donderdag 14 april 2016

Dingen Die Fijn Zijn LEeSt

LEeSclub-dag, olé!

Hoera, vandaag bespreken we eindelijk De 9 Dagen van Rabbit Hayes! Naar ik hier en daar heb opgevangen ben ik niet de enige fan van Rabbit :)
Ik heb het boek ondertussen al 2 keer gelezen en telkens heb ik gelachen én gehuild. Het is weer een boek vol personages met geweldige opwijkingen en daar hou ik van :)
Hieronder kunnen jullie mijn recensie van het boek lezen, ongeveer alles wat ik denk staat daar in:


-Een aanrader, een must-read, om in je hart te sluiten en nooit meer te vergeten. Stap in de achtbaan en leef mee met Rabbit.
Aan het einde gekomen ga je heel veel huilen. Maar tijdens het lezen ga je ook heel veel lachen. Op en neer!

Dit is een triestig, gevoelig boek, maar nergens wordt het sentimenteel. Het is ook een grappig, hartverwarmend, vrolijk boek. (Heeft misschien te maken met het feit dat de Ierse schrijfster Anna jaren als stand-upcomedian heeft opgetreden.)

De 9 dagen gaat over het leven zoals het is, Rabbit haar leven, maar ook dat van jou en mij. Je kan wel dromen en plannen en wensen maar het leven loopt zoals het loopt. En het loopt soms ook niet. We kunnen vallen en weer opstaan, vallen en weer doorgaan en soms blijven we vallen.

Dit verhaal kijkt terug op het verleden van Rabbit en haar “chaotische, soms tot waanzin drijvende en altijd adorerende familie”. We kijken terug en we kijken vooruit, vanuit het standpunt van Rabbit maar ook vanuit dat van haar dochter Juliet, haar moeder Molly en nog enkele andere familieleden en vrienden. (Bij deze wil ik me alvast ter adoptie aanbieden aan de familie Hayes!)
We kijken toe hoe Rabbit stevig vasthoudt aan Johnny, haar jeugdvriend en enige ware liefde. We maken ook van nabij mee hoe Rabbit in deze negen dagen leert dat het soms beter is om los te laten…

Rabbit en haar (extended) familie laten je op een eerlijke, hartveroverende, no nonsens manier zien waar het om draait in dit leven: jezelf zijn, elkaar graag zien en genieten van de kleine dingen die fijn zijn.
Om het met Jotie T’Hooft te zeggen: …het gaat niet om het zijn maar om wat wij er van maken.

Bedankt Anna McPartlin, bedankt Rabbit Hayes. Voor de lach en de traan, voor een kijkje in deze beklijvende rollercoaster die we het leven noemen…-


En jullie, wat denken jullie?

Voor het volgende boek hebben we samen gekozen voor:

 
Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Onze eerste young adult, spannend hé!?
Afspraak hier, op donderdag 12 mei, ok? En dan kies ik ondertussen een volgend boek...
Ik ben zo blij dat jullie allemaal zo enthousiast meedoen! Dikke kus daar voor!
Lees ze.

Laat gisteren niet teveel opsnoepen van vandaag.
-Will Rogers-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
liefs Els


15 opmerkingen:

 1. Ik vond het een mooi ontroerend boek ,hoe er terug gekeken werd maar ook dingen geregeld moesten worden ,en de dochter hoe zij erin stond ,kortom een boek die je niet moet overslaan .op naar de zon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb even verstek laten gaan maar naar. "Ik geef je de zon" ga ik weer op zoek in de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik las er bij Bertiebo ook al over en heb de titel op mijn lijstje gezet hoor. Lijkt me echt een heel mooi boek.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De number one tot nu toe, alsof ik onderdeel was van..Geweldig! De humor van Rabbit en haar familie zo heerlijk herkenbaar. Ook een eerlijk boek en dat is waar ik zo van hou. Ik vind/vond het zo jammer dat het boek uit was...In het volgende boek ben ik begonnen moest eerst nog even zaterdag van Nicci French uitlezen even heel wat anders maar ook heerlijk! Els dankjewel voor Rabbit, dat is zo'n boek wat nooit de ruilkast in gaat die mag iedereen lezen maar ik wil haar wel weer terug....
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er ook mijn tweede keer weer enorm van genoten!

   Verwijderen
 5. Tja ik heb het weer niet gered deze keer... zelfs mijn Millie Bird boek is nog niet uit... door alle terreur van de laatste tijd was ik een beetje in de ban van de actualiteit. En stiekem las ik wel "oorlog om de geesten" van Vranckx. Een boek dat ik niet kon wegleggen. Nu lees ik nog even mijn Millie Bird uit ( en daarna vele Hemels boven de zevende... ook nog steeds niet gelezen) en dan...dan doe ik weer mee! Afgesproken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt mij weer helemaal aan het lezen gekregen met onze club. Rabbit leest heerlijk weg met alle prachtig beschreven perikelen. En zo af en toe grijpt het mij bij de strot. Ook omdat ik mij helemaal niet voor wil stellen hoe het moet zijn om je kind(eren) achter te laten.
  Ik ben nu bij dag zeven...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kon dit boek niet vinden als e-book, dus heb hem gauw gekocht! En hij was ook heel snel uit, dit is echt zo'n boek dat je niet kan wegleggen. Een boek wat je meeneemt (en daar hou ik zo van!), wat je niet weg kan leggen, wat je laat lachen en laat huilen. Zo mooi hoe Rabbit met haar familie en vriendin naar het einde toeleeft... en zo triest dat ze ook echt overlijdt... en dan haar lieve Johnny weer ziet. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rabbit kreeg ik niet vast in de bib, maar ik ben al volop bezig in 'Ik geef je de zon'.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Normaal kan ik niet tegen dit soort trieste verhalen, een moeder die stervende is, een dochter van 12... om die reden zou ik het zelf niet hebben gekozen. Maar soms moet je eens iets naders proberen en dus heb ik het gelezen. Het was mooi, ontroerend en net als jij sloot ik de hele familie meteen in mijn hart. Wat een lieve mensen! Het deed me vaak terugdenken aan het sterfbed van mijn vader en hoe je als familie in zo'n situatie naar elkaar toe groeit. Ik vond het jammer dat Juliet uiteindelijk naar Amerika zou gaan, had het een mooier einde gevonden als ze wel bij die broer bleef, maar dan in het eigen huis, dichtbij al die lieve mensen. En een 2e dingetje dat me een beetje stoorde was het BOEH-roepen naar de priester, terwijl ze op sterven lag. Vond ik een beetje ongeloofwaardig overkomen, ben benieuwd of iemand van jullie dat ook vond. Maar ik heb het in een ruk uitgelezen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!