donderdag 14 juni 2018

Ne mooser

Verloren en terug gevonden

Ik ben ne mooser. Ik was ne mooser. Ik was haar even kwijt. En het is nog zo een schoon opwijking.
Maar dat is dus iets dat ge niet kunt aanzetten, weet ik.
Maar wel afzetten, denk ik.
Qua, per ongeluk, afzetten zijn dit mede bepalende factoren: te veel op Instagram zitten (tijd versmossen en het gevoel krijgen dat alles al bestaat en beter bestaat), te veel iets 'goeds' willen maken, te veel piekeren en te weinig doen... En zo komt het dat er maanden niets spontaans uit je handen komt. Terwijl iets maken een soort van medicijn is.

Ik slaap al een paar weken slecht, moest vandaag een extra shift doen (al om 3.30 uur opgestaan), ben moe en was dat gisteren al en toch kreeg ik gisteren eindelijk nog eens een 'vonk'. Door het vol goesting bladeren in Maak je eigen boek, gekregen van mijn blog-oma Marloes?

Ik ben een uurke ofzo, zonder nadenken, bezig geweest. Wat bladeren hier, wat zoeken daar, vergeten schatten ontdekken, stempelen, knippen, plakken en toen was er dit (de 'inside' had ik al eens eerder gemaakt):


Totaal geen hoogstandje maar ik ben er wel supertrots op! Omdat het me toont dat ik het nog kan, dat ik er nog ben... al raak ik mezelf best vaak en makkelijk kwijt. Het leert me ook dat ik meer tijd moet nemen voor mij. Mij én mijn gemoos. Want ik krijg daar energie van en goesting. Al ben ik best wel moe :)

Mijn neefje zou ne 'floere' krijgen als hij het zou zien. Zijn motto tegenwoordig is: "Meten is weten." Sorry Jos, tijdens moosen meet je niet ;)


Herkenbaar?


''Neem alle tijd om je voor te bereiden. Maar heb je dat zorgvuldig gedaan, stort je er dan vol overgave in.''
-Sallust-

Maak er een lekker mooserige opwijkende donderdag van,
liefs Els


6 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, ik ben een 'maker', als ik 'iets' kan maken ben ik heel blij met mijn eigen ;-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, tof dat je creatieve vuur weer aangewakkerd is. Met onmiskenbaar een echte Els als resultaat :) Het is zo fijn om te doen en van je creatie te kunnen genieten. Maar inderdaad soms wil het gewoon even niet hè. Hopelijk is het een begin naar meer. Maak je eigen boek is zo leuk. Ik heb het ook en al een paar "boeken" gemaakt van oude Flows. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooser, een woord uit mijn kinderjaren. Maar bij ons betekende het meer een 'knoeier'. En wat jij daar maakte is zeker geen knoeiboel. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supertof cadeau van Marloes. Mooser is geen Limburgs!Daar smodderen ze. Ik heb het alleen nog maar in het Antwerpse gehoord.
  Ik ben ook een "internetmooser". Te veel tijd verliezen met niks doen. Ik ga jouw voorbeeld volgen en mezelf een schop onder mijn k... geven en weer eens in actie schieten.
  Maar dat jij moe bent, kan ik verstaan. Half 4? Holst van de nacht, jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spijtig genoeg heel herkenbaar! Er speelt zoveel dat ik mijzelf wat kwijt ben. Ik weet hoe het komt en ik kan het nu niet veranderen.
  Fijn hè, zo bezig zijn met een resultaat waar je voldoening uit haalt en trots op bent!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!