donderdag 31 augustus 2017

dE LeeSclub las...

...een kleintje

Hier zijn we weer, donderdag boek-tetterdag! Olé! Thee en koekskes klaar? Daar gaan we!

We lazen De zonde van de vrouw en ons volgende boek wordt: The Hate U Give.
Een geweldig actueel boek. Ver van mijn bed maar daarom zo nuttig om te lezen. Wat voor mij ver weg is is voor een groot deel van de mensheid dagelijkse kost.
(Moest Trump kunnen lezen dan zou ik hem dit boek aanraden.)
Ahja, we spreken hier terug af op donderdag 12 oktober.

Maar dan is het nu tijd voor Connie.
Een bekentenis: ik lees alle boeken die ik met jullie samen lees al eens op voorhand. Ik wil zeker weten dat ik jullie iets goed aanraad. Smaken kunnen verschillen maar ik moet in ieder geval fan zijn van het boek.

Ik ben fan, dikke fan, van Connie (opwijking) maar dit boek stelde me toch wat teleur. En dit is dus het eerste boek dat ik niet op voorhand las :( Ik bleef op mijn honger zitten. Er staan boeiende dingen in maar het voelde voor mij telkens te kort, maar een proevertje. Ik kreeg zin om meer biografieën te lezen, dat is dan wel weer positief.

Ik herkende me wel in de beschreven vrouwen. Ze hadden bijvoorbeeld allemaal een soort van straffen, strenger zijn voor zichzelf dan een God of vader zou doen, van zichzelf gemeen. Op mijn slechtste momenten neig ik soms ook naar een vorm van vernielzucht van mijzelf. 'Neig ik naar' zeg ik wel... Ik kom niet in de buurt van deze vrouwen maar herken de drang wel. Ik heb mijn therapie en Karel als tegenwicht. Dat lijkt mij het ideale tegenwicht dat iedereen zou moeten hebben.
Blijft de vraag of kunst ongelukkig maakt of dat je ongelukkig moet zijn om goede kunst te maken?
Ik hoop dat iedereen die met een gat in zijn hart/ziel moet opgroeien (een gat gerecreëerd door het onvermogen van een moeder/vader of beiden) een persoon mag tegenkomen in zijn/haar leven die dit gat niet gaat kunnen vullen maar toch heel veel moois rondom dat gat kan plaatsen opdat het gat op de duur minder gaat opvallen...
En in het allerbeste geval ben jij zelf die persoon.

In verband met het boek: ik neem Connie niets kwalijk. Té grote fan, ik kan het gewoon niet ;) Nee hoor; ik begrijp waarom het boek is zoals het is. Het is ook als een proevertje bedoeld, een opstapje naar meer lezen over (of van) deze vrouwen, of andere boeiende Madammen.
Daar ga ik vandaag aan beginnen, en jij?

''Soms bevinden de dingen die je tegenhouden zich alleen in je hoofd.''
-Tara Brach-

Liefs Els7 opmerkingen:

 1. Hier een reactie waar je eigenlijk niks aan hebt want we hebben geen van twee meegelezen. We hadden vakantie en dan komt er van lezen helemaal niks. Ik ben al blij dat ik een tijdschrift dat ik ter plekke altijd koop af en toe eens in kan kijken. Het nieuwe boek gaan we weer halen in de bieb hoor ( en ook lezen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze keer doe ik ook mee, ik heb al even gegoogeld en 'the hate u give' hebben ze - gelukkig - in de bib. Lijkt mij een interessant boek. Bedankt voor de boekentips en sowieso tot 12 oktober. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het 'nieuwe' boek heb ik gereserveerd in de bibliotheek. De zonde van de vrouw heb ik niet gelezen, want het was niet voorhanden. De afgelopen weken heb ik vaak en veel gelezen en dat doet mij goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dus geen fan van Conny...Ook dit boekje kwam ik niet blij door. Op naar de volgende :) Ga m bestellen!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een stukje van het boek gelezen
  Een stukje toen nog wat verder gebladerd. Ik kwam tot de conclusie dat ik het helemaal niks vond
  Ha lezen moet leuk zijn os het motto van mijn echte leesclub. Dus
  .. weg er mee
  En wat is het toch goed dat smaken verschillen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een stukje van het boek gelezen
  Een stukje toen nog wat verder gebladerd. Ik kwam tot de conclusie dat ik het helemaal niks vond
  Ha lezen moet leuk zijn os het motto van mijn echte leesclub. Dus
  .. weg er mee
  En wat is het toch goed dat smaken verschillen

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!