woensdag 30 januari 2013

Mooie woorden en wolken...

en hele lieve madammen

Oh, wat ben ik weer verwend! Met 2 keer wolkenpost in onze brievenbus!
De eerste brief was van Susan, de meeste zullen haar wel kennen. Een toffe madam, met leuke blogs en lid van de wolkenclub.


Fijn he, echte wolkenpost! De stempel had ik al op haar blog gezien, ik was laaiend enthousiast en een paar dagen later lag hij, met witte inkt (had ik nog niet) in de brievenbus...
Merci, merci!!!

De 2de envelop was van Nanabee, wie haar nog niet kent moet zeker eens op haar mooie en super fijne blog een kijkje nemen. Ga haar maar ineens volgen, nog beter. Want als je ziet wat ze voor mij gemaakt heeft ga je ook aan de slag willen en binnenkort plaats ze de werkbeschrijvingen op haar blog!


Wow he! Ook wolkenpost! Zo mooi allemaal!!! Het kaartje met kantje, de klavertjesvier, de wolkenmagneet, de zonnetjes, vogeltjes,....
Ik ken haar nog maar pas, maar sinds ik haar ken heb ik al lekkere taart gegeten en warme melk met honing gedronken (op verplaatsing) én geweldig mooie dingen bijgekregen om ons huis te 'pimpen'.
Jaja, blogland is een mooi land :) Dikke merci Nanabee!!!

'Lid' worden van de wolkenclub kan nog altijd, hoe meer zielen hoe meer vreugd :D

Ik ben ook aan het wolvilten geslagen, dankzij Marloes. Dit zijn mijn eerste probeersels:Ik doe dat met een koekjesvormpje (een tip van Rok en Rol). Als ik nu eens iets wil maken waar ik geen vormpje voor heb, hebben jullie daar tips voor? Minder dikke dingen maken zou ook al mooier zijn denk ik, niet? Wel fijn om je eens af te reageren, rammen met die naald :)

Morgen gedichtendag: woehoe!
Om af te sluiten dus een gedicht, willekeurig eentje van Herman de Coninck. Op weg naar zijn eigen plein ;) 
Hij heeft er zo veel mooie en dit past bij het net afgelopen weer, dus...

Winter

Winter. Je ziet weer de bomen
door het bos, en dit licht
is geen licht maar inzicht:
er is niets nieuws
zonder de zon.

En toch is ook de nacht niet
uitzichtloos, zolang er sneeuw ligt
is het nooit volledig duister, nee,
er is de klaarte van een soort geloof
dat het nooit helemaal donker wordt.
Zolang er sneeuw is, is er hoop.


Mooi he! Geniet er van en maak er morgen een poëtische donderdag van,
liefs Els
24 opmerkingen:

 1. Leuk dat je aan het vilten bent! Kijk maar uit, je hebt er zo weer een liefhebberij bij ;)....
  Zonder vormpjes is het meer een kwestie van boetseren met je viltnaald;
  gewoon proberen,Succes! Liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey lieverd altijd fijn om te horen dat post goed aankomt. Ja deze keer echte wolken post op alle fronten zelfs toiletpapier hihi. Maar een kaartje met wolken, een envelop met wolken en natuurlijk niet te vergeten de wolkenclub stempel. Heel graag gedaan hoor lieverd!
  Je andere post is ook erg leuk en wow aan het wolvilten, ik zag op de kerstmarkt in Keulen iemand dat doen in de kunstenaarswijk, heel bijzonder! Ben benieuwd wat je allemaal gaat maken. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vilten lijkt me ook wel leuk!
  Lang leve lieve post, lang leve mooie wolken, het was weer een mooi wolken panorama vandaag met heel veel variatie :)
  Ik ga morgen gedichten voorlezen, we besteden er ook elk jaar even aandacht aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi gedicht weer!! Leuke post, doet een mens goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja dat wol vilten heb ik ook wel eens gedaan. Leuk om te doen, maar bij mij bleef het alleen bij bolletjes.... Goed idee zo in zo'n vormpje.
  En vandaag moest ik weer aan jou denken toen ik naar boven keek. Twee roze wolken! En attendeerde mijn collega erop, die zei toen 'jee jij let daar ook op op dat soort dingen'. En toen moest ik gniffelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, hoi, vilten ooit eens samen met de zussen een workshop gevolgd, begon met het maken van een lieveheersbestje, eigenwijs die ik ben begon ik gewoon met een kabouter. Nog gelukt ook! En de wolkenclub daar moet ik ook maar eens lid van worden, mijn blog bevindt zich tussen hemel en aarde, en wolken die horen er dan bij. Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super fijne post! Ik wist dat Susan zo'n stempel voor je gemaakt had maar ik mocht natuurlijk niets zeggen :P Hij is echt super tof! Dat wolvilten lijkt mij ook erg leuk om te doen maar ik heb al zooooooveel dingen die ik doe dat ik niet zou weten hoe het er nog bij zou passen qua tijd. Zaten er maar meer uren in een dag! (of zou ik maar met minder uren slaap toe kunnen komen dan is het probleem ook opgelost haha) Je eerste projectjes zien er alvast mooi uit! Wat een mooie kleur wol ook. Wat ga je er uiteindelijk mee doen? Ik zag ook ergens in Blogland iemand die prachtige miniatuur-hondjes kon maken met wolvilt. Lijkt me wel super moeilijk maar wel erg schattig! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee wat ik er mee ga doen...
   En ja, die Susan :)
   Meer uren zouden hier ook van pas komen!
   Liefs Els

   Verwijderen
  2. Hihihi ik had die van jou en van onze lieve tante samen verstuurd en tsja wist dat die van jou later aan zou komen...dus had verzocht nog even niks te verklappen. Knuff!

   Verwijderen
 8. Leuk postje heb je ervan gemaakt. Blij dat je blij bent. :-)De werkbeschrijvingen komen er één van de komende dagen op hoor maar 'k heb tot hier toe nogal weinig blogtijd gehad. Wat wordt jij toch elke week verwend met post! Wolvilten wil ik ook eens proberen maar ik heb momenteel nog te veel andere projectjes lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig goed gelukt en slim die vormpjes ,leuk hè om te doen .
  Hoe meer je het doet hoe makkelijker het gaat ,liep een beetje achter met lezen ,beetje druk geweest ,gezellig weer je blogje live groet marloes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf oefenen! Zal nog wel lang duren eer ik jouw niveau ga benaderen...

   Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!