel ik dat ik het nooit geleerd heb en dat het mij ook wel eens is gezegd dat ik het niet kan.
Maar net zoals bij Carla Sonheim draait het hier om de fun en het stimuleren van mijn creativiteit. Plots blijkt dan dat ik het wel 'kan'. Iedereen kan het! Probeer maar.
En soms is het gene vette maar soms ben ik echt content van wat ik getekend heb. En meestal was het fun om te doen, dus wat wil een mens nog meer!


Er staat al 'teen en tander' en jij vult het aan naar eigen 'goesting'.


Het is al mijn 2de keer dat ik de kalender doe en moest ik meer tijd (en geld) hebben dan deed ik ook de placemats en kocht ik mij wat kleurboeken voor volwassenen.

De tijden zijn aan het veranderen hoor, in mijn richting nog wel, hoera! Deze week viel het mij meerdere keren op: kleurboeken voor volwassenen, mannen op naai-cursus, een pluktuin bij ons in de buurt, iedereen maakt confituur enzo,...
Waar ik vroeger (buiten blogland) meestal rare 'goestingen' had, begin ik meer en meer initiatieven te ontdekken die mijn goesting zijn: geweldig! En niet omdat het mijn goesting is maar omdat ik denk dat het goede dingen zijn. Niet omdat ze in mijn lijn liggen maar wel omdat ze in de lijn liggen van lief zijn: voor de aarde, de dieren, de mensen om je heen, jezelf, ...
Kan niet slecht zijn he!?

Ondanks het alarmerende wereldnieuws dagelijks blijf ik hopen en geloven.
De liefde overwint.
Nem!
Ik heb gezegd.

Hebben jullie ook al van die 'veranderende-tijd-dingen' opgemerkt?
Zo ja, wat?
Als tegenwicht voor al het slechte nieuws hoor ik graag wat hoopgevends, dus laat maar horen...

With the new day comes new strenght and new thoughts.
-Eleanor Roosevelt-

Doodle ze,
liefs Els


13 opmerkingen:

 1. O kan jij niet tekenen? Ik vind je werk altijd geweldig leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hier nochtans een leuk varkentje wat bewijst dat ge wél kunt tekenen ;-)
  En ik heb het ook al gemerkt, die veranderende mentaliteit... De breiles die ik gisteren gaf, was aan een dame die vorig jaar haar neus nog zou opgetrokken hebben voor zelfgemaakte dingen. En nu is het "hip". Ik vind het leuk om niet altijd meer als "alternatieve tante" bekeken te worden ;-))), ook de meer modieuze madammen gaan back to basics !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik merk het zeker, er wordt meer gedeeld, doorgeven, uitdelen en lenen van spullen is niet meer dom en zelf maken is stoer. Grappig dat blogland hier al langer op voorliep, kom maar op wereld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Els, jij tekent juist zo leuk!! En je hebt een eigen stijl, super!
  Ik ben ook heel blij met meer zelfmaak en gezelligheid... Hier in het dorp merk ik het alleen ( nog ) niet helaas... Maar ik ga gewoon lekker verder met m'n kneuterige dingen, ik word er in ieder geval blij van ;-)! Veel liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wil ik je eens leren wat "nietkunnentekenen" is? Ik ken er zo één!
  Gij tekent geweldig... ik wou dat ik dat kon! (helediepezucht!)
  Enne .... lang leve blogland met zijn raregoestingmensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yay, en of jij kunt tekenen!
  Iedereen kan een beetje doodlen want het is je eigen creativiteit die door je vingers vloeit, dus nooit slecht ;-) en hé als Rothko met een zwart canvas wereldberoemd kan worden en miljonair, god weet hoe ver jij het dan nog schopt ;-)
  DikkeDoodleKnuffel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou jij kunt echt wel tekenen en ook super orgineeel ,nee daar hoef je echt niet over te twijfelen ,lieve gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik kan ook niet tekenen en toch doe ik het veel. En al zijn het geen echte kunstwerken : ik vind er toffe dingen bij en ik geniet ervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit zijn ook echte-elsjes!!! :-)
  Een pluktuin bij jullie in de buurt, de max!!!
  Knuffel, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! De kleurboeken voor volwassenen zijn geweldig, kleuren is niet alleen voor kindjes. Ik heb een aantal boekjes met in te kleuren mandala's, het is echt leuk om te doen. En heel ontspannend. Nou is het voor mij zowiezo een gevoel van veranderende tijd, zeker nu ik moeder ben. Ik merk toch een verandering in het "voelen", geniet ook meer van de kleine dingen.
  O ja, en wat is kneuterig? Is in ieder geval helemaal niets mis mee! Ga vooral door met dingen die jij fijn vindt! Liefs, Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is je dailly doodle boek leuk!
  Nu gaan er allerlei blogsters NOg meer tekeningen van jou krijgen.
  En die zijn goed! (dat weet ik uit ondervinding)

  Heel mooie post hebt jij bezorgd bij Ingrid. Sjiek zwijntje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh lieverd ik zie gelukkig al jaren de goede initiatieven, de glimlach van een vreemde en al die dingen die het leven leuker en beter/gezonder maken. Je hoeft het alleen maar te willen zien en het kan natuurlijk dat het in een nederlandse stad net wat makkelijker is om ze allemaal te zien. Knuffies! Ennuh je tekent leuk! Ik heb al enkele echte Els'en in mijn bezit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jawel, hier op de Veluwe in ons eigen Kippendorp is er laatst voor het eerst (en ik dacht dat dat soort nieuwe dingen hier zo ongeveer een halve eeuw later eens "in" zijn, maar dat valt dus reuze mee) een Repair Café gehouden, goed voor het milieu en voor de eigen portemonnee. En iedereen maakt jammetjes, ook hier en nog beter, want ik maak ze niet, ze worden dan verkocht in van die leuke stalletjes langs de weg, Oma's jam :) Iedereen kan tekenen, jij ook, mooie doodles!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!