donderdag 2 augustus 2018

dE LeeSclub las:

Mijn versie van jou

Goedemorgen, hier gaan we weer! Ook zo genoten van ons boek van dE Leesclub? (ijs)Thee en koekjes klaar?
Hier gaan we!

Eerst even dit: ons volgende boek wordt een 'echt jongensboek'. Omdat het niet altijd boeken door een vrouw geschreven moeten zijn. En als 'ze' een boek door of over een vrouw geschreven een vrouwenboek noemen dan noem ik een boek door en over een man geschreven een mannenboek. In dit geval best nog een jongen dus vandaar 'jongensboek.' Ik moest er even inkomen maar dan was ik ook echt vertrokken en kon ik niet meer stoppen. Benieuwd? Lees dan mee! Op donderdag 13 september komen we hier weer samen om Het boek van Joe te bespreken.Ik deel zo graag mijn tips met jullie, mijn tips vol opwijkingen. Als ik merk dat die boeken jullie ook aanspreken voel ik mij minder alleen als opwijkeling ;)

Mijn versie van jou dus, in deze Pride-periode helemaal op zijn plaats.
Mijn recensie:

De sobere (maar mooie) cover staat in schril contrast met de regenboog-bladwijzer die je bij dit boek krijgt. Die regenboog maakt al direct duidelijk dat dit een LBGTQ+-boek is…

Mijn versie van jou begint als de biseksuele Tanner een boek moet schrijven voor een werkgroep op school. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen krijgt de groep hulp van mentor Sebastian; oud leerling van de school én zoon van de bisschop. Waar Tanner eerst denkt dat dit makkelijk zal worden, wordt al snel duidelijk dat het niet eenvoudig gaat zijn. Vanaf het eerste moment dat Sebastian de klas binnenstapt wordt Tanner namelijk stapelverliefd op hem.
En hoewel Tanner’s familie weet dat hij bi is en dat ook aanvaardt (tot glitterstickers toe) weet de rest van de streng gelovige gemeenschap van niets. En het is ook de bedoeling dat dit zo blijft…

Mijn versie van jou is superromantisch, aangrijpend, spannend en om gewoon helemaal verliefd op te worden. Tijdens het lezen ga je zwijmelen, glimlachen, huilen, gefrustreerd raken,…
Sebastian is HLD, een mormoon, iets waar ik nauwelijks iets vanaf wist voor dit boek. Daar is nu verandering in gekomen. Op een heel informatieve, maar toch niet-storende manier wordt doorheen het verhaal heel wat informatie over het geloof en de bijhorende regels en verwachtingen medegedeeld. Dat maakt dit boek nog aangrijpender en boeiender, je snapt de hopeloosheid van de situatie.

Alle personages zijn levensecht en ze sprankelen en bruisen. Ik wil ook een beste vriendin zoals Autumn en begripvolle ouders zoals die van Tanner. Ik wil ook nog eens de allesoverheersende bezetenheid voelen van een eerste liefde…

Mijn versie van jou is een boek met een boodschap: dat het ok is om LBGTQ+ te zijn. Maar het verhaal is zo geweldig dat het niet als een boodschap voelt maar wel als iets om trots op te zijn, om van te genieten. Dat het niet is wat je bent, maar wie je bent. Echt een geweldig boek.
Achteraan is nog een lijst toegevoegd met boeken, films, websites en groepen die rond hetzelfde thema draaien. Een supertoffe aanvulling. Lauren en Hobbs hebben een verhaal geschreven dat je zal raken en ontroeren en dat je niet snel zal vergeten, geniet er van!


Ben jij ook fan? Bijgeleerd? Ontroerd, geraakt?

''Het leven is een opeenvolging van lessen die moeten worden geleefd om ze te begrijpen.''
-Helen Keller-


Bedankt voor het meelezen! Boekentips zijn altijd welkom.
Maak er nog een fijne opwijkende donderdag van; lees ze!
Liefs Els

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!

8 opmerkingen:

 1. Ik heb je recensie niet gelezen, omdat ik nog steeds op het in de bibliotheek gereserveerde boek wacht. Ook Het boek van Joe heb ik gereserveerd, maar ik ben de vierde in rij voor twee exemplaren in onze regio. Ik hoop dat het op tijd lukt! In ieder geval bedankt voor je geweldige leestips X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. deze ronde sloeg ik over maar het boek van Joe net besteld, ben benieuwd!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik slaag er niet meer in mee te lezen met de club, omdat ik de boeken uitleen en vaak lang moet wachten vooraleer het aan mijn beurt is. Maar ik zet jouw tips wel op mijn leeslijst. Dikke merci dus, voor jouw interessante tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ontzetten genoten van dit boek. Iedereen zou ik zo’n ouders gunnen als die van Tanner evenals zo’n geweldige vriendin.
  Heerlijk die woorden die Tanner weet te vinden om zijn gevoel te beschrijven, prachtig !
  Dankjewel Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las onlangs Warme Melk. Ik vond er echt helemaal niks aan en besloot naar de recensies op Bol te kijken of ik de enige was. Daar zag ik jouw recensie staan met alleen maar lovende woorden. Haha, zo zie je maar dat smaken verschillen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om te zien hoe je kunt genieten van lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!