donderdag 31 maart 2016

Boeken, boeken, boeken

Leve de bib en boeken

De Jezus in mij blijft één van mijn opwijkingen. Soms is dat vermoeiend, almaar goed willen doen voor alles en iedereen. Vermoeiend voor mij én Karel, die ik ijverig meesleur in al mijn wilde plannen en avonturen ;)
Maar veel vaker is er niets vermoeiends aan, zoals naar de bib gaan. Wie nog geen lid is van een openbare bibliotheek moet dat heel snel worden, je weet niet wat je mist! Enne, de bib kan je hulp gebruiken, hier in België en in Nederland is het niet veel beter, denk ik.
Gewoon lid worden is al goed, een affiche aan je raam hangen nog beter.
En voor diegene die al lid zijn: als je naar de bib gaat ontleen dan het maximum aantal boeken, elke keer. Het kost je niets en de uitleen-cijfers van de bib gaan de hoogte in. Wat dan weer goed is voor de mensen die het belang van de bib afleiden uit de droge cijfertjes... Voor mij is de bib veel meer dan cijfertjes, veel meer zelfs dan boeken. Het is een geweldig uitje (gratis), je kan er vaak boeiende lezingen bijwonen, je ontmoet mensen uit je buurt, je kan er de krant lezen, op de computer werken, in alle rust en stilte lezen, ....

Zelf zijn wij lid van 3 bibliotheken en wij lenen giga veel dingen: boeken, muziek, cd's, dvd's, strips. Alles dat ik op tv of in een tijdschrift ofzo tegenkom en dat me boeiend lijkt schrijf ik op. In de bib ga ik dan op zoek en ontleen het. Vaak valt het tegen (niet erg, toch gratis) maar geregeld ontdek ik zo nieuwe pareltjes. Ik laat me ook graag verrassen door boeken die ik niet ken en op aanraden van de bib ontleen. Zo maar wat snuisteren en dan vol lees-goesting met een stapel moois naar huis, gratis winkelen, fijn!


Over lezen gesproken, ik ben voor de tweede keer in Rabbit Hayes bezig, geweldig mooi hé!? Nog mensen bezig in het LEeSclub boek? Je hebt nog tijd tot 14 april hoor...
Voor ons volgende boek wil ik eens iets anders proberen. Zelf lees ik ook graag young adult boeken, zin in? Ik heb er 3 geweldige geselecteerd en vroeg me af of jullie zin hebben er één uit te kiezen:


Laat maar horen. Dat boek lezen we dan na de 14de, ok?

Oh boeken lezen en boeken krijgen/kopen: #Dingendiefijnzijn. In dat verband: merci Oma Marloes en Jeanne voor de geweldige verjaardagsboeken! Dikke kus!!!


Maak er nog een fijne leesdag van lieve Madamen!
(Ik ben vandaag nog eens vrij, morgen dan wel werken om 5.30 uur maar alla;) )

Je hoeft geen wereldrevolutie te ontketenen.
Ook het kleine draagt de eeuwigheid in zich.
-Henri Hemelsoet -

Nog veel opwijking-genot,
liefs,
Els


13 opmerkingen:

 1. Ik ben ook absoluut fan van de bib en lid van 2 bibs én voorleesvrijwilliger in één van die bibs. Naar de bib gaan maakt me altijd blij.
  Wat jouw young adults lectuur betreft: ik lees alle genres graag en laat me graag verrassen. Eén klein vraagje: kan je de titel van het volgende leesclub-boek iets vroeger laten weten? Ik krijg de door jou gekozen boeken nl. niet altijd snel vast in de bib.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Speciaal voor jou kies ik daarom nu al met jullie een boek, ipv te wachten tot 14 april :)

   Verwijderen
  2. PS: ik kies voor 'ik geef je de zon'

   Verwijderen
 2. Ik ben ook lid van de bib, heerlijk ook tijdschriften leen ik graag enn knutselboeken en kookboeken, al ben ik niet zo'n kokkie maar plaatjes kijken is ook al leuk. Ik heb nog nooit zo'n mooie promotie voor ed bib eglezen. Je moet het naar de centrale sturn dan kunnen ze het in een van hun folders zetten. Echt ik meen het.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 14 april, dat ga ik misschien wel redden! Eerste hoofdstuk kwam binnen hoor!! Nu de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja was een mooi boek de 9 dagen , ik denk dat ik voor geef me de zon ga .
  Ik hoor het wat het gaat worden els ,fijne post weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga er gauw in beginnen. Dankzij ontleen Esther die me steeds haar boeken leent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben al lid sinds mijn tweede... Dus I LOVE the bib! Ook Sophie is lid. Samen heerlijk boekjes uitzoeken voor haar en thuis samen lezen. Tijdschriften, hobbyboeken, leesboeken, van alles sleep ik mee. Nu met te weinig concentratie is het even Harry Potter voor de tigste keer maar ook dat lezen is fijn. Een fijn weekend samen, x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hiep hiep hiep voor de bieb! Wij zijn ook lid. Ik schrijf altijd bieb en wij lenen, jullie ontlenen, haha, grappige verschillen. Lees ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfff... ik sta ongelooflijk achter met de leesclub... heb nog steeds Millie niet uit ... dit komt niet goed!:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!