donderdag 27 augustus 2020

dE LeeSclub las:

De jongen, de mol, de vos en het paard.

Goedemorgen Leesclubbers, hier gaan we weer. Thee en koekjes klaar? In mijn geval: zelfgebakken amandel-pindakoeken van Yvette en Earl Grey van de Waterstones in Brussel, hoera!

Hebben jullie meegelezen? Indien nee, (jammer, jammer, jammer) misschien kan je volgende keer wel mee doen? Dan lezen we Bart. Een super goed, dun en makkelijk leesbaar, vlot, zomers, nostalgisch boek. Ideaal om de zomer af te sluiten. We bespreken het hier samen op donderdag 8 oktober. 
 

 
Maar vandaag hebben we het dus over het magisch mooie boek van Charlie Mackesy. Met niets te vergelijken, wondermooi. Dat vind ik niet alleen, iedereen die het boek aanraakt is betoverd. Jij ook?

Mijn recensie:
 

Ik zag dit boek al vaak voorbij komen, iedereen bleek laaiend enthousiast. Ook Elizabeth Gilbert en nog veel andere vrouwen waren fan, vrouwen van wie ik dan weer fan ben. Ik kwam het boek zo vaak tegen dat ik het ‘uit eeuwige armoede’ ook maar eens ter hand nam.

 

Wow.

 

Wow. Punt.

Meer kan ik eigenlijk bijna niet zeggen, om dit pareltje niet te kort te doen. Hoe een paar slordige (maar oneindig ontroerende) tekeningen en wat eenvoudige (maar liefdevolle wijze) woorden zo iemand kunnen raken. Indrukwekkend. Je moet huilen, lachen, voelt je warm worden, omarmd worden. Eenzaamheid verdwijnt, net als verdriet en angst. Vleugels verschijnen.

 

Je leest. Je komt aan de laatste pagina en je begint opnieuw.

Misschien vooraan, misschien zo maar ergens in het midden. Want elke pagina is raak. Spaar ze op als dure pralines. Dien ze jezelf met mondjesmaat toe, als een medicijn. Geniet. Wees lief voor jezelf en lees De jongen, de mol, de vos en het paard!

 

Punt.
Bedankt om weer samen met mij te lezen, ik hoop jullie over 6 weken weer te mogen begroeten!
 

''De enige obstakels in het leven zijn de beperkingen die we onszelf opleggen.''
-Akong Tulku Rinpoche-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
lees ze,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

7 opmerkingen:

 1. Heb jij eigenlijk Ongetemd leven gelezen van Glennon Doyle? Is een vriendin van Elisabeth Gilbert. Moest aan jou denken. Ook bij 'Het zoutpad', heb je vast ook al gelezen. Ik lees nu het vervolg. Over jouw boek lees ik ook veel lovende recensies, ga ik ook lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, alles van Glennon gelezen! En Het zoutpad staat nog op mijn lijstje, is nooit binnen in de bib :)

   Verwijderen
 2. Gelezen, maar nog niet over geblogd. Inderdaad: Wow.Punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het maakt nieuwsgierig! Zag het al vaak liggen in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Charlie Mackesy en Matt Haig hebben mij de eerste periode van de coronacrisis doorgeholpen, waarvoor hulde en dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh nu maak je me heel erg nieuwsgierig! Ik ga eens op zoek, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!