dinsdag 20 maart 2018

Het boekenweekgeschenk

Gezien de feiten

Zoals beloofd mijn mening over Gezien de feiten.
Was het mijn favoriete Griet boek? Verre van. Mijn favoriete boekenweekgeschenk? Ja, toch zeker van de laatste jaren.
Het is me al meermaals overkomen dat ik niet door een boekenweekgeschenk door geraak. En dat zegt wel wat aangezien het heel dunne boekjes zijn :)
Ik ben geen kortverhalenlezer. Zelfs niet van mijn favoriete schrijvers. Ik probeer het geregeld maar het is mijn ding niet.

Hebben jullie iets opgevangen van de kritiek over Griet haar boekenweekgeschenk? Sommigen deden alsof het complete bagger was. Dat is het zeker niet! Weet je wat ik denk? Dat Griet 'haters' en 'lovers' heeft, er is blijkbaar geen tussenweg.
Ik denk dat dat komt omdat Griet lastige thema's aanhaalt, de mensen oproept om onder hun eigen tapijt te kijken...
Veel mensen steken hun kop in het zand en willen die daar houden. Omdat ze bang zijn. Bang om eens echt naar zichzelf te kijken. Want dat doet pijn.
Maar enkel dan kan je groeien...

''Hoe dichter je bij jezelf staat, hoe verder je komt.''
-?-

Ik wens alle bange mensen een portie moed toe!
Nog een fijne Dankbare Dinsdag,
Els

8 opmerkingen:

 1. Ik heb het boekje liggen maar moet er nog in beginnen. Een dunnertje dus wat weerhoudt me. Griet niet, zij is een mooi mens. Wel jammer dat dit boekje dan toch minder aanspreekt. Ach en ik wil niet afgezaagd klinken maar ik geloof dat de 'haters' zo blij zijn met het internet podium waar ze hun zure mening kunnen spuwen. Gaat het nog om de inhoud of om de behoefte... Een mening mag je natuurlijk hebben maar dan wel graag fatsoenlijk en onderbouwd. Een mening zal ik ook hebben. Maar even lezen dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het boekje gekregen van een collega en het ligt te wachten naast mijn bed. Ik heb nu een paar boeken van Griet gelezen en ik lees ze graag. Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen een uitgesproken mening moet hebben en die ongevraagd en altijd geeft. Het is ook niet zo netjes om een geschenk af te kraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was er niet tijdens de boekenweek, dus heb ik het boekje niet en ik kan me geen oordeel vormen. Maar ik heb er inderdaad enkel maar slechte recensies over gelezen in de pers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik durf niet. Ik hou van Griet en de recensies waren inderdaad zo slecht dat ik het niet aandurf. Erg he.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dat ook met korte verhalen, het is net alsof ze dan niet alles kunnen vertellen en het afraffelen omdat het kort moet zijn. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd ook niet zo van korte boekjes. Maar Griet moest ik natuurlijk lezen. Ik vond het begin erg goed, daarna deed het me soms aan een chick lit denken en het open einde stelde me erg teleur. Maar desalniettemin een voldoende!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!