donderdag 6 november 2014

Het kind in mij

Klein Elske

Donderdag dus hier gaan we weer! Een op-wijking delen. Sommige deel ik makkelijk, andere zijn dan weer iets lastiger.
Deze is beide ;)

Mijn opwijking van deze week is: het kind in mij dat groeit en groeit! Oei, klinkt raar ;)
Geen baby he, gewoon mij eigen klein Elske :)

Dat kind dat groeit en groeit, koopt kleren op de kinderafdeling, verslindt kinder- en jeugdboeken, huppelt in het bos, wil boerderijbeestjes krijgen van de Sint,...
Dat kind wil ook geen kranten meer lezen, noch journaals zien.

Ik wil vrolijkheid en fantasie. Ik wil kijken met de ogen van een kind en genieten van alle mooie kleine dingen die fijn zijn. Zoals bladeren rapen, beestjes verzamelen, kleurprenten kleuren,...


Soms is dat wel een beetje op het gênante af. Of ik schaam mij snel, kan ook :)
Maar dat kleintje naar buiten laten komen maakt mij gelukkiger en voelt goed. Dan kan dat toch geen kwaad he!?


Ik ben nog steeds de organisator en planner hier in huis. Ik werk en daar hoor ik het nieuws op de radio. En elke dag kijken we De wereld Draait Door. Dus ik ben nog mee hoor, op allerlei vlakken.
Maar ik kies er wel bewust voor om niet meer hélemaal mee te zijn. Zeker niet qua beelden.
Ik kijk liever prentjes op Instagram. Klinkt ferm oppervlakkig he.

Maar het is gewoon een feit dat al die nieuwsbeelden mij veel te hard raken, ik word daar echt ziek van. En boeken vol ellende maken mij ook niet vrolijker, noch ontspannen.

Ik wil groen zien, aarde ruiken, kleur om mij heen. Rust en stilte. Cd's die ik grijs draai.
Films die mijn hart raken (Moonrise Kingdom bvb) en boeken die mijn ziel voeden.
En dat kan ook met een kinderboek, geloof me!

In bed lees ik momenteel Iep voor, van Joke Van Leeuwen. Wat een mooi en wijs en lief boek! Echt een aanrader.
En zaterdag lag ik in bad te huilen omdat dit boek uit was:


Spannend en  vol wijsheden en mooie ideeën. Hoewel ik ergens las dat het vol schoolmeesterachtige zedenpreken staat. Smaken verschillen he, u weze gewaarschuwd!


Als prijs voor mijn gedicht kreeg ik een boekenbon. Ik ben al weken bezig aan een lijstje. Er gaan boeken op en af alsof het niets is. De enige 2 die al zeker vaststaan zijn kinderboeken...

Er zijn vast wel mensen die dit raar vinden, of kinderachtig of gewoon fout.
Maar zolang ik niemand kwaad doe en zelf gelukkiger word blijf ik lekker verder doen met het vrijlaten van klein Elske :)

En ik probeer mij er niet over te schamen, wat ik toch wel soms nog doe hoor.
Zoals nu, na dit blogje bijvoorbeeld :)

Ach, ook daar groei ik nog wel in zeker!?

Ben ik alleen hierin? Komt dit misschien ook omdat wij geen kinderen hebben?
Ik weet het niet, maar dat hoeft ook niet he?

Leef alsof elke dag je laatste is.
Leer alsof het leven oneindig is.
-Mahatma Gandhi -

Maak er nog een fijne opwijkende donderdag van,
liefs Els


20 opmerkingen:

 1. Schattebollebouteke, ge moet u daarvoor niet schamen, ge moet daar een medaille voor krijgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Absoluut niet nodig om je te schamen!!!
  Het kind is gewoon super belangrijk. Ik ontdek het ook meer en meer. Het is bij mij gewoon nog niet zo uitgesproken. Op-wijk jij maar lekker verder!!!
  Liefs & knuffel,
  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lieverd nee daar hoef je je totaal niet voor te schamen. Jij bent Els zoals God jou gemaakt heeft, jij hoeft alleen maar de beste Els te zijn die je kunt zijn. Je hoeft niemand anders na te doen of te zijn, gewoon lekker jezelf!
  En ook ik kijk geen journaal of lees geen krant, het echte grote nieuws hoor ik zo ook wel via via. Ik word er ook niet vrolijk van, het komt te hard binnen dus ik kies ervoor om dat lekker allemaal langs me heen te laten gaan.
  Ook negatieve mensen enzo probeer ik uit de weg te gaan of ik zet een grote cirkel van beschermend licht om me heen, net zoals bij hele drukke mensen of als ik naar een plek met grote menigten ga of een rommelmarkt. Zo hou ik lekker al die positieve energie bij mezelf :D. Ga vooral zo door hoor lieverd met jezelf te zijn!! Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ps. Die positieve energie die deel ik ook wel hoor (maar dat wist je al), maar ik laat me niet meer leegzuigen door al die negativiteit en kies ervoor om overal het goede in te zien en me erdoor te laten omringen.

   Verwijderen
 4. Ge moet, nee, ge moogt u nie schamen !!
  En af en toe ferm oppervlakkig zijn kan echt wel helpen met al hetgeen wat er rond ons gebeurt... Ik wil het nieuws nie missen, ik wil een beetje op de hoogte blijven omwille van verschillende redenen, maar fel happy wordt een mens daar niet van, van alle stupiditeiten die er de laatste tijd weer gebeuren... Dan beter af en toe flippen en goe kinds doen, dan kunnen we er weer tegen :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het (innerlijke) kind in jezelf ontdekken is gewoon heel erg therapeutisch en zou iedereen van ons meer moeten doen... wees blij dat jou dat zo goed lukt...ik heb het kinderlijke verlangen naar knuffels en poppen... gek, terwijl ik vroeger nooit met poppen speelde!
  Ik vind dit een geweldige opwijking... de boerderijdieren die je vraagt aan de sint en zijn (welke kleur?) piet zijn dat echte exemplaren? :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal niet om te schamen ,wees wie je wezen wil ,mooi vind ik het juist ,laat kleine elske maar bloeien ,dikke knuffel oma marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi lief Elske, wees maar als een kind zo blij met hoe je bent!
  Ik vat 'm helemaal, met m'n kinderboeken , kabouters en andere frutsels :-)...
  Dat schamen snap ik wel, maar is natuurlijk nie nodig hè!
  Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niets nodig om je te schamen en ik denk ook dat het niet hebben van kinderen er niets mee te maken heeft. Hooguit is het daardoor lastiger te organiseren, met kinderen ben je 'legaler' kind mee. Dat gevoelig zijn voor journaal en heftige plaatjes (films/boeken) herken ik enorm. Wel eens gegoogled op hooggevoelig? Staan mooie tips die je misschien kunnen helpen.
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaaa het boek van Jeremy Fink heb ik ook gelezen! En al eens cadeau gedaan.
  Ik ben blijkbaar ook nog niet volwassen want ik heb houvast aan de levenslessen die tussen de regels door aangeboden worden.
  Ik lees alleen maar kinderboeken omdat ik mezelf hierin voedt en bescherm tegen de grote boze buitenwereld.
  Ik snap je..
  Liefs Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel anders maar ook zo puur; Perenbomen bloeien wit van Gerbrand Bakker.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha heerlijk die kinderachtige kant van jou! Ik herken me daar 100% in en kijk over liever naar Pinterest dan de nare beelden op het journaal hoor! x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schaam je niet!! Maak je niet druk wat een ander van je vindt!! Ik ben NETZO!! Ik huppel, lach, schreeuw, huil, speel met een onbekende hond, voel de aarde tussen mijn vingers en ga zo maar door. Ik dans en zing op straat, ik zeg HOI! tegen mensen die ik tegenkom. Ik ben kind. Ik ben ik.
  Jij lieve Els, hebt het kind in je terug gevonden. Je bent terug waar je begonnen bent. En dat, bijzonder mens, is rijkdom!!
  Blijf vooral precies zoals je bent!! Ook ik lees het liefst kinderboeken, kijk sprookjes, ik lees geen krant, kijk geen nieuws. Ik leef op mijn manier en daar word ik het gelukkigst van. En met mij, ook de mensen om me heen!!
  xxx Trots op je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waarom je schamen voor je eigenste Ik.
  Ieder mens mag zichzelf zijn en daar zich gelukkig in voelen.
  Dat noemen ze volgens mij "thuiskomen"
  Dus blijf vooral genieten van het leven zoals jij dat verkiest te leven.
  En trek vooral je niets aan wat andere er van vinden.
  Die mogen blij zijn dat ze jou hebben gevonden om zich aan te spiegelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De gelukkigste mensen zijn zij die altijd een beetje kind blijven, de ene wat meer dan de andere maar daar is helemaal niks mis mee. Ik probeer ook zo min mogelijk nieuws te zien maar wel op de hoogte te blijven. Verbeter de wereld, begin bij jezelf ... en meer kunnen we soms niet doen. Je doet dat dus supergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als er zich al mensen zouden moeten schamen (rare emotie eigenlijk) dan zijn dat de mensen die niet hun innerlijke kind herkennen. Volwassenen zijn veel te ver 'afgedwaald', kinderen zitten dichter bij de bron. Geniet! (en herkenbaar :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Niet jezelf schamen hoor, je moet je innerlijke kind juist de kans geven zich te uiten! Het is toch heerlijk om te genieten van juist die kleine dingen, of dit nu een mooi (kinder)boek is, iets wat je in de natuur tegen komt of die superschattige plantenpotjes: Geniet! Ik houd ook meer van DWDD, het "volwassen" nieuws maakt me altijd een beetje treurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heerlijk: een boekenbon winnen. En omdat jij hem gewonnen hebt, mag je helemaal zelf bedenken wat je gaat kopen. Ik ben benieuwd welke boeken het uiteindelijk geworden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is er fijner dan het kind in je loslaten. Moeten mensen veel meer doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!