donderdag 28 april 2016

De Standaard op opwijkende donderdag

(Bijna) alles wat goed is komt samen in De Standaard*

Sinds een paar maanden kopen wij elk weekend de krant De Standaard. Voor de puzzels (doen we graag samen op zondagochtend tijdens het ontbijt), het evenwichtige nieuws en de extra 'boekskes'. Want wat blijkt: in die boekskes staan er geweldige columns, tekeningen en verhalen van mensen waar ik fan van ben! Een enkele ken ik enkel via de Standaard maar andere ken ik al veel langer.
De 'oudjes':
Eva Mouton  (ken ik van haar super toffe badges en boeken in mijn kast)
Dorien Knockaert (ken ik van de zalige recepten van Mme Zsazsa haar 'bijbel')
An Olaerts (ken ik omdat ze ook voor Natuurpunt schrijft, over 'vogelen')
Kelly Deriemaeker (ken ik van haar inspirerende blog Tales from the Crib)
 De 'nieuwe':
Tom Heremans

Volgens mij zijn dat allemaal mensen die net als ik (en vele van jullie) vol opwijkingen zitten en daar hou ik van. Het zijn allemaal mensen met een ferme hoek af. Mensen die geweldig eerlijk, boeiend, inspirerend schrijven/koken/tekenen. Bijna altijd met een mening/visie/kijk op het leven die ik deel. Of ze komen met iets dat ik nog niet ken maar waar ik mij volledig in kan vinden. Ze verruimen mijn blik en mijn wereld. Ze ontroeren me en laten me lachen. Ze zijn een wekelijks onderdeel van mijn leven geworden waar ik vol goesting naar uitkijk!

Zoals Tom, die had het laatst over een 'boy crush'.  Nu weet ik dus wat het was, die totale adoratie van Sandra Kim. (Ahja, in mijn geval dus een girl crush.) Man, man, man, wat was dat jong!? Meezingen al kon ik geen Frans, prentjes knippen, plaatjes kopen....Daarom hou ik nog steeds van roze en meisjes met kort haar.

Een paar jaar later was het weer van dat met Anna (ik zat toen ook op ballet). Oh wat wou ik graag Anna de ballerina zijn... Heeft iemand ooit die serie gezien op tv? Ik hoop die ooit nog eens ergens tegen te komen....

Nog iets later wou ik Baby zijn en ik droomde van mijn eigenste Johnny (ik heb nu een Karel en dat is ook best goed ;)). Ik verzamelde alles van Dirty Dancing en keek de film oneindig vaak, draaide de cd's grijs. (Nu nog geregeld) Ik heb de beide cd's, beide platen, de video, verschillende dvd's en badges van de musical :)

(Eigenlijk zag het er lang naar uit dat ik met een meisje ging thuiskomen als je het zo bekijkt... Hoewel ik daar niets op tegen heb is het toch een jongen geworden. En ik ben er nog steeds heel blij met, al kan hij niet wat Johnny kan ;))

Echte girl crushes heb ik niet meer maar ik kan nog wel heel erg 'fan' van iemand zijn. Fan in de zin van bewondering hebben voor en inspiratie halen uit.
De mensen van mijn lijstje hierboven behoren bijvoorbeeld tot het 'fan van' lijstje.
En andere van mijn lijstje zijn jullie hier wel al vaker tegengekomen.
Want dat vind ik fijn aan mijn blog: ik heb mijn eigen forum om mensen en #Dingendiefijnzijn aan de wereld voor te stellen!
Dat deed ik altijd vol plezier en ik ben van plan dat nog vaker te doen.
Ook een opwijking van mij: #Dingendiefijnzijn delen. Ik word daar gelukkig van en ik hoop jullie ook!


Ik wens jullie allemaal nog een geweldige fijne opwijkende donderdag, met hopelijk af en toe een streepje zon!

Als je niet van richting verandert,
eindig je daar waarnaar je op weg bent.
-Lao-Tse-

Liefs Els

*Wat minder goed is of mag aangepast worden: ze hebben geen goede abonnementsformule voor mensen die enkel een weekend abonnement willen. En ze moeten dringend columniste Griet Op De Beeck van de Morgen afsnoepen ;)

11 opmerkingen:

 1. Herkenbaar! Ik had een boycrush op Frank Boeijen. Ik was zo fan! Plakboeken vol van die man! Haha XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mensen met 'nen hoek af zitten vol creativiteit. Geweldige uitdrukking vind ik het.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne verwijzingen!
  Ik wens je ook zon toe, X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig die uitdrukking mensen met een goek af, ik vind de opwijkingen ook zo'n vondst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahaha ik zocht het vooral in de voetballers met lef!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) Je wil niet weten welke crush ik had...haha. Vreselijk als ik nu zo er op terugkijk... Dat van Griet afsnoepen... volledig akkoord. Fijn weekend straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben al vele jaren een trouwe 'Standaard'-lezer. En ja, die weekendbijlagen zitten vol fijne dingetjes. Op zaterdagmorgen lees ik altijd eerst de pagina van Kelly Deriemaeker 'Doodgewone dingen'. Een positieve noot om het weekend mee te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om creatief te zijn moet er een hoek af zijn denk ik. De weekendeditie van DS ligt hier ook dikwijls als leesvoer.

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!