zondag 23 maart 2014

Veel vogels!

De vogelwandeling...

Vanochtend was het zo ver, om 10 uur stonden wij aan Fort 4 te Mortsel (Antwerpen) voor een heuse vogelwandeling onder leiding van een gids! Jaja, ik wordt 'echter' met de week ;)
Enne, die wandeling was helemaal gratis, tof he! Als je ook eens zo een wandeling wil maken moet je kijken op de site van CVN. Daar kies je dan je provincie en wat je wil doen. Onze wandeling werd georganiseerd door VMPA. Natuurpunt doet het ook en er is ongetwijfeld ook zoiets dat in Nederland wandelingen doet.
Ik vind dat knap, mensen die op een zondagochtend 2 uur van hun tijd willen geven om ons gratis wat bij te leren! Mijnheer de gids van vanochtend: dikke merci!!!

Ons boekje is dus plots wel heel wat vogels rijker :)
Wat zagen wij allemaal: Reiger, Canadese ganzen, Tjif Tjaf, Pimpelmees, Koolmees, Winter Koninkje, Wilde eend, Kuifeend, Meerkoet, Waterhoen, Houtduif, Merel, Turkse tortel, Witte duif, Ekster, Kauw, Fuut,...
(ik hoop dat ik alle namen juist geschreven heb..).

Van sommige heb ik zelfs een foto, jullie raden wel wat wat is denk ik:
Daar sta ik dus graag voor op, op zondag!

Ahja, duimen jullie straks weer mee voor 'het scrabble toernooi'? Ik won dankzij jullie al 3 keer op 3 :)
En duimen jullie ook dinsdag?
Merci!!!

Nog even iets anders. De 4de is het weer zo ver en deze keer word ik al 35!!! Echt oud dus ;)
Wie zin heeft mag me altijd een verjaardagskaartje sturen, ik ben namelijk dol op post (wisten jullie nog niet he ;) )! Vergeet niet je eigen verjaardag én adres te vermelden.
Enne, niets voor niets! Er hangt een give away aan vast!!! Wel 3 zelfs.
Ik geef namelijk 3 zelf-versierde schriftjes weg:Met Echte Elsen natuurlijk! En op handtas-formaat, heel nuttig dus :) Voor al jullie dromen, gelukkige gedachten of gewoon dingen die fijn zijn.
Mijnheer de gerechtsdeurwaarder zal, willekeurig, 3 kaartjes kiezen en die dames hebben dan gewonnen.
De post die ik al mocht ontvangen doet ook mee hoor, gene paniek. Enne, een simpel kaartje is meer dan voldoende!

Wanneer heb je voor het laatst
iets voor het eerst gedaan?

-?-

Alé, geniet nog van jullie zondag!
Liefs
Els12 opmerkingen:

 1. Wat een leuke wandeling... zoiets is met honden niet te doen. Jammer toch wel... De gids zou mij zien komen met mijn vogelopjagers! ;)
  Ik wil heel graag zo'n boekje winnen en met heel veel plezier jou een verjaardagskaart sturen... Op naar een echte Els in mijn handtas!
  Fijne zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker ga ik dinsdag aan je denken xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 35? Wat lekker jong nog!
  Ook hier in Nederland veel van dit soort wandelingen, heerlijk!
  met groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tuurlijk duim ik voor je dinsdag! Enne 35, is best een fijne leeftijd, ik kan het weten! Ben het zelf op dit moment ook... Zo'n wandeling is heel leuk lijkt me, zeker als je allemaal van die mooie vogels ziet! En volgens mij heb je ook geboft met het weer, het is de hele ochtend droog gebleven volgens mij. Liefs, Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik duim ook de 25ste.

  Mooie wandeling. Mijn vader was een vogelliefhebber, en nu wordt mijn dochter ook meer en meer er één. ze heeft zijn groot vogelenboek geërfd van em en probeert elke dag nieuwe vogels bij te ontdekken. zo'n wandeling is zeker iets voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De 25ste doe ik duimen voor je. Ik weet wat het is, gedachten op nul en gewoon over je heen laten komen.

  Kaartje sturen ga ik zeker doen, omdat je er zo van houdt, maar ik doe niet mee aan de loting. Hebben andere meer kans erop.

  Vogels heerlijk! Vaak ga ik ook vogels spotten met boekje in de hand. De "kuif eend" is zo moeilijk om fatsoenlijk op de foto te krijgen want ze zijn snel en zo bewegelijk.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het stond al op de agenda hoor, die verjaardag van jou :-) Mijn duimen zijn al extra aan het oefenen voor morgen! Wat fijn die wandeling! Foto's zijn weer prachtig! Liefs en scrabble ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het boekje gevuld geraakt; en ik stuur je ook graag een verjaardagskaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Els,

  Ik heb zonet op mijn blog iets over jou geschreven. Ga je even kijken en laat je me weten wat je ervan vindt? Als je het liever niet hebt, verwijder ik het.

  Veel goede moed morgen,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk zeg dat je zoveel vogels kon bijschrijven. Ken je het boek De Jaarlijst? Dat is een prachtig boek over vogelaars!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!