donderdag 25 april 2013

De lente is een nieuw begin

Woorden en wandelen

Ik ben gek op de boekjes die we hier vonden. Wat een wijze, mooie, ontroerende pareltjes!


Ik had er nog nooit van gehoord maar het was liefde op het eerste gezicht. En ik heb er weer iets om te verzamelen bij :)

Een stukje uit dit boekje:
....dan springt nieuw leven tevoorschijn uit alles wat groeit...waardoor we weer vertrouwen krijgen en opnieuw gaan geloven dat dit altijd zo geweest is en steeds weer zo zal zijn...

Geweldig mooi en wijs he.


Om die lente en het mooie weer te vieren gingen we gisteren wandelen op 'mijn  geboortegrond'. Dit stuk van ons dorp was vroeger eigendom van de familie van mijn vader. Het ligt ook achter mijn ouderlijke thuis en aan de andere kant van het dorp, waar mijn 'home' nu is.
Alles is er veranderd maar ergens nog steeds hetzelfde gebleven.

Dus reden we er met de auto naar toe en deden nog eens 'den toer van toen'. Toen ik nog thuis woonde en onze hond nog leefde deed ik die toer ook wel eens met Karel. Maar eigenlijk is het echt mijn toer.

Toen ik jonger was, zo tussen mijn 10 en mijn 18, deed ik die toer 1000...en keren. Alleen met mijn hond, door weer en wind. Ik ben er zeker van dat dat wandelen, dat alleen zijn in die natuur én alle boeken die ik in mijn leven verslond mij gevormd hebben. Gemaakt hebben wie ik nu ben.

Ik was geen groepsmens, geen lid van clubs, ik paste eigenlijk nergens. Was altijd anders dan de rest en hoorde nergens thuis. Behalve daar, in die polders.
Mijn roots lagen daar en dat voelde goed.
Het stappen, alleen met mijn gedachten deed deugd en maakte me wijzer.

Ondertussen heb ik mijn plek al een beetje gevonden: naast Karel, hier in ons eigen Thuis en tussen jullie én onder de wolken :)

Dat is iets dat een jaar bloggen mij ook bracht: een plaats waar ik mijzelf kan en mag zijn én waar dat goed gevonden wordt. Merci daarvoor!!!

Vergeet de give away niet, morgen trekken we een winnaar...Happiness is a form of courage.
-George Holbrook Jackson-

En vooral ook een bewuste keuze.
-toevoeging van mijzelf-

Maak er een zonnige donderdag van
liefs Els11 opmerkingen:

 1. Wat mooi lieve Els! Blij om jou te leren kennen, je bent zo'n fijn mens!
  Liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hè, van die stukjes die je dan leest en waarvan je denkt , ja zo is het. Even stilstaan en het op je laten inwerken. Ik heb dat ook vaak bij uitspraken van de beroemde poeh beer.
  Bijvoorbeeld deze

  What day is it? asked Poeh
  It's today, squeaked Piglet
  My favorite day, said Pooh

  En zo zijn er nog veel meer prachtige.
  Ik was al fan van hem toen ik nog de MAVO zat.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je wat grappig is? Ik heb laatst allebei de boeken van Winnie de Poeh gelezen en dit staat er helemaal niet in. ;-)
   Maar het is wel een mooie uitspraak.
   And I love Piglet very much!

   Verwijderen
 3. Wat prachtig geschreven lieve Els. Wat fijn dat je toen (en nu nog steeds) zo'n plekje hebt waar je helemaal jezelf kunt zijn en jezelf hebt kunnen vormen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat mooi! En ik herken het gevoel wel ;-) Ook nooit een groepsmens geweest, scouts en toestanden begrijp ik nog steeds niet, maar voor ieder is er wel een plaatsje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dat weer mooi gezegd!! Ik ben ook totaal geen groepsmens, voel me ook op veel plekken niet thuis. En hier inderdaad wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh els wat verwoord je dat mooi ook ik ken dit gevoel ,maar fijn dat jejezelf kan zijn je bent een geweldige meid en ik ben blij dat ik je heb leren kennen ,maar met dit bloggen zijn er veel gelijkgestemde en dat is heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zouden mensen net als jij en ik graag bloggen? Want ook ik herken veel in je verhaal en lees maar hierboven...we zijn niet alleen. Heerlijk dat wij elkaar hier vinden. Lieve groet petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er zijn veel mooie mensen en jij bent er een van!
  Xx De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat bijzonder mooi en waar, in blogland mag je zijn wie bent, gewoon je lieve mooie zelf! Je bent een prachtmeid Els!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je dat ontzettend mooi opgeschreven!
  En er ook nog mooie foto's bij gezet.

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!