donderdag 17 juli 2014

Groenten eten

Onze 'tuin'

Volgens bepaalde mensen hebben wij geen tuin, maar gewoon een koerke. Laat dat 'onzen buiten' vooral niet horen, die waant zich een echt tuin-oerwoud ;)
Dus ondanks het feit dat wij geen zand op de grond hebben (is dat de definitie van tuin?) hebben wij wel zand in potten! En daarin kweek ik vanalles, dat is mijn op-wijking van de week! Zondag zagen jullie al 'teen en tander', nu volgt er nog wat.
Ondertussen aten wij wel al wat ajuinen op en 1 radijs, 1 raap en 6 preis (?). Luxe hoor, zo uit eigen tuin. En goed voor de lijn, zo kleine porties ;)

Als je zelf niet veel plaats hebt: alles groeit in potten, gene schrik! Zelfs prei, wat volgens de mensen van de winkel niet mogelijk was :) Groot en veel gaat het niet worden maar je moet dat doen om fier te kunnen zijn op jezelf en ondertussen lekker zen bezig te zijn. En het is nog gezond ook!

Knolselder.

Prei (die al op is).

Kruiden om thee te maken.

Artisjok, eerste keer!
Gekochte plant.

Zelf gezaaid, nog lekkerder ;)

Bietjes, ook zelf gezaaid.
Vijgen. 
Daarnaast hebben we nog veel bloemen en boompjes, insectenhotellen, vogels die op onze tafel gevoederd worden, ons mini vijvertje, .... We hebben veel behalve plaats voor onszelf ;)
Och, als we dan eens buiten willen liggen of zitten zullen we naar een of ander park/zomerbar/terras moeten, ook niet slecht ;)

Wat echt moeilijk is, en echt geweldig,
is opgeven om perfect te willen zijn
en beginnen met jezelf te willen zijn.
-Anna Quindlen-

Geniet nog van het mooie weer!
Fijne opwijkende donderdag,
liefs Els

14 opmerkingen:

 1. Hmmmm lekkerlekkerlekker.... Groot gelijk dat ge uw "koerke" zo gebruikt !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist hartstikke handig om alles in potten te kweken! Misschien ook wel minder last van slakken, of niet? Wel jammer dat je er zelf niet meer bijpast ;-)...
  Het ziet er allemaal heerlijk uit hoor Els! Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan trots zijn els op je mooie tuintje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie oogst, vooral die prei, dat dat in potten zo goed gaat had ik geen idee van. Eet smakelijk! Mooie spreuk ook weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is niet hoe groot of hoe veel, maar vooral het plezier dat telt, en daar gaat het om :)
  Ik eet graag pijpajuin, lijkt goed op je miniprei, lekker om te stoven in de wok :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi quote, en o zo waar! Dat word ik meer en meer gewaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat groeit het goed bij jullie. En natuurlijk smaakt het vele male lekkerder. Al die liefde en aandacht die gegeven is komt daar echt wel in uit.
  Weet je trouwens als je de prei afsnijd en het wortelgedeelte weer in de grond stopt dat de prei weer opnieuw begint? Dan kan je nog een keer eten van je prei. Dit kan je ook met lente ui doen. Probeer het maar eens.
  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een feest zo'n makkelijker moestuin!
  Geen kruiwagens vol met onkruid, geen emmers vol met sperziebonen waar de hele wijk tegelijker tijd mee gevoed kan worden.

  Groot gelijk heb je dat je daar fier op bent, het grootste plezier geeft de verwondering en ontdekking.

  Hier kan ik ook kinderlijk blij zijn met 1 mooie aardbei of een grappig gegroeide courgette dan roep ik Donald om te komen kijken :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allez, daar had ik beter eens aan gedacht, om wat groenten in potten te kweken ! Onze tuin ligt er helemaal omgewoeld bij momenteel wegens heraanleg. Alleen de rabarber is blijven staan.
  Geweldig wat jij allemaal in die potten hebt gekweekt !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klein maar fijn, toch? Vijgen hebben we ook! Geen idee hoe groot ze moeten worden, ze zijn zo groot als die van jou. Al eetbaar denk je? Haha, geen verstand van!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En wie het kleine niet eert ... mooie oogst al hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben best jaloers op je groene vingers... wij hebben wel nen groten hof, yeps zelfs een stukje bos ;-). Dit jaar voor de eerste keer groeten beginnen kweken, doch de slakken zijn alles kommen opeten. Vind ik echt zo jammer... gelukkig doen m'n tomatenplanten het wel goed. Volgend jaar beter... zal ik nu al beginnen plannen??!!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!