donderdag 20 augustus 2020

Terug voor #opwijkendedonderdag

Dingen Die Fijn Zijn

Hier ben ik weer. Karel is sinds gisteren terug aan het werk, ik heb ons huis al eens onderhanden genomen. We kunnen er weer tegenaan :)

Het waren twee mooie weken. Al gingen we niet naar Engeland, al lagen we elke nacht in ons eigen bedje, het voelde toch als vakantie. Omdat we samen waren, omdat we niet moesten werken. We gingen elke dag wel ergens heen, meestal mét masker én heel vroeg. Omdat het anders te warm was én om iedereen voor te zijn. We zijn het gewoon van tijdens het werkjaar om super vroeg (lees: 4 uur) op te staan voor mijn werk. Dus dat deden we nu ook een paar keer, zodat we al om 7 uur tussen de bomen konden fietsen of tussen de dolmen en menhirs konden wandelen. 
Beide een ferme aanrader, zeker als je er alleen kan zijn (alleen met twee in ons geval maar je snapt wat ik bedoel).

We deden ook kleine dingen: onder een boom gaan liggen lezen, aan het water lezen, een frietjes-picknick...

We gingen een paar keer ontbijten, iets drinken, een ijsje halen,... Omdat de ondernemers in Antwerpen echt kei hard afzien en wij hen graag een hart onder de riem steken. We wonen naast de stad en werken beide in de stad. Het is zo zonde om al die toffe zaken te zien sluiten, tijdelijk of voorgoed.

Wat ook enorm tof was en wat we een paar keer deden: de Mariabingo van Silvia van Maria Toer. Super tof! De bingo kan je gratis downloaden en kan je ook makkelijk in je eigen stad doen. Een 'echte toer' met Silvia staat nog op ons verlanglijstje. Je leert er je eigen stad beter door kennen en 'de jacht' is lekker spannend. (Wij zoeken enkel nog een lege nis...)


Waarschuwing: je gaat er een opwijking aan over houden! Namelijk: overal Maria's zoeken :)

Wat ook heel fijn was: we lazen beide de twee boeken van Ane Riel! Ik lees veel, Karel iets minder, maar we lezen bijna nooit hetzelfde boek. En nu 2 boeken. Tof om na te praten. Hars en Beest zijn trouwens beide ferme aanraders. Benieuwd welke jij het leukste vindt! Wij Hars, alle twee. 

En jij, hoe gaat het met jou? Wat doe jij nu? Heb jij doe-tips, lees-tips?
Kijken jullie trouwens ook naar Zomergasten? Al een favoriete uitzending? 

''De enige obstakels in het leven zijn de beperkingen die we onszelf opleggen.''
-Akong Tulku Rinpoche-

Blij om hier terug te zijn, meer dat merkte je misschien al ;)?
Nog een fijne opwijkende donderdag,
Els 


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

6 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tips en klinkt goed zo'n staycation

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat de vakantie zo geslaagd was. Goed gedaan samen! Ik heb je boekentips direct doorgegeven aan echtgenoot, die hier momenteel de meeste boeken koopt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je toch echt het vakantiegevoel hebt gehad! Daar gaat het uiteindelijk toch ook om bij vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vakantie nemen thuis kan ook zalig zijn. Zomergasten ken ik niet. Geen tv hier tijdens de vakantiemaanden. Wel een beetje gelezen maar vooral veel gewandeld, gefietst en ... de tijd is voorbij gevlogen. Zelfs geen tijd gehad om blogs te lezen. :-( Maar nu komt er weer stilaan regelmaat en de start van het schooljaar staat voor de deur. En als er vaste dagindelingen zijn, komt het bloggen ook weer. Je boekentips ga ik onthouden. Ik ga dan maar beginnen met Hars zeker? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!