donderdag 24 oktober 2019

23/10/2010

Het was een zaterdag....

23/10/2010 was een zaterdag, dat vergeet ik nooit meer. De dag met een voor en na. De dag van mijn tweede gewapende overval, Karel zijn eerste.
9 jaar geleden. Het einde van veel, het begin van veel meer. 4 jaar later waren de rechtszaken eindelijk voorbij. Nog eens 5 jaar later is al het geld-gedoe nog steeds niet voorbij...
Als ik had geweten wat ik nu weet was ik misschien nooit aan heel het rechtszaken-gedoe begonnen. We staken er meer in dan we terugkregen. Qua geld, tijd en energie. Het was een extra trauma.

Naast al die juridische en financiële verwikkelingen is er ook het emotionele, het lichamelijke en gevoelsmatige. Ook dat is nog niet zoals het was en zal het ook nooit meer worden. Maar therapie, mijn homeopate, af en toe een massage en veel boeken en bomen zijn goede medicijnen. Net als Karel. Daarom maakte ik gisteren vegetarische hotdogs en chocoladepudding met speculaas als toetje. Omdat ook de niet zo fijne dingen een soort van feestdag hebben. En bij mindere feesten hoort comfortfood :)

Vandaag had ik mijn tweede massage ooit. De eerste resulteerde in een overval-droom en hyperventilerend wakker worden. Een eerste massage die tot een eerste overval-droom (laten we het zeggen zoals het is: nachtmerrie) leidt: ik noem dat een succes. Al klinkt dat heel raar, ik weet het. Vanavond nog een therapie-sessie ertegenaan, benieuwd wat de nacht zal brengen ;)


Maar ik ben er klaar voor. Noem het een opwijking :) Waar het lastig voelt, daar wil ik induiken.

Maar eerst nog een kalme namiddag, met boeken en boeiende stemmen. Kennen jullie Langzullenwelezen al? Ik post daar recensies en doe nieuwe boekentips op via Achterflap. (Stiekem droom ik er van om daar eens aan mee te doen...)
En nu hebben ze daar iets nieuws: Gebladerte. Een boeiende podcast (met mooie muziek) die in de boekenkast van bekenden (schrijvers) duikt. Ik beluisterde die met Eva Daeleman al volledig en die met Arnout Hauben al half. Boeiend!
LZWL is ook te vinden op Instagram. Echt een geweldig platform waar je dus heel veel boeken-dingen kan beleven. Duik er lekker in en laat me horen wat je er van vindt!

Momenteel ben ik bezig in: Terug naar de natuur. Super boeiend, ook al :)
Jaja, dit is echt een geweldig boeiende blogpost ;)


''Rustig aan. We haasten zelden van goed naar goed, vaker van slecht naar slecht.''
-Olaf Hoenson-

Lees ze, en geniet van het mooie weer,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

6 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je van deze verschrikkelijke ervaringen toch nog een soort van feestdag maakt. Ik wens jullie toe, dat bijdraagt bij het verwerken. Sterkte en knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blijft een afschuwelijk verhaal wat jullie hebben moeten doormaken en wat het dan nóg erger maakt is de juridische strijd waar je tegen wil en dank in terecht komt en wat de emotionele schade alleen maar erger maakt. Dat maakt mij zo boos! (maar daar schieten jullie niks mee op.) Geniet van de boeken en podcasttroost en de massage en succes met de therapiesessie en hopelijk brengt deze nacht je datgene waar je je het meest geholpen door voelt. Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En, hoe heb je geslapen, dappere Els?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meer wakker dan geslapen, geen dromen enkel rusteloosheid... Zo zie je maar, het leven valt niet te controleren noch voorspellen...

      Verwijderen
  4. In de boze wereld zoveel doorzettingsvermogen en kracht vinden en hebben en dat ook nog eens delen met ons, dank je wel lieve Els!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!