donderdag 13 juli 2017

Niet doorslaan

Moeilijke balans

Ik ben streng voor mijzelf, geloof dat alles wat er mis is/gaat met mij, aan mijzelf te wijten is: ik ben niet flink genoeg, gezond genoeg, stress te veel, pieker te veel,...
Ik geloof dat, op een diep niveau. Ik wéét dat dit niet (altijd) waar is maar toch, het geloven zit dieper...Ik heb nog decennia therapie nodig vrees ik ;) Om al die, mij al gekende en nog niet ontdekte, foute overtuigingen uit mij los te beitelen. Ik beitel ijverig verder.
En ik geloof dat overal een les in zit, hierin dus ook. Opwijking nummer zo veel :)

Jammer genoeg denk ik hierin niet alleen te zijn. We leven in een maatschappij die doet uitschijnen dat alles haalbaar/maakbaar/realiseerbaar is. Als je maar dit koopt, dat eet, zo doet,...

De natuur helpt mij. Yoga helpt mij. Ademhalingsoefeningen ook.
Maar ik mag niet denken dat zij zaligmakend zijn. Ik mag niet denken dat als ik toch nog pijn heb het aan mijzelf ligt. Dat het mijn eigen schuld is. Geen straf van God ;)

Ik ga liever zijn voor mijzelf, proberen. Toepassen wat me troost maar niet verwachten dat het me zal genezen. Niet alles is oplosbaar door nog beter je best te doen, jammer maar helaas.

Deze zwart-wit-denkende controlefreak heeft een eerste medische afspraak achter de rug, bij de huisarts (die me doorverwees), en al een volgende bij een andere arts gemaakt. Het zit dus toch niet in mijn hoofd, wel in mijn lichaam...

Ik weet nog niets. Maar ik ben wel volop bezig aan het zoeken naar een oplossing. En dat is een goede eerst stap.

Ook voor jou. Wees lief voor jezelf, wees niet te streng, vraag hulp.
En geloof dat positief denken en doen helpen maar dat niet alles door jezelf op te lossen valt. Even stilstaan, achteruitgaan, ziek zijn is geen falen.
Het is gewoon een goed moment om extra lief voor jezelf te zijn.
Je kan het beste van het leven maken maar het leven is niet maakbaar.

Herkennen jullie iets hierin?
Ik denk dat ik seffens mijn eigen tekst eens terug ga lezen :)


De dag is een appelboom, maar je moet de appels zelf plukken.
-Toon Hermans-

Fijne opwijkende donderdag lieverds,
Els


14 opmerkingen:

 1. God straft niet, Hij is Liefde! Je bent een bijzonder mens, met al je dingen. Werk in uitvoering zullen we maar zeggen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed idee, om je eigen blog terug te lezen. Er staan zeer verstandige dingen in! Jij bent toch zeker ook "peerfect";-)
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Raad vragen aan de arts is al een stap in de goede richting. Toegeven, toestaan, loslaten en nee zijn belangrijke sleutelwoorden. Mijn ervaring is dat als de geest blijft vechten het lichaam de leiding neemt. Zet 'm op met lief zijn voor jezelf! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat herken ik. Dank voor je openheid, lieve Els. Het komt goed met jou, ook achter de wolken(club) schijnt de zon. Kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben het met Pippa eens God IS liefde ook voor jou. Ik wens je zijn liefde en kracht toe sterkte en blijf je zelf. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben allemaal weleens een duwtje nodig.
  Maar vooral lief zijn voor jezelf, heel goed.

  Lieve groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent niet verantwoordelijk voor alles, dat kan niet. Dingen gebeuren, fysiek of anderszins. Het is zoals het is, en... god is geen God. Je huisarts is, hoop ik, god. Ik wens je je eigen kracht en liefde toe, niet die buiten jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi lieve Els,
  Ik heb pas nu door hoe ik je blog kan volgen, geloof ik. Mooi, indringend verhaal schrijf je hier... over hulp zoeken en die diepe diepe overtuigingen die je kapot moet beitelen. Werk in uitvoering las ik in één van de reacties. Ja! Dat geloof ik ook. Voor mezelf, voor jou dus en als ik goed om me heen kijk, voor iedereen. Misschien troost je dat. Te weten dat je in een bouwput leeft waar iedereen met zijn eigen beitel bikt, hakt en beukt. Iedere dat een stukkie verder. Veel liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet alleen zijn geeft idd troost!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je dat weer mooi verwoord en zo herkenbaar. Zelf leef ik ook met emotionele hoogtes en laagtes. Sommige dagen daalt mijn zelfvertrouwen onder nul terwijl ik na een nachtje slapen ineens weer met veel enthousiasme er tegenaan kan. Je weet dan wel dat je negatieve zelfbeeld niet klopt, maar dat krijg je niet in 1 2 3 helemaal in je hoofd geprent. Maar proberen en lief zijn voor jezelf zijn goede tips. Door het lezen van je blog besef ik dat ik niet alleen ben die hiermee sukkelt, bedankt voor je openheid!

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!